Gott Nytt År önskar alla vi hemma hos Pettson och Findus.


Det nya året ska firas in i natt, mate och husse är bortbjudna. 
Findus gillar dock inte när det smäller, kommer det en och en går det bra, det är värre när det smäller överallt samtidigt. Pettson tycks inte bry sig. Därför sitter matte och husse just nu och hoppas på att någon granne ska skjuta upp lite fyrverkerier i förtid så att de kan se hur katterna reagerar när det smäller ordentligt. Verkar kissarna bli oroliga av smällarna får de åka till husses föräldrar ikväll, där det finns någon som kan lugna dem.

Dåligt med uppdateringar



Det har varit dåligt med uppdateringar ett tag det har varit en massa julfiranden istället. 
Just nu är det full rulle hemma hos Pettson och Findus, matte har börjat flyttpacka så smått och husse monterar nya dammsugaren, så matte passar på att visa en bild på en katt som kan konsten att ta det lugnt. När matte har chansen vill hon dessutom tacka för alla fina julklappar familjen har fått. 

God Jul önskar Findus


God Jul önskar Pettson


Granen står så grön och grann i badummet

Ja nu är det gröna monstret nästan på plats, granen har hamnat i badrummet. Där står den och sprider härlig doft medan lite snö tinar bort. Pettsons första möte med den fina granen resulterade i lite ragg (sötnosen våran har lätt för att resa ragg, matte har sett fler raggresningar på honom än på Findus).
Jag hade tänkt hinna klä den innan husse kommer hem men nu behöver jag hjälp för att flytta granen till vardagsrummet så husse får nog så lov att hjälpa till. Mattes mamma och pappa stod för granleveransen på väg upp till mattes morbror där de firar tidig jul med mattes moromor.  Mamma kom in en sväng och tog med blommorna som skulle till Stöde och sade att hon naturligtvis skulle ha haft med sig en blomma till mig också, jag försäkrade henne om att det räckte med den de redan hade tagit med.
 Vaddå? sa mamma.
Jo sa jag ni har ju tagit med min landskapsblomma. (För er som inte är så hemma på lanskapsblommor, så kan jag meddela att granen är medelpads landskapsblomma (alternativt smörbollen)) 
Då blev mamma nöjd igen.
Nu ska matte sätta igång med tentan igen, förhoppningsvis blir den klar idag så jag kan släppa de bekymmren. Därefter ska pajdeg göras och det ska handlas litegrann, och med lite tur kommer husse hem i lagom tid till middagen.

Men först vill jag säga tusen tack till svärmor och svärfar som har lånat ut sin bil till oss. Det är mycket skönt för husse som inte behöver vänta på bussen efter sina 12 timamrs passs på jobbet.


Trött (kissarna), tröttare (matte), tröttast (husse)

Jo så är det,Pettson och Findus somnar här och där i något hörn, matte har jobbat och hunnit med lite eftermiddagslurande för att ta igen jobbhelgens förlorade timmar, men stackars husse han har idag jobbat 12 timmar och sedan städat sedan han kom hem. Nu är lägenheten jättefin men vi är så trötta. Husse har en jobbdag kvar, matte en skriva tenta dag. 
Sedan är det JULAFTON och då tar alla vi som bor hemma hos Pettson och Findus SOVMORGON.

Julstök

Den andra hemlagade julklappen ligger i kylen, snart färdig för inslagning. De nya stolarna är monterade, lägenheten nästan helt ihoppplockad om man bortser från sovrummet (numera julklappsverkstad). Allt granpynt är inhandlat. Friden börjar så sakta innfinna sig, Pettson sitter bakom mig på stolen och lurar lite grann, Findus snusar nöjt i ena fåtöljen. Ett arbetspass kvar för matte innan jul, två för husse.
Fortsätter det så här blir det nog en bra jul. Bara matte hinner sova igen de timmar hon missade i natt (jobbat) annars finns en viss risk att matte slumrar sött till kalle ankas tjatter.

Nu väntar heartbreak hotel och lite fika.

Almanackans framsida



Matte har alltid sina almanckor indelade efter skolår, framsidan på nuvarande kalendern för 2008/2009 pryds av detta busfrö.
Hur baksidan ser ut får ni se en annan dag, men jag kan avslöja att Findus gosedjursfavorit ,lammet Mu, är med på den.

Mycket att göra och mycket blir gjort

Idag har matte hunnit med att dammsuga, putsa lite på tentan, handlat sandpapper och putsat lite på nya bordet, varit med bärbaradatorn på Media Markt och fixat så att en ny sladd kommer med posten, handlat några julkulor, letat en kofta men hittat en annan. Gjort hälften av de hemlagade julklapparna, slagit in 5 paket, ätit middag med Systeryster och Willson, spelat Sverige spelet (och vunnit) samt spelat kaninspel (och vunnit där med). 

I morgon fortsätter koftletandet, bordet ska oljas in och kl 14 börjar matte jobba.

Förhoppningsvis får husse ta det lugnt imorgon för han har jobbat hårt denna vecka, det är inte lätt att vara brevbärare så här innan jul. Övertid varje dag. Och på söndag är det dags för sista birsta svängen innan jul, stolar ska bytas, mer julpynt ska köpas, luggen ska klippas och ja det var nog allt, kanske ska en gran innhandlas också men det beror på pappsens granlycka i skogen imorgon.

Sladden till kameran är som sagt borta så det blir inte så mycket bilder för ens den kommer tillrätta, typiskt när man har så mycket att visa omvärlden.


Söker skydd för regnet



Kul kisse, ligger och gonar under mattes paraply som ligger på tork. (Nej det regnar inte i Timrå, matte hittar bara inte kamerasladdden så det får bli en gammal bild idag)

Nu väntar Emmerdale och julmust medan den sista tvätten torkar, därefter är det raka spåret till sängen.

Nu

Det pågår en brottningsmatch på hallmattan, storen har baktassar i ansiktet och tänder i örat.  Matte och husse ska hämta mat från huset ovanför för att fira sin årsdag samtidigt som matte klurar över tentafrågor.

Matte har försökt att julpynta i flera dagar men det blir aldrig av, och inte blir snuvan bättre heller. (Dagens gnällportion)

För att motverka gnället kommer här en historia ur vardagen med två katter.

Matte har jobbat natt i natt och sovit mindre bra, så nu på eftermiddagen  var det dags för en liten eftermiddagslur.  Så fort huvudet når kudden börjar Findus gnälla, det är dags för att göra nummer två  på toaletten.
Matte ignorerar gnället, tills krafsande hörs på golvet, detta är ett säkert tips på att nu är det nära, sedan följer krafs på litter kwittern och en paus och sedan ett mycket intensivt krafsande återigen på litter kwittern, det sista en signal på att Findus gjort det han skulle.
Matte kliver upp ur sängen för att se om hon måste sanera litter kwittern eller om Findus prickat hålet. Det hade han inte. Väl tillbaka i sängen kommer Pettson han tuggar en stund på mattes hår och tar en lov runt mitt huvud som avslutas med ett plirande rakt mot mina halvöppna ögon. Dörefter hoppar han upp på byråerna bredvid sängen och på någotvis river han ned korgen som hamnar som en hjälm över mattes huvud. Matte låter korgen stå kvar i sängen och slumrar några minuter tills det är dags att kliva upp igen. Under luren har Findus myst i soffan men när matte är uppe igen så kommer båda katterna för att kolla läget och gosa en stund.

Det är mysigt att ha två katter, två katter betyder dubbla bekymmer men även dubbel lycka.


Ditt och datt och lite där emellan

Här hemma går vi om varandra, husse började sju i morse, en puss han jag få innan jag somnade om. Jag börjar jobba kl 16 och slutar 10 imorgon, då har husse redan gått till jobbet. 

Imorgon har matte och husse varit ett par i 9 år, det brukar firas med middag på en restaurang i Västerås var det alltid middag på GREKEN :).
 Imorgon vet jag inte hur det ska hinnas med eftersom husse har träning på kvällen. Och när matte slutar jobba imorgon fm så ska hon skriva tenta. Låter inte som någon kul dag.  Men skönt att få tentan gjord och inte behöva skriva den under juldagarna.

Förhoppningsvis kommer mer information om mattes nya lägenhet imorgon , då ska jag försöka beskriva för er hur jag kommer att bo.

Nu väntar arbetsförmedlingen, coop, och ett telefonsamtal innan matte måste vidare till jobbet. 

TisdagasTema- Röd



Findus på alla hjärtans dag. Tjusig kisse, synd att han inte ville vara med på bilden bara.

Mys och gos och snuvig

Här hemma är allt lugt.

Helgen har passerat förbi i en dimma, vi har sovit, ätit, tittat på tv, läst och kurerat oss mot förkylningar.Husse mår hyfsat men matte har fortfarande en hemsk snuva. Katterna tycks förstå att det är den lugna linjen som gäller, de har snällt sovit i sina korgar och i sängen då vi har sovit och kurat i vardagsrummet när tv:n stått på.
Nu när matte får sitta vid gamla datorn (eftersom det är glapp mellan strömkabeln och adaptern till nya datorn) för att sköta sitt liv med telefonsamtal hit och dit och mail till andra ställen, ligger mys och gos på badrumsgolvet, nöjt tuggandes på varsin ände av ett knoprep. (Klart att mattes kissar gillar knoprep, findus har ju varit med på en del scoutäventyr och det storen gillar tar lillen efter). 

Bättre sällskap får man leta efter!

IKEA :(

Matte och husse köpte i tisdags sitt efterlängtade köksbord med tillhörande stolar. I dag skulle allt monteras, men tre av fyra stolar var felkonstruerade, så antingen måste matte karva lite med kniven eller så får vi försöka byta stolarna mot nya. Ja ja den monterade stolen och bordet ser ju fin ut ialla fall.

På tal om tråkiga saker så är det glapp i strömkabeln till datorn så den måste också reklameras.
Någon som vil ta en sväng på birsta till veckan? Vi lär nämligen hänga där en del!

Majs



Trängsel vid matskålarna när matte matar kissarna med majs.

Luciatåg del 1



Sankta Lucia sAAAAAAAAAnkta Lucia

För er som undrar så är bilden tagen mellan första och andra snövändan. Idag ville inte katterna ställa upp på kort de ville hellre fira lucia genom att lura halva dagen, med matte och husse som gärna sov bort några timmar så förkylningarna försvinner snabbare.

Luciatåg del 2



Nyvaken stjärngosse. Mysiga Pettson i favortfönstret ovanför soffan.

Luciatåg del 3



Måste matte trassla in mitt öra också, räcker det inte med att jag faktiskt har tjejgrejer på huvudet.

Luciatåg del 4



Fjolårets julkort, världens sötaste stjärngosse.
När man försökt komma nära Findus med stjärngossestruten i år, så har han börjat tugga på den och samma sak med stjärnan. Hopplösa goskisse.

Luciatåg del 5



Fidus och Doris var måttligt roade i fjol, då deras mattar försökte med konsten att få dem uppklädda båda två på samma kort, för att tävla om titeln årets lussekatt i tidningen vlt. Doris gick att muta med prickig korv, men skulle man ha med Findus på kortet gällde det att ha ett stadigt grepp.

Luciatåg del 6



Mys Findus och argbiggan Doris. VIlket par de var:)

Tillägg

Matte vill här med meddela att hon även önskar sig lampor, till fönster och tak.

Husses önskelista

  • Wii remote * 2
  • Wii nunchuck *2
  • Extern hårddisk till datorn
  • Super Mario Galaxy til wii
  • Mario Kart till wii
  • Wii fit
  • Stero som ska passa i en billy bokhylla
  • Bioiljetter
  • Svarta strumpor
  • Presentkort på Jack & Jones

Av mormor och morfar önskar jag mig presentkort på någon affär som säljer tv-spel, eller på åhlens.


Mattes önskelista

  • Vattenkokare, gärna en svart.
  • Salt- och pepparkvarnar som inte är automatiska, gärna i ek för att matcha vårt nya köksbord.
  • Mikrovågsungn, gärna en vit.  
  • Springform       
  • Stekpanna
  • Konservöppnare
  • Dammsugare, har någon en begagnad liggandes hemma så går det jättebra!
  • DVD spelare, gärna inspelningsbar med hårddisk men en vanlig funkar bra
  • Minneskort till en Olumpus µ digital 600. Ett olympys XD kort.
  • Nagelack i trevlig färg, börjar få slut på mina ljust rosa      
  • Strumpbyxor i tjockare material 
  • Presentkort på någon inredningsaffär skulle också sitta fint.
  • Och som vanligt blir jag alltid glad av en bok.

Av husses mormor och morfar önskar jag mig presentkort på Hemtex eller på någon klädbutik.                                                         


Bäddmadrassen

Ligger framme på badrumsgolvet, blöt efter förra saneringen, i väntan på tvättstugan. Då passar han på att pinka på den igen, lilla skiten Pettson. Detta betyder att inom en snar framtid åker den orangea insatsen till toaletten fram igen. 

Ja ja, några bakslag måste man räkna med. 

Litter Kwitter del 4

KATT-ASTROF

I går när matte var på jobbet, byttes insats i litter kwittern, till den sista gröna insatsen med det stora hålet. Findus som vet hur man gör har gnält lite som vanligt men gjort det han ska där han ska.
Pettson däremot. SUCK

Här kan ni följa katastrofen steg för steg:
Igår frågar matte husse hur det gått med nya insatsen. Han svarar att det gått bra för Findus men att han inte sett Pettson gå dit. Här borde matte anat oråd men efter en lååång dag på jobbet med mer förkylning än väntat så var sängen mer lockande än vidare analyser av katternas toalettvanor.
Och dessutom har ju Pettson klararat alla steg på litterkwittern exemplariskt.
Men.. 
08.40 Matte ligger i sängen lite halvvaken men med en hemsk förkylning, så planen är att ligga ett tag till. Katterna kommer och går som vanligt.
Tillslut slår sig Pettson ned på mattes ben, mysigt tänker jag.
Strax efteråt börjar han krafsa, sakta sakta kommer insikten.... Varför krafsar han i sängen? Har han gjort något i sängen!?
Matte slår igång kännselorganen och inser att det är blött, att Pettson kissat i sängen.
Matte med huvudvärk flyger upp och konstaterar att täcket, lakanet och bäddmadrassen är nedkissade av starkt koncentrerat Pettsonkiss!
På vingligaben tar sig matte till barummet för skadesanering.
08.44 När rotborsten letas fram hittas även en mycket blöt Pettson med en otrevlig lukt.
08.45 Avbryts skadesaneringen för en kattsanering.
08.47 Skadesaneringen fortsätter tills ett nytt krafsande hörs.
08.48 Matte hittar Pettson på väg ut ur kattunneln, varifrån det kommer en misstänkt doft. Och vad värre är, är att Findus är på väg in i tunneln. NEEEEEEEEEJ skriker matte. Tur att Findus lärt sig att mattes nej betyder låt bli.
08.49 Dubbel skadesanering börjar. Påslakan, underlakan, täcke, bäddmadrass och kattunnel.
09.00 Skadesanering pågår och Findus kommer in i röraran för att kissa. Han träffar rätt så matte behöver bara spola toaletten efter honom. (Tusen tack gubben, du förtjänar något gott, kanske en passionsfrukt till kvällsfika:)
09.05 Konstateras att ingen tid finns i tvättstugan förrens imorgon. (skit också)
09.07 Skadesaneringen fortsätter.
09.15 Matte lämnar badrummet fult av blötlaggd tvätt.
09.18 Matte sitter slut i soffan, Findus hopar upp och puffar på henne som för att säga "jag vill trampa"
09.19 Matte ligger med en filt på bröstet och på filten trampar Findus nöjt matte ligger lycklig med dunkande huvudvärk och är stolt som tuppen över sin stora katt som tycks veta precis vad matte behöver.
09.20 En inte helt torr Pettson kommer och nosar på matte, och lägger sig sedan vid hennes huvud (som bankar hårt, som en slägga mot en onödig vägg i room service) Findus flyttar ned till fotänden.
09.25 Katterna slutar gosa med matte och gosar istället med varandra, matte masar sig mot huvudvärkstabletterna.
10.00 Matte startar datorn, måste besvara ett viktigt mail med huvusvärk (hoppas att budskapet gick fram ialla fall)
10.50 Mailet besvarat och bloggskrivande pågår. Då inser matte att hon glömt att sanera sig själv som trots allt var emellan täcket och madrassen.

Nu duschen!

Men när husse kommer hem, så läggs årets önskelista ut på bloggen. Jag vet att många har väntat, så håll ut!

Bus i snö

Matte och husse har varit busiga. Vi tog ut katterna utan koppel!
Normalt så går inte Pettson många meter och inte Findus heller då det är kallt ute.
Så vi hade väntat oss att katterna skulle nosa på snön och sedan vända in igen.Men nu fick katterna en väldig fart, de har hoppat över varandra, jagat varandra och kännt på snön.
Findus pulsade i snön fram till ett av sina favoritträd så han kunde vässa klorna lite.
De hade riktigt roligt sötnosarna våra.

Full fart på katterna, halvfart på matte och husse som har drabbats av en förkylning.

Elvis



Fidus fick minsann till munrörelserna när han var en liten kattunge.

Dunk, dunk, dunk

Ett rytmiskt dunkande hörs på golvet. Det är Findus svans som viftas runt på golvet, otåligt dunkandes i leken med Pettson.

De är goa våra katter, busar, leker, slickar, äter och gonar med varandra.

Litter Kwitter del 3




Här dricker Pettson vatten!
När matte kom hem i torsdags åkte andra insatsen till litter kwittern fram. Hittills har allt gått bra. Ingen av katterna har missat målet:)
När vi tränade Findus med inatserna tidigare var det här han började protestera och lämna korvar på golvet:(
Tur att Petson inte har samma problem, och tur att Findus kommit över sina!

Den stora dagen

Idag var det den stora dagen.
Det var idag vi skulle köpa nytt köksbord och nya stolar. (Vi har längtat efter denna dag sedan IKEA katoalogen kom.) Bernt var en ängel och hämtade upp oss med en skåpbil, vi lämnade honom på bowlingen och sedan intog vi IKEA. Allt gick bra vi hittade det vi skulle ha och skrev ned informationen till tag-själv-lagret. Husse fick springa en extra vända för att hämta olja att ytbehandla bordet med och matte knatade ned till lagret.
Väl där upptäcker jag att det bara fanns TVÅ stolar, och det finfina erbjudandet vi väntat på var ett erbjudanade på fyra stolar med bord. Fy17.
Ja ja vi får åka tillbaka i morgon, de skulle få in en ny laddning stolar då. Så det är bara att vänta.

Nu väntar middag framför TV:n med Emmerdale och goda rester från mammas föd

Imorgon firas mattes mamma



Nu har det kokats kola inför morgondagens friande av mattes mamma, som fyller 50 år på söndag. Kolan kokades efter jobbet, så det är först nu som matte och husse hunnit sätta sig i soffan. Husse har hunnit med att tvätta och damsuga också, så nu är det helgfint. Eftersom jag varit på språng hela veckan så har inte några nya kattbilder tagits, därför kommer här en gammal goding från tiden i Västerås.

Trevlig helg på er!

Att komma hem

Här har man bara varit borta i några daggar, men när man kommer  hem man hittar en katt som krypmt (Findus) och en som växt (Pettson).
2 paket hade hamnat i brevlådan och 2 paketavier för att hämta ytterligare paket på Coop.
Det var min scarf och ytterligare en bok i pocketutbytet (JIPPIE) som landat i brevlådan.
På coop fick vi hämta ut årets julkort och några julklappar. Trevligt.
Nu sitter matte och husse i soffan, trötta som bara den.
Husse har tampats med snön i veckan och jag har haft intensiva föreläsningar där jag bland annat lyssnat på 18 projektredovisningar.
Mer spänande grejer som hamnat i min brevlåda var kontraktet til min nya lägenhet och nämndens formella beslut på att det anstält mig.
Nu ska det fikas.

Jo jag tänkte ju passa på att tacka husse för att han skött blogen så bra också. Men han får nog en puss för besväret också:)

Tröttisar



Idag har kissarna våra varit riktigt trötta, mest legat och sovit. Men man kan väl inte bli annat än trött när det snöar och regnar om vart annat. Fast när det är matdags kommer dem med världens fart och murrar så glatt med svansarna rätt upp i vädret

Ligger helst i värmen



Idag har det snöat ganska ordentligt här i Timrå, så när det var dags för husse att ta med Findus ut så kom han inte längre än strax utanför dörren innan han vände och gick in igen. Findus och pettson tycker betydligt bättre om att vara inne i värmen och mysa.

Många och långa matcher blir det



Precis som våra katter Pettson och Findus har långa brottningsmatcher med varann då och då, så spelar även husse och willsson en hel del matcher på xboxen då dem träffas. Findus blir väldigt glad varje gång Willsson kommer på besök, och nosar på han så fort han får chansen. Imorse då matte klev upp för att åka till Umeå så klev också båda katterna upp och satte igång något sorts maraton i lägenheten. Husse som inte skulle kliva upp förrän en timme senare, fick ge upp sovandet och gå upp han med.    Förstår ingenting när husse kliver upp först på morgonen är katterna lugna som filbunkar, men som vilddjur när matte är den som ska först upp.

RSS 2.0