En månad gammal



Idag är det en månad sedan Lykke föddes.
Då vägde tösen 3140 g och var 50 cm lång idag en månad senare är det istället 4320 g och 54,5 cm som gäller.

Här hemma hos Pettson och Findus har Lykke hittat sin plats och katterna har accepterat att de fått en lillmatte. Findus reagerade som väntat, nyfiket men bestört vid skriken. Men nu har Findus inga problem med att ligga nära tösen och kan till och med ligga kvar när hon skriker. Han ser henne som en del i familjen och stryker sig mot henne när han får chansen. Findus förstår att hennes behov går först och kommer därför och gosar när läget är lungt, lixom för att säga jag vet att ni har händerna fulla men jag vill också ha gos, så då får han det i massor:) Pettson har reagerat som väntat han med, när Lykke skriker byter han rum, men även han är framme och nosar litegrann nu och då. Han har blivit mer gosig gentemot matte och husse och har vid flera tillfällen kommit på inkallning. Hör och häpna!

När det gäller Lykke så är hon världens finaste (jo då jag är helt objektiv:P). Hon har gått från att äta var tredje-fjärde timma till att vilja ha mat varannan timme, men de senaste dagarna har hon kommit på att på kvällskvisten framemot natten kan man tänka sig att sova hela 5 timmar i sträck, det tackar mamma för, särskilt när 5 timmars sovningen matchas med att mamma går och lägger sig för kvällen. Lykke äter fort och mycket och går från sovande lugn bebis till gallskrikande hungrig bebis på två sekunder. Hon får ofta lite smått ont i magen och äter numera minifomdroppar innan maten för att göra gaspartiklarna mindre, och sedan vi börjat med det är gumman mer nöjd.
Lykke är stark i kroppen, hon har kunnat lyfta huvudet sedan hon föddes och kan sedan ett par dagar tillbaka ta spjärn mot mammas mage och sparka sig ur knät, så det gäller att vara på alerten.
Gumman vill inte gärna ta nappen, men man kan lura i henne den i bland, hon gillar sin speldosa, en giraff som spelar "Vila i ro och" och hon gillar att bada. Lykke blir lugn av det som låter mycket, dammsugaren, folkmassor, elvispen och såklart att åka bil.
Tösen somnar inte på egen hand utan vill ligga i famnen, på bröstet eller sitta i bilen.
Lykke är lite som ett zoo, från det att hon föddes grymtar hon som en gris lite nu och då, hon hackar som en hackspett på den som håller i henne när hon vill ha mat, kryper ihop och blåser upp kinderna som en groda, låter som ett bräkande lamm när hon gråter och kan kvittra som en småfågel.
För ungefär en vecka sedan började gumman att le, först mot mamma men sedan mot de flesta hon möter och som tar sig tid för en pratstund, ja om Lykke är på humör vill säga.  

Äventyren fortsätter här i Timrå nu med både storen, lillen och Lykke och matte-mamman och husse-pappan såklart!






RSS 2.0