Undra om...



... Findus och Doris skulle känna igen varandra om de träffades nu, nästan ett år efter att Findus flyttat i från sin kära.
Det funderade jag på när jag var ute och promenderade i dag. 

Angenäma bekymmer...

...så kallar mattes mappa, mina problem med uppsägningar av ditten och datten och drogtester hit och dit.

Imorgon är det dags för uppsägning, av både jobb och lägenhet. Matte tar tjuren vid hornen, och säger upp sig tidigt i morgon, sedan är det drogtest i Jönköping under lunchen, efter drogtestet blir det uppsägning av lägenheten innan kl 14.
Dessutom, ringde Timrå kommun och undrade om jag ville komma på intervju för ett kortare vikariat under sommarmånaderna. Men två år i Ånge känns bättre än fyra månader i Timrå. Jag har inte sagt nej än utan bad dem höra av sig i veckan, det känns bra att för en gångs skull ha riktigt bra alternativ.

Ett halvt år gammal

Så gammal är Pettson, hans förra matte Johanna, påminde mig just att han firar halv födelsedag idag!
Tänk att han bara är et halvt år gammal, han har anpassat sig så bra till familjens vanor att det känns som om han bott hos oss jämt.

Sagoversionen av katten Findus, firar sin födelsedag fyra gånger om året och när han firas får han pannkakstårta.
Undra sa flundra hur Pettson ska firas, ska man komma upp i fyra gånger per år så är det bäst att man firar halvårsdagen ordentligt menar jag. 
 
I helgen upptäckde matte att Pettson gillar grillad kyckling, efter många varv cirkulerandes runt mina ben då jag stod och rensade kyckling så tog skrutten en hopp upp på köksbänken, efter nedputtning från köksbänken och lite murrgnäll från Pettsons sida så fick han tillslut smaka. Han glufsade snabbt i sig både sin och Findus portion, samtidigt som han spann nöjt.

Men eftersom kyckling inte är husses favorit så får det nog bli något annat smaskigt som finns hemma. Majs kanske eller konserverade champinjoner, det gillar ju både lillen och storen.


Klimpen

I helgen efter mattes intervju hämtade jag pappa hos vänner till familjen utanför Ånge, vi kom att prata om husdjur och mattes pappa berättade att Findus måste vara den gosigaste kissen han någonsin träffat. Därefter gick diskussionen in på en jämförelse mellan Pettson och Findus utseende.
Det lät ungefär så här, " Findus är väldigt fin, men Pettson har ett väldigt kantigt huvud som liksom är för litet för kroppen, sedan har han en riktig biffnacke, svansen står alltid rätt upp och så är han hjulbent." När jag sedan hämtade svärföräldrarnas ena bil och försökte trösta Carro med choklad så fortsatte beskrivningen med att Carro sade att Pettson dessutom har en knasig päls, den skivar sig och ser skitig ut även när han är ny duschad.

Ja inte är Pettson någon skönhet, men han är söt som få, och kurrar som ingen annan.

Innan Pettson kom hem till oss så hette han Klimpen.  Vilket är ganska passande. Då hette han Klimpen för att han var en riktig guldklimp, Doris förstfödde son. Men om någon kommer ihåg när Bert gick på TV så har Bert en kompis som kallas Klimpen, och denne Klimpen var starkt rödhårig och ganska kraftig, precis som vår egen guldklimp. När jag tänker efter så är de mycket lika:)

Nu sitter matte framför Emmerdale och funderar på när hon ska säga upp sig. Att matte får jobbet i Ånge (ett vikariat på ca två år) är klart, jag behöver bara klara ett drogtest först. Säga upp lägenheten måste jag också göra, innan månadsskiftet.
Då infaller problematiken, matte vill ha ordning och reda. Alltså se till att drogtestet är grönt innan jag säger upp mig och därefter säga upp lägenheten.
Nu har jag inte ens fått någon tid för drogtestet, och vem vet vad sådana tester visar. (Inte för att matte någonsin provat någon drog, men mattes pappa skrämde upp henne tidigare idag). Lägenheten vill jag inte säga upp för ens jag sagt upp mig, eftersom jag nu bor i en liten kommun där alla kännerog alla och jag hellre vill att chefen får höra att jag slutar av mig än av någon annan. Ja ja jag hittar nog på något.

Må så gott
// matte utan katter

Cool kille



Kolla in ställningen, matte skrattar gott:)
 

Mattes Smålandslägenhet - Hallen



Matte tyckte att det var bäst att lägga upp bilder på Smålandslägenheten nu, eftersom det lutar åt ett kort besök i landets södra delar. Det gick nämligen oväntat bra i Ånge igår.

Så här kommer första bilden.
Hallen har en gräslig färg men har mycket bra förvaring. Till vänster i bild kommer sovrummet, och på höger sida ligger köket närmast ytterdörren och sedan mittemot sovrummet ligger vardagsrummet. Bilden är taget ut badrummet, där gick det inte att få en bild, det blev nämligen bara prickigt duschdrapperi som fastnade i kameran vid försöken. Men badrummet har ljus väv med en målad rosettbård, sliten toalett och med ett mycket fint och färglatt prickigt duschdrapperi matchat med en orange badrummsmatta.

Köket del 1



Svårt att få med på bild, eftersom köket är lika avlångt som det vi har i Timrå. Skillnaden är att köket i Småland är äldre, har köksutrustningen på tvärtomsidan och har fler köksskåp istället för de hyllor som köket i Timrå har.

Köket del 2



Nu har mattes pappa fixat köksstolarna så matte kan sitta vid sitt köksbord och äta, men se det gör hon inte, sällskapet är bättre framför tv:n nämligen.

Vardagsrum del 1



Ni får leva med en suddig bild:(
Vardagsrummet är alldeles nyrenoverat, men ny fin parkett, och med ljusa tapeter. En liknanade öppning mot köket precis som vi har i Timrå, fast med glas istället för vägg.

Vardagsrum del 2



Tanken var att tavlor och prydnader i ytterligare en färg skulle piffa upp rummet ytterligare, men de kan vi hoppa över nu:)

Sovrum del 1



Matte har numera ett sovrum med riktigt blå vägg, rummet är mycket praktiskt om man jämför med sovrumet hemma i Timrå, men färgen är lite väl mörk och lite väl blå. Smålands-rummet är dock lättare att möblera eftersom Timrå-rummet är väldigt långsmalt.

Sovrum del 2



Dessutom Fins en massa bra garderober på väggen emot fönstret.

Snart hemma:)

Inga besvärliga förseningar, och ett internet som har fungerat bra på tåget, om en halvtimme kliver jag av i Timrå och då har jag tre fina gubar som väntar på mig, den ene hårigare än den andre:)

Jag har sysselsattmig på resan med en bok som inte var så bra som jag önskat så efter tågbytet i den kungliga huvudstaden, bytte jag boken mot julklappen jag fick av husse. The O.C. Jag har precis avklarat de fyra första avsnitten och nu vil jag bara se mer. Känsorna har fångats så bra i den serien att jag känner med alla karaktärerna.

Nu ropar de att det är dags att kliva av i Sundsvall så jag är äntligen hemma.

Men brorsan va' du bits.



Det är inte lätt att vara Findus när lillebrorsan sätter igång och busar. Tur att Findus har stort tålamod. Nu börjas mattes tålamod däremot ta slut, hon vill att klockan ska springa fram ett dugn och två timmar ungefär. Idag upptäckte matte nämligen att hon saknar katterna så mycket att hon pratade med en duva som substitut. Duv kurr kan nämligen med lite fantasi låta som en katt som spinner.

När husse kom hem från sin sväng i Småland hade Findus saknat honom så mycket att husse väcktes på natten av att Findus kurat ihop sig vid husses huvud och spann nöjt som bara den. Det är riktigt sällsynt att Findus kurar ihop sig vid huvudändan i sängen, fotändan går bra och i vissa undantagsfall funkar det med magtrakterna men huvudet, åh så avundsjuk matte är. Jag tror jag ska försöka beställa en likadan behandling till imorgon. Kanske han fattar galoppen om jag använder shampoo med torsklukt:)

Long time no see..



... i dubbel bemärkelse.
Bloggen har inte uppdaterats på ett par dagar, det har varit något strul med att publisera inläggen.

Och det var nu länge sedan matte såg sina katter.
Igår kväll berättade husse att lillskrutten på bilden här ovan har blivit så stor att han nu kan hoppa upp på köksbänkarna själv. Husse har fullt sjå därhemma i försöken att muta ned honom igen. Så nu längtar matte hem, enligt husse så ser Petton rätt kul ut när han står och laddar inför hoppet, kryper ihop till en stor boll innan han exploderar  ut i ett hopp. Jag vill också se!
Man får hoppas att Pettson kan visa mig till helgen. På fredag åker jag hem och på lördag ska jag till Ånge för en intervju det minskar visserligen tiden hemma med skruttarna betyligt men med lite tur betyder det att mitt äventyr i småland inte behöver bli så långt. 

Husse är hos matte

Härligt, matte har saknat honom i veckan.

Idag spelade husse Post SM, Five a' side, de vann sin grupp men åkte ut i kartsfinalen.

Mellan gruppspelet och finalerna hann matte och husse ta en sväng tll A6 så nu surfar matte på sitt eget internet. Senaste veckan har jag tjuvsurfat på grannens. Men nu har jag eget mobilt bredband som har högre hastighet än grannens, trevligt:)

Nu mat sedan en trevlig hemma kväll.

Det tar sig

Idag kom de först två telefonsamtalen, och tre jobbmail. Jag har varit och inspekterat en förskola och därefter skrivit en inspektionsrapport. H på jobbet var dessutom snäll att köra mig runt i en guidad tur i kommunens två tätorter.

Dietandet går också riktigt bra, idag har jag tackat nej till tårta två gånger, och tvingat i mig en halv kopp kaffe, dock inte för dietens skull utan för de stackare som bjöd mig på tårta och som sedan försökte truga i mig allt annat. Dessutom har jag idag börjat äta den grönsak jag ska träna på i år. Jag har tränat på en grönsak varje år de senaste året för att bli bättre på att äta mer varierande grönsaker. Årets grönsak är förresten broccoli, smakar prutt men ska visst vara nyttigt. Ge mig några veckor så kanske jag vänjer mig vid dem med, tidigare år har jag lyckats med invänjningen, om man bortser från ifjol få jag aldrig lyckades hitta min grönsak som då var bondbönor. 

Ikväll har jag tagit snabeldraken (dammsugaren) på en åktur över lägenhetsgolven, så att det är fint när husse kommer och hälsar på i helgen. Vart ska då katterna vara, kanske ni undrar. Då kan jag meddela att Pettson och Findus alias mys och gos redan är installerade hos husses föräldrar. Tur att det bor nära och ställer upp och kattvaktar då och då. Det tackar hela familjen för.

Själv ser jag fram emot  nästa fredag kväll då kissarna inte har en chans mot matte, får då ska hon ha gos från dem båda.


Buller=oönskat ljud, Buller=en fråga för hälsoskyddsinspektören

 I Timrå brukade matte vaggas till sömns av ljuden från Pettson som spinner, till Findus som snusar rofullt och ibland suckar till i sömnen och till husse som andas i takt med mig.

Men här ovaggas man till osöms med trafikljud. Hur bilarna på de två gatorna som möts i en korsning utanför min lägenhet kan låta så mycket kan matte inte förstå. Bilarna gör att det blir svårt att somna, bilarna väcker matte mitt i natten och när man väl somnar om så väcker de en kl 5 på morgonen. Att ta en eftermiddagslur för att kompensera de förlorade natttimmarna är kört för trafiken hörs då med. Hur kan ett samhälle med drygt 3500 invånare låta så mycket?

Min tjänst som miljö- och hälsoskyddsinspektör innebär att hantera inte bara livsmedelsfrågor utan även hälsoskyddsfrågor.  Buller är ett problem för hälsan och har man problem med buller kan man anmäla det till kommunens hälsoskyddsinspektör. Om jag inte vant mig vid bullret nästa vecka så tror jag (banne mig) att jag ska ringa anonymt till mig själv och klaga på bullret vid skolgatan.

Jobbet har gått bra idag med, fortfarande ingen som ringer till mig, och endast ett jobbmail, men med lite hjälp av MV som kom ihåg mina lösenord så har jag nu bytt lösenord till mitt gamla hederliga. Ett problem mindre. 

Men på tal om buller så har miljö- och byggkontoret en bowlinghall under sig, ett rätt intressant ljud så där på eftermiddags timmarna:)

Om jag lägger mig på lur här, och vaktar lite så kanske...



... kanske, kommer det lite mat, men jag kan inte hålla ögonen öppna. Mrrrrr

Pettson är en kul kisse han spinner högt, högt och gärna samtidigt som han äter.

Förlåt Carro!

adressen ska vara www.eugeniashop.com

Ibland är det bra att ha en blogg där man kan förmedle lite smått och gott till andra, tacka för julklappar, billån och annat.

Så till lillstrumpa som kommenterat inlägget "första dagen på mitt nya liv" säger jag,:
Ramlösa skogshallon, bästa mineralvattnet om man nu inte är så förtjust i bubblande vatten och är less på vanligt kranvatten.

För er som undrar hur det går med min nya sunda livsstil, kan jag meddela att jag idag gått stavgång på lunchrasten och hållit min diet. Svårast tycker jag att det är att fruktintaget är begränsat till en om dagen, svårt för mig som inte kan äta mycket till luch, det blir så långt till middagen. Därför ska jag bege mig på jakt efter paranötter, är inte säker på att det finns här i samhället men det skadar ju inte att leta. 

I övrigt har det gått bra på jobbet idag, om man bortser från att jag lyckats glömma ett av alla mina nya lösenord, därför kan jag inte koppla ifån min telefon annat än manuellt. Ja ja än så länge har ingen ringt så det är nog ingen större fara på taket. Däremot har jag idag emottagit 4 jobbmail, dubbelt upp mot igår:) (tur att jag kommer ihåg det lösenordet).
Dessutom blev jag intervjuad av en lokal tidning, och fotograferad till den samma. Blev ett riktigt bra kort.  Kortet till min jobblegitamation blev däremot en smärre katastrof, så jag räknar kallt med att inte behöva visa det allt för många gånger.

Dröm sött!
Nu kryper jag till sängs med en bok, innan jag ringer husse och säger godnatt till honom och katterna.


Matte saknar sina pojkar...



...  störsten, storen och lillen. På bilden ser man Pettson som ville bli kelad med precis när matte skulle skriva sin hemtenta dagen innan julafton. Inte får man något gjort med en sån mjuk och go sak i knät inte.

Första dagen i mitt nya liv

Idag var första dagen på nya jobbet, det gick bra.
Dagen började med en massa registreringar av id-kort, passerkort, nycklar samt allehanda dataprogram. Därefter var det dags för personalmöte, och första testet på om jag klarar av att leva efter min nya diet, och det gick fin fint. Byggassistenten bjöd på nöttårta och någon kaka. Efter personalmötet var det en lång hälsningsrunda på alla i huset och därefter lunch. Hälsningsrundan fortsatte efter lunch och därefter guidade miljöassistenten mig genom lite rutiner och vi fick till och med min telefon att fungera. Tills imorgon måste jag dock bestämma mig för om jag vill ha en fast eller en mobil, telefon.  Jag fick en fin kruka med murgröna och en chilifrukt som association till mitt kommande arbete med livsmedelsfrågor och dessutom en sen julklapp, en bok om Uttrar. Det verkar vara en riktigt fin bok.

På eftermiddagen ringde Ånge kommun för att höra om jag ville komma på intrevju, vi ska försöka att lösa det den 24 jan det är visserligen en lördag men det är nästa gång jag kommer hem.

Nu väntar middag i LCHF anda, idag champinjoner med bacon, creme fraiche och vitlök som serveras med wookgrönsaker. GOTT

Installerad

Nu är matte installerad i nya lägenheten. En alldeles lagomt stor lägenhet, med ett superfint vardagsrum och med andra rum som duger bra de med. Nästan allt är på sin plats, så om någon dag kan ni förvänta er bilder. Bilder kommer också på TOR=mattes nya bil.

Gårdagen var lång. Mattes mamma och pappa hämtade upp mig kl 06.30, efter packning av flyttlass först i Timrå och en extra laddning med min säng i Sundsvall åkte vi iväg. Första fikat gick av stapeln strax söder om Iggesund. Därefter gick det utför, 4 mil norr om Uppsala fick bilen soppatorsk. Displayen visade 60 km till tom tank, men eftersom släpet var på så var det som om bensinen inte nådde tanken. Pappa fick lifta in till Uppsala häma bensin och sedan hyra en bil för att ta sig till baka till mamma och mig som väntade med ekipaget efter motorvägen. Detta stopp kostade oss nästan två timmar i tidsförlust. Så efter det blev det bråttom. Från Timrå och hit är det ca 70 mil, men efterom vi skulle förbi Oskarshamn för att köpa bilen, blev det ca 100 körda mil för pappsen igår. 18 stängde bilaffären men försäljaren var snäll och höll extra öppet till oss som vinglade ut ur bilen stela som få då klockan var 18.30. Bilen klarade pappas kristiska blick, och den uppfyllde även mina krav. Så en timme senare rullade vi vidare nu med två bilar mot Vaggeryd för att hämta ut lägenhetsnycklarna. Hyresbolagets kontor stängde visserligen redan kl 16 men snälla M hade lovat att hjälpa till med senare nyckelutlämning. Strax innan 22 hämtade vi upp dem, därefter tömde vi släpet så pappa kunde lämna det 4 mil härifrån, han passade även på att köpa med sig lite pizza från macken, tur det för vi var alla hungriga.

Idag har det gått lugnare till, möblerna har kommit på plats och jag var med en bukett tulpaner till snälla M som tack för hjälpen med nycklarna. Därefter tog vi TOR till A6 center i Jönköping där vi handlade lite smågrejer till lägenheten. Nu sitter vi i soffan, mamma, pappa och jag, trötta efter torsdagens och fredagens äventyr.  

Matte vill inte flytta

Hur kan någon vilja flytta ifrån det här?
En mysig gubbe som är för snäll för sitt eget bästa, som kan vara tjurig och trögtänkt som få, men som får mig att skratta och känna mig uppskattad för det som är jag. Som dessutom är mjuk och varm och luktar gott och behandlar mig som om jag vore prinsessan på ärten. (Nej vi har inte ärtor i sängen, däremot en del kattsand, det känns nog ganska lika tror jag)
Två katter lämnar jag också bakom, mattes kisse Findus som är go,mjuk och gnällig och som har valt ut mig som sin människa. Det är jag som får kel och gos och just nu är det bredvid mig han sover. Jag är helt säker på att han vet att jag flyttar snart. Han ligger här bredvid mig i soffan, sussar sött och drömmer, ligga bredvid mig i soffan har han inte gjort på länge. Det är som om han, precis som jag vill passa på att njuta av den lilla tid som är kvar. Och lillskrutten Pettson med sin knasiga päls, sin biffiga nacke och sin hjulbenta gångstil, som spinner högre än alla andra och som är lika klumpig som sin söta mamma. Vem ska nu sitta i mitt knä när jag äter frukost?

Imorgon går flyttlasset och jag kommer sakna min familj mer än de kan ana.

Men jag måste flytta, erfarenheterna jag samlar på mig gör det möjligt för mig att leva det liv jag vill, att få jobba med något som är intressant och utmanande. Nu känns allt tungt, men efter 25 år känner jag mig själv så pass bra att jag vet att det blir bättre. Jag ser framemot att få påbörja jobbet, att få utbyte av min långa utbildning och att leva på en lön istället för ett lån. Visar det sig att jag trivs jättebra på nya jobbet, flyttar gubben och katterna ned, annars vänder jag uppåt igen, när jag har fler erfarenhetspoäng att vifta med.

Nu har Findus vaknat, Pettson ligger i lilla buren och sover sött, själv ska jag steka pannkaka, då blir gubben lite extra glad, på denna våran sista dag tilsamans på länge. För er som undrar så träffas matte och husse  nästa gång om lite drygt en vecka och på den dryga veckan jag jag flytta bohaget, inreda nya lägenheten, köpa bil, börja nytt jobb och ett sundare liv (mer om mitt sundare liv kommer senare när jag påbörjat den nya banan). Så hade vi bott ihop hade vi knappt setts ialla fall dessutom ska husse hinna med en fotbolls cup. Katterna ser jag nästa gång den 23, hoppas för husses skull att Findus inte skriker efter mig varje kväll tills dess. 

Bloggen blir kvar som den är för stunden ialla fall, det finns en stor risk att den kommer handla mindre om katterna och mer om livet som miljö- och hälsoskyddsinspektör med bacon som främsta näringskälla. Men efter första veckan tänkte jag överlämna min kamera till husse så han kan hjälpa mig med uppdateringarna om vad som händer på kattfronten.

Nu pannkaka, därefter en sista mysig kväll i soffan här hemma.

Timrå möter MODO på hemmaplan ikväll...

... och denna gång har vi faktiskt biljetter, bara vi hittar Stefan så vi kan få dem levererade. Sist blev det 4-0 till MODO ikväll tippar jag en vinst med 4-2 till mitt MODO.

Dagen har gått fort, matte har hunnit packa en hel del, nu återstår nästan bara kläder, så efter tvättiden imorgon så är det nog klart. Naglarna är nymålade, (enda sättet för mig att behåla någon längd på naglarna). Middagens fläskfilé ligger och tinar men snart är det dags att dra igång matlagningen.

Katterna har idag mest sovit, Findus ligger och myser i röda korgen och Pettson ligger i lilla buren, snart matdags även för dem.

Jag lovade svägerskan min, adressen till en sida med näförsäljning av VILA kläder här kommer den: www.eugeniashop.com

Nu damp det ned något i brevnedkastet bäst jag skyndar mig dit innan Findus hinner äta upp det.

Undra sa Flundra...

... om Findus känner på sig att matte flyttar och lämnar honom kvar med husse och Pettson. Findus är nämligen väldigt sugen på att gosa med matte helt plötsligt. Så här mycket mys har inte matte fått av Findus sedan Pettson flyttade hit i oktober.

Almanackans baksida



Jag lovade strax innan jul, att visa bilden på baksidan av min almanacka. Så här der den ut!
Findus och Mu.
Mu är ett får som matte förälskade sig i när husse var inlagd på akademiska. Men eftersom matte vet att husse gillar choklad bättre än får så köptes inget får då. Svärmor däremot köpte fåret till husse som gav det till matte. Matte fick inte behålla Mu länge utan fick skänka det til Findus. Han ville ha Mu med sig överalt och bar fåret stolt i munnen, men ibland blev Mu lite för tung då var det bra att hon är en alldeles utmärkt sovkamrat.
Nu har Findus fått en lillebror så Mu ligger bortglömd under matte och husses säng. Och när Findus behöver en sovkamrat så går han till matte eller till Pettson.
Och när det gäller Pettson så vilar han helst huvudet på Findus rumpa, eller på korgens kant.

Mattes nya lägenhet


58 m2
Ljust vardagsrum, gult kök och blått sovrum med gångavstånd till nya jobbet.
Det är allt jag vet, på torsdag flyttar jag in, tills dess packar jag, gosar med katterna och med gubben min såklart:)

Litter Kwitter del 5



För någon vecka sedan hörde matte en duns följt av en kaskad kattsand, därefter två skrämda katter. Innan matte hinner springa in i badrummet för att se vad som hänt kommer Findus springandes i en väldans fart med Litter Kwitter insatsen fast runt kroppen, insatsen släpar i backen och för varje steg Findus tar så blir han bara mer och mer skärrad.  Matte får sig ett gott skratt, lugnar storkissen och hinner ta en bild innan Findus lirkas ut. 
Om ni undrar hur detta kunde hända, så skyller vi allt på klumpedunsen Pettson som hoppat upp på toaletten när Findus tryckt ned sin överkropp (på en katt heter det kanske framkroppen!?) för att få sig en slurk vatten.    

Årskrönika 2008

Januari- Husse sjukskriven. Flyttpackning!, vem kunde ana att så mycket grejor rymdes i vår lilla lägenhet?
Februari- Flytt från Västerås till Timrå. Matte börjar sin praktik på MK i Sundsvall 
Mars- Willson utvisas till Zimbabwe. Både matte och husse fyller 25.
April- Husse börjar sin karriär som brevbärare. Årets första nöjesresa går av stapeln, Backstreet boys på Hovet.
Maj- Matte bryter båtenet i höger handled.
Juni- Mattes slutliga examensarbete färdigställs och sommarjobbet som avloppsinventerare startar. 
Juli -Willson återvänder till Sverige. Findus fyller ett år och Pettson föds fyra dagar senare.
Augusti - Camilla och Rick gifter sig,
September- Husse får en tillsvidareanställning, detta firas med en vecka i turkiet. Mattes examensbevis blir klara.
Oktober- Familjen utökas med Pettson, en mysig och busig lillebror till Findus. Nöjen och NHL i huvudstaden.
November- Matte får ett jobb i Småland.
December- Det efterlägtade köksbordet inhandlas. Nu kan man sitta på köksstolarna utan att vara rädd för att falla ned.

Sammantaget ett bra år.
Hur det går 2009 har vi ingen aning om. Mattes flyttlass går om en vecka, då vänds vår värld upp och ned ett tag. Men om 365 dagar har vi resultatet.


Det nya året...

... har börjat bra.

Vi kom hem sent och var i säng ca 05.30, katterna lämnades in hos husses föräldrar och mådde gott där hela kvällen.
Dagen idag har varit lugn med film, Pettson och Findus katten och gubbens år, Råtatoui och snart Tatuerad torso.


RSS 2.0