Skärtorsdag idag..

... och matte hade tänkt vara ledig för att packa och varva ned och möjligtvis kanske öppna datorn bara för att tidsredovisa veckan och för att knappa i gårdagens komptid.

Men så var det kräftmöte igår...
 
Tänk er ett konferensrum fullt med kacklande hönor där alla hönor vill samma sak fast på olika sätt och där varje höna måste kackla högst för att sitt kackel ska vara det man kommer i håg. Och så tänker ni en stund på matte som sitter på sin pinne mitt i hönshuset och ska protokollföra kacklet av alla hönor när det egentligen inte finns en dagordning utan den som kacklar bäst får kackla först om vad den än vill. Tänk er en matte som fyller tre sidor med kackel och vet att kommande vecka är hon bortrest. Tänk på en matte som lämnar mötet pipande som en kyckling och lika trött som masken alla hönor jagar. En matte som vet att nästa dag troligtvis inte blir en ledig dag utan en dag för att reda ut kacklet i alla fall så pass att syftet med mötet lyfts fram mot de kacklande hönornas ivriga åsikter.

Men som sagt det var igår, idag tog jag tjuren vid hornen och skapade reda i hönshuset. Syftet med mötet framgår och jag fick ned kacklandet till två sidor, en genomläsning efter semestern och sedan är kacklet ur världen till nästa gång. 
Tur att matte gillar de kacklande hönorna som egentligen är surrande kräftgubbar och ja faktiskt, två kräftgummor, annars hade matte varit på dåligt humör.

Men nu blev det bråttom med packningen och här ligger jag, med datorn i knät, tangenterna är alldeles håriga för Pettson har inte bara gosat med matte utan också med datorn, och är trött. Men nu måste det packas annars blir det succé i Turkiet när matte knatar naken på gatorna.

Glad Påsk



Önskar familjen trötter....
Matte är trötter för att huvudvärken aldrig ger med sig och för att jobbet som ger huvudvärk fortsätter mala på i samma osäkra spår.
Husse är trötter för att schemat på hans jobb ger honom mycket längre dagar med mindre tid över till annat än jobb.
Findus är trött för att husse och matte på grund av husses nya arbetsider ibland får sovmorgon, men är man katt är det inte lätt att förstå skillnaden på helg och vardag med sovmorgon. Så när matte och husse har sovmorgon måste det gnällas nåt ofantligt så att människorna förstår att det är helg och att Findus vill ut. (Och inte blir det någon promenad heller, eftersom det just bara är en helt vanlig sovmorgon)
Pettson är inte tröttare än vanligt men däremot mer gosig. Varje morgon i säkert en månads tid har Pettson kommit och morgongosat med matte. Matte får då väldigt svårt att kliva upp när det inte bara är en gosig katt som vill ha kel utan två!

Hur botar man då trötthet?
Jo man tar och bokar sig en semesterresa till Kemer, Turkiet. Vi lyfter fredag morgon och den kommande veckan kommer vi inte göra annat än att sova länge, äta gott, promenera och sträckläsa böcker. Förhoppningsvis kommer vi hem piggare både i kroppen och i sinnet.

Katterna tar också semester, de åker till pensionat Duvhöken där altanspring står högst på listan över prioriterade saker att roa sig med.

Glad Påsk till er alla önskar vi här i Timrå.

RSS 2.0