Årskrönika 2012

Januari- Matte-mamman hyser förhoppningar om att det inte blir en jul till i Lägenheten och viker (istället för att hänga upp) julgardinerna. Tor och Lina med pappa Tomas flyttar från Timrå till Ö-vik, Lykke och matte-mamman tappar sitt favoritpar att hänga med, tur att Cattis och Clara bor kvar.
Februari- Familjen beger sig på årets första semestertripp en helg hos Anna, Magnus, Elsa och hönsen i Ekskogen. Maria och Stefan & Camilla hinner vi också se. Vi letar lunchställe på Kungsholmen och inser att man är mer välkommen med barnvagn i Norrland. Lykke lär sig att krypa.
Mars- Första fjällsemestern i vinterskrud. Lykke sover i pulkan, på liggunderlag i skidbacken och i bärstolem. Matte- mamman kämpar på med längdskidorna i två hela dagar men inser ännu en gång att detta inte är hennes grej så på födelsedagen blir det nyslipad bräda i pisten, skönt. Lykke börjar med babysim.
April- Matte-mammam går på intervju till vad som visar sig ska bli det nya jobbet. Lykke firar sin första påsk, är för liten för godis så hennes ägg, fylls med ryggsäckar, smycken, kläder och annat roligt. Lykke börjar också att sova nätterna igenom och har därefter fortsatt med det.
Maj- Familjen tillbringar en och en halv vecka i Stockholmstrakterna, husse-pappan tittar på hockey, matte-mamman ordnar marias extramöhippa. Skansen besöks och även Ekskogen. Sista helgen är det dags för Maria och Björns bröllop, stundtals är det bara Lykke som håller dansgolvet igång.
Juni- Lykke döps i Aspnäs, in i det sista hoppas vi på att kunna vara ute men vi får ge oss och gå in. Lykke börjar prata efter att ha varit tyst länge och senare samma månad tar hjärtat sina första steg.
Juli- Husse-pappan börjar sin föräldraledighet på Lykkes ettårsdag som firas i Armsjön. Vi flyttar in i Hårsta ett par dagar, springer på hus-visningar och firar födelsedagen några gånger till. Katterna får springa fritt i stugorna, Findus visar sig vara en storjägare medan Pettson är mer som tjuren Ferdinand.  
Augusti- Malin och Miguel gifter sig i Portugal och hela släkten utom farmor och farfar passar på att ta sig en dryg veckas semester i Estoril med omgivningar. Semestern fortsätter hemma med en vecka i fjällen innan matte-mamman börjar det nya jobbet. Vi får upp ögonen för ett hus på Viktoriagatan i Härnösand.
September- Husse-pappan och Lykke delar tiden mellan babysång, öppna förskolan och torsdagsträffar med Willson, matte-mamman börjar på nya jobbet och inser att det har stor förbättringspotential. Vi vinner budgivningen på huset på Viktoriagatan.
Oktober- Huset besiktigas och det hittas mögel på vinden, lägenheten i Timrå är ute för försäljning. Lykkes farfar fyller 60 år och firas i Side, vi har en härlig vecka där, Lykke blir kär och njuter i vattnet som var betydligt varmare än det i Portugal. Anna och Magnus kommer och hälsar på.
November- Lägenheten säljs och vi lever i ett flyttkaos med kartonger överallt, det är så illa att Lykke slutar springa omkring utan hellre sitter i sin stol och tittar på kaoset. Den sista november får vi nycklarna till huset, tar en picknick och en power nap på  vardagsrummsgolvet medan Lykke sover middag och därefter kör vi första flyttlasset. 
December - Flyttkaoset fortsätter medn denna gång på ny adress, vi kommer i ordning lagom till jul som i år firas hos oss. I mellandagarna flyttas det åt Lisa och Willson och strax innan jul blir det klart att Lykke ska börja på dagis den 14 januari på Södergården.
 
Det blev ett bra år för familjen Hamrin, husse-pappan trivs fortfarande inte med jobbet men under 2013 hoppas vi att det ska bli mer tid på kontoret i Härnösand och mindre i Sundsvall. Matte-mamman hoppas för sin del att jobbets förbättringspotential ska minska lite och att det i alla fall någon gång inte känns som om jag arbetar i motvind. För Lykkes del hoppas vi att hon trivs på dagis och att hon får hitta på mycket roliga grejer med sin mamma och pappa och alla andra som vill rå om henne en stund.
 
Home sweet home....
Ps. Ni får tänka er vinterskruden.

RSS 2.0