Lykke 10 månader



10 månadersdagen spenderades i ett soligt Stockholm. Husse-pappan skulle se kvartsfinarlerna i Hockey-VM och helgen efter det var det Bröllop i Västerås så istället för att åka ned och upp och ned och upp igen tog vi semester och stannade i en och en halv vecka, det har varit mysigt med sol, ledighet och härliga vänner. Lykke har skött sig exemplariskt och lärt sig att somna på tunnelbanor och pendeltåg.

Just nu är det ganska lungt i Lykkes utveckling hon tränar på de färdigheter hon har och kan nu stå själv bara hon hittar balansen, hon har stapplat ett eller två steg frammåt men inte så att hon försöker medvetet. Hon kryper än hit än dit och klättrar över spärren vi ställt upp till köket. Tand nummer fem har dykt upp så nu ser gumman lite mer jämn ut i tandraden.
Ju finare väder det blir desto mer är vi ute och Lykke börjar nu även få en bra krypteknik på ojämnt underlag, första kryprundan på gräs var allt annat än stadig men nu går det mycket bättre, visst blir det en kullerbytta nu och då men det får man räkna med i slänterna:)

När det gäller Lykkes ljudanden så är vi fortfarande, på kaffekokaren, fiskmåsen, äh, öh och diverse tjut. En morgon fick matte-mamman och husee-pappam sovmorgon i Stockholm gumman sov ovanligt länge och när hon tillslut vaknade väckte hon matte-mamman och husse-pappan genom att ställa sig i resesängen kika upp så långt hon kunde och mycket bestämt säga Öh. Matte-mamman och husse-pappan vaknade skrattandes:) Tänk att ett Öh kan vara så lätt att förstå och att det kan betyda så mycket, i detta fall var det "Nu får ni vakna, jag är less på det här och ni bara ligger där, kom hit och lyft upp mig nu, jag vill ha frukost!"
Fiskmåsljuden är ofta ett tecken på lycka och dagen då Lykke och husse-pappan (och moster) hamnade bredvid Zlatan på McDonalds så fick visst Zlatan höra sin beskärda del av fiskmåsen vår:) Ja det var innan moster lämnade sällskapet och Lykke övergick till att äta jord! Underbara unge så mycket tok du har för dig:)

Matte-mamman har numera anställningsintervjuer titt som tätt så Lykkegumman börjar bli van att ha barnvakt och än så länge har allt gått bra. Enda gången Lykke protesterar till att bli lämnad till någon annan är när hon är riktigt nyvaken och inte alltid då heller. Gumman är nöjd hos de flesta men har samtidigt börjat bli mer mammig, så vi ser att hon faktiskt kan välja sitt sällskap.

Lykke har börjat dansa, från början var det endast till Top Cats "Babydoll" men nu är det till all musik. Hon känner igen vissa låtar och vet att man ska hoppa när man sjunger "Det var en gång en känguru som hette hoppalång". Gumman gillar låten till barprogrammet Dinosaurietåget, hon stannar upp och tittar på TV:n när introt till programmmet spelas, när låten är slut åter går hon till sitt för att återkomma när melodin spelas i slutet av programmet.

Lykke äter fortfarande med god aptit, och i värmen i Stockholm fick hon prova något som blev en ny favorit, smoothies i påse. En bra grej när man behöver mycket vätska. Lykke gillar verkligen att få små bitar att själv stoppa i munnen, frukt, bröd och grönsker försvinner i en rasade fart.

Vi har fått ordning på nätterna här hemma, när gumman slutade amma blev det precis som mamman hoppades men inte vågade tro på. Lykke började sova hela nätterna hon lägger sig vid 20.00 på kvällen och vaknar någon gång mellan 05.30 och 07.00 morgonen därpå. Sedan är hon vaken runt två timmar och sover därefter 1-2 timmar igen. Sömnen på dagen är däremot mer oregelbunden.

Fortfarande sover gumman allt som oftast när vi åker bil, hon sov hela vägen den till Stocholm och nästan hela vägen hem från Västerås. Det är än så länge inga problem att ta med henne när man åker hit eller dit och så länge som det är så är familjen mer än nöjd.



RSS 2.0