Jag har kapitulerat...

..."foppatofflorna" har fått flytta in till oss i Timrå.
Svullna fötter är inte att leka med och mattes skosamling som annars erbjuder både det ena och det andra kan inte längre tillfredsställa mattes fötter. Än så länge får foppisarna bara följa med ut på utflykter i obyggden som på bilden nedan, men ge det en vecka eller två så vaggar jag omkring med dem på stan. VE och FASA! Hjälp mig!
 



Jämförelse



Willson satsar på att minska sin mages storlek, det verkar gå bra.
Jag satsar på att öka min mages storlek (ialla fall i ett par veckor till) och kan ni tänka er, det går också bra.
I helgen var min större, kanske för att Willson varit så effektiv i arbetet med att minska kolhydratintaget:P

Så här ser han ut...



... i action, sugrörstjuven våran.

Inte nu igen!



Jag tror att gubben Pettson har fått ögoninflamation igen....suck. Det rinner ur hans vänstra öga i någon sorts rödsvart färg, precis som sist.

Någonstans i röran här hemma finns det en tub ögonsalva som det står Katten Pettson på. Att veterinären skrev så är mycket uppskattat så inte matte tar fel tub när hon letar sin egen ögonsalva, men jag tror att sist vi hade problem med ögonen här hemma så var det Pettson den gången också. Det blir till att ge sig på jakt efter salvan ikväll men tills dess att den är upphittad sköljer vi med saltlösning, tur att Pettson är en snäll kisse som låter matte droppa grejer i ögonen på honom precis som hon vill.

Bilden kanske inte är den bästa, men matte roar sig med att tömma kameran, och tog det som fanns. Sjuklingen roar sig med att snarka i favorithörnet och sjuklingens storebror ligger i sin bur och sover sött. Egentligen kanske det är matte som man ska kalla sjukling eftersom hon är sjukskriven från jobbet och går hemma och drar benen efter sig (idag har dock 6 maskiner tvätt tvättats). Men för att ha något att göra så här i väntans tider har matte skaffat facebook, det ni. Tro om någon hittar mig där.

Smask, smask

Idag är det katterna som har haft en bra och framförallt smaskig dag.
När matte kom hem från jobbet låg en portionsförpackning blötmat på hallgolvet, öppnad av kattklor och kattänder. Blötmat köper vi aldrig eftersom Findus blir dålig i magen av allt utom sin specialkost från veterinären. Så för att komma åt maten måste katterna (läs Findus) öppnat garderoben, rotat runt på måfå och hittat ett gratisprov inte ens matte coh husse visste fanns.  När maten väl var ute ur garderoben var det någon av de företagssamma katterna som stängde garderobsdörren igen. Tänk vad de kan när de sätter den sidan till.

Detta påminner matte om en gång när Findus bara var en lite kattunge och bodde Västerås och matte fick lämna honom ensam hela dagen för att hälsa på husse på sjukhuset i Uppsala. När matte kommer tilbaka till lägenheten på kvällen märker hon att badrumsmattan har flyttats från sin vanliga plats framför toaletten till att ligga mitt i duschen. Först tror matte att det är hon som flyttat mattan i sitt förvirrade tillstånd, för inte kan väl en sån liten katt flytta en så stor matta. Men när matte flyttar tillbaka mattan ser hon hur det är någon som lyft upp locket till vattenlåset och således gjort ett hål i duschens golv. Matte förstår då att det är en liten katt som först fått upp locket och sedan försökt dölja hålet genom att lägga en matta över. Han var klurig redan som liten kattunge vår fina Findus=)

Men detta inlägg skulle ju handla om smaskiga saker, så det är lika bra att berätta att när matte gjorde sin matlåda till i morgon fick Pettson korn på en av sina favoritdofter-TONFISK så det var bara för matte att dela med sig. Båda katterna åt nöjt och ligger nu mötta och sover, Pettson i sitt vanliga hörn och Findus i soffan bredvid matte.

För er som undrar över Pettsons övriga favoritdofter kan matte informera att de dofter som alltid får honom att kuta in i köket är, kassler, grillad kyckling, den tidigare nämnda tonfisken och den absoluta favoriten Julskinka. Tänk att Pettson är en sån köttätare medan Findus föredrar de mer vegetariska smaskigheterna, konserverad svamp och passionsfrukt.

Mattes favorit för stunden är glassbåtar, jag arbeter för fullt med att tömma lanthandeln i Kölsillres glassbåtsförråd. Men med tanke på att det fanns rätt många glassbåtar kvar i dag och att matte gör sin sista inventeringsdag i området i morgon, så finns det en chans att få tag i en glassbåt i Kölsillre i helgen, om det är någon annan som känner sig sugen.


En bra dag....idag

  • Husse tar fel på starttiden på jobbet och kommer hem strax efter att han åkt och kryper ned i sängen en timme till.
  • När familjen vaknar nästa gång gnäller Findus så pyret vaknar. Husse åker till jobbet, matte får ligga kvar och gona i sängen med två katter, en vaken, sparkande mage och en bra bok.
  • Jordgubbar med mjölk och cornflakes till frukost.
  • Avfärd mot Birsta, bussen i tid, temperaturen ute alldeles lagom, t-shirt väder, inte pusta och flämta på stranden väder. Vilket gillas skarpt när man är stor och tung.
  • Ett par mammaleggings och ett nagellack inhandlas, ytterligare ett par leggings läggs undan i stan.
  • Lunch med finaste sällskapet, Camilla och hennes lillprins, Arvid. Kycklingsallad på Charm.
  • Möte med barnmorskan, alla värden bra, magen växer som den ska, 2,5 cm sedan sist. När det ska lyssnas på hjärtljud har pyret motionspass så till och med barnmorskan drar på munnen.
  • Föräldraträff- dagens tema var amning. En pappa hade mycket ont i ryggen och hade svårare att röra sig än alla vi flodhästar tillsammans. Stackars honom men det såg lustigt ut när hans gravida partner såg ut som en smidig katt i jämförelse.
  • In till Sundsvall för att hämta de undanlaggda legginsen, det blev två par och ett par knälånga mjukisshorts, perfekta för veckans inventering och att bara dra på sig när man måste ut en snabb sväng.
  • En gammal favoritgodissort dyker upp i synfältet och inhandlas.
  • Matte och Anna lyckas byta några ord i telefon.
  • Tvätten sorteras och husse sköter springandet till källaren.
  • Matte äter jordgubbar med mjölk igen.

Nu väntar vi på landskampen mellan Sverige och Finland, vi hade tänkt se den på Råsunda, men en föräldraträff kom i vägen men vi har laddat med snacks, så det blir trevligt här hemma i soffan också.

Imorgon väntar avloppsinventering i byxor med plats för magen och firning av lillasyster som nu är färdigutbildad beteendevetare. Och till helgen kommer familjen Anelandh på middag, det blir trevligt.
På tal om att ha trevligt på helgen, kan matte berätta att helgen som var spenderades i Västerås hos Maria och Björn, vi hann med Parken Zoo, middag på greken, Åsby, stan och lunch på Kajen, dessutom fick vi tjuvtitta in i deras alldeles nybyggda hus:)


RSS 2.0