I klösträdet..



... vill både Pettson och Findus sitta.

Matte får vi inte mat snart...


...så visk, visk...


... så liggstrejkar vi


Så var det klart

Pettson får precis som de flesta av sina syskon (som man kan läsa om på http://www.doriskattungar.blogg.se/) åka cykel till veterinären.
Timrå centrum består av en lång gata, i ena änden bor vi och i andra änden finns veterinären. På ditvägen fick Pettson sitta på sin röda filt i cykelkorgen och ville "bara" hoppa ut 10 gånger. Hem fick han istället åka i buren på pakethållaren, för då hade matte köpt med sig massa mat till Findus som inte kan äta vanlig kattmat utan kräver specialkost från veterinären.
Hos veterinären fick vi vänta en stund och en stor flåsig bulldogg kom, och med tanke på vilken mamma Pettson har (Doris, en söt ,röd katt med mycket fräs i) så blev det en del fräs och ragg. Pettson satt på disken och receptionisten ville behålla honom som kuttersmycke ett tag men se det gick inte matte med på. Från behandlings rummet kom en annan hund ut men den bekymrade inte Pettson det minsta. Till sist var det Pettsons tur, och allt gick smidigt inte ett pip.  Matte frågade om det skulle kunna gå att samordna katternas vacinationer så småningom och det skule visst gå bra.

Väl hema igen väntade dagens promenad, att ha två katter är oftast inget problem, men att ta med sig två katter på promenad är att be om bekymmer. Pettson går inte mer än några meter än medan FIndus gärna traskar större sträckor. Men just i dag kom vi ut i trapphuset samtidigt som stora hundvalpen med ögon i olika färg, denne hundens matte, dennes kompis och kompisens brukare, full fart med andra ord. Vi kom ut allihop sedan skrämde hunden Findus som då vände och ville in. Ja ja det kanske blir en längre promenad i morgon.

Nu ska Pettson, Findus och matte titta klart på Kattonauten, även om hon måste hämta katterna och lura dem att stanna i soffan. 

" Bättre än så här kan det inte vara, mätt i magen och ohönsigt i tältet"

Findus i filmen, Pettson och Findus - Kattonauten.

Idag har matte bakat efterrättskaka att ta med hem till Furuvägen där middag väntar i morgon. Dessutom har två olika sorters matbröd baktas och tre maskiner tvätt har körts. Nu varvas det ned med Kattonauten innan Pettson ska få sin andra spruta strax efter klockan tre.


Ytterligare ett Grattis

Denna gång till Tobbe en av mattes kusiner, igår fyllde han 20, idag fixade han körkortet! Ett stort grattis från oss som bor hemma hos Pettson och Findus.

MODO vann

MODO vaan tjalalalala
MODO vaan tjalalalala
4-0

Matte har en fin utsikt just nu, husse skakar rumpa till kaninernas dans och katterna försöker ta sladden mellan remoten och nunchuken. Tänk vilken glädje man kan ha av ett Wii.

Ska försöka få husse att byta bort kaninerna mot en pingvinfilm, vi får väl se hur det går.

Timrå IK vs MODO Hockey

Ikväll var det tänkt att matte och husse skulle gå på hockey.
De som känner matte och husse väl, vet att det är en riktig kamp varje gång timrå och modo möts. Husse hejar på timrå sundsvallsbo som han är. Medan matte som ser sig som ångermanlänning hejar på modo. Tanken var alltså att denna spännande match skulle ses på E-on arena ikväll (promenadavstånd från lägenheten). Problemet var bara att matte övertalade husse att köpa biljetterna direkt på plats för att spara 40 kr, resulatet av den övertalningen är en sur husse i köket utan biljett och troligtvis en helkväl på O'Learys:(
En sur och tvär husse är inte att leka med men man brukar alltid kunna få husse på bra humör genom att stoppa ngt gott i hans mun. Tur att matte gjort choklade fudge idag:P

Det finns en anledning till att katterna heter som de gör

Matte har alltid gillat berättelserna om gubben Pettson och hans katt Findus.  När matte var fyra år hade hon en affisch på väggen ovanför sängen med motiv från Pannkakstårtan. På mellanstadiet gick matte ofta förbi en röd liten katt och önskade sig redan då en röd, randig katt som skulle heta Findus.  Det gick nästan 15 år innan hon fick sin katt och när det väl blev av så var Findus inte röd utan creméfärgad med ränder men eftersom Findus är världens mysigaste katt så spelar färgen mindre roll.

Denna vecka har biblioteket i Timrå gratis uthyrnig av filmer, så eftermiddagen har spenderats i soffan framför filmen Pettson och Findus -  Tomtemaskinen med Pettson i knät så han också ska förstå varifrån han fått sitt namn. Findus gosade mest i röda gosekorgen men kom och lade sig på pelaren och smygtittade lite på slutet. I morgon blir det filmen Kattonauten istället så får vi se om Findus vill flyga till månen efter det. 


Snön ligger kvar på marken

Och katterna ligger utslagna på varsitt håll. Pettson på pelaren i fönstret och Findus i röda gosekorgen. Nu ska matte knata till affären och till biblioteket. Måste nog överväga om vi ska köpa ett klösträd till också. Om de var gratis så vill matte ha ett smalt som går från golv till tak men nu lutar det åt ett likdant som redan finns så att de ialla fall får fönsterplats båda två.

Efter en vecka hos oss...



... känner sig Pettson så pass hemma att han ligger på Findus pelare. Och Findus låter honom ligga där.

Findus i snön



Matte är ingen vidare fotograf men ibland får hon till det!

I nysnön



Pettsons första snö, det var lite läskigt. Tur att storebror var med på äventyret.

Det snöar i Timrå

Jippie!

Trötta men nyfikna



Nu ligger mys och gos under fåtäljen och lurar. Söta som bara den.

Om resor och ett stort GRATTIS

Alla vi som bor hemma hos Pettson och Findus vill säga grattis och lycka till, till Pettsons första matte Johanna som fått jobb på akademiska sjukhuset. Hoppas du kommer trivas.

Pettsons förste husse Manuel är och backpackar i asien, idag har matte läst om hans äventyr på resedagboken. Han verkar ha det varmt och skönt även om livet hans har en förmåga att strula till sig ibland:)

Matte har gjort en massa resor i höst, Turkiet, Stockholm, Umeå och Västerås kanske inte lika exklusivt som asien men trevligt ialla fall. Till veckan väntar Ockelbo och Skillingaryd med ytterligare ett stopp i Västerås. Under  veckan kommer matte tillbringa mer än ett dygn sammanlagt på tåg, tur att hon gillar att läsa böcker.







Tvättstuga



Så här går tvätten till hemma hos Pettson och Findus.

Bus

Nu busas det här hemma. Katterna jagar varandra fram och tillbaka och slutar busrundorna med gemensam slickpaus. Tunneln vi använde mycket när Findus var liten, som han och Doris hade mycket kul med, har åkt fram igen och katterna stor trivs. Så då gör husse och jag det med.

Pettson fick vaccinationstid på fredag i Timrå så vi behöver inte åka in till Sundsvall, bra bra.

Matdags



Nu äter de samtidigt tre gånger om dagen. Det fungerar bra = Findus äter inte upp Pettsons mat och blir då inte heller dålig i magen.

Försäkrad

Så var Pettson försäkrad. Det tog inte ens tre minuter, när Findus skulle försäkras satt vi nog i telefonkö två-tre timmar. Föräkringsmannen fick sig ett gott skratt när han skämtade om att katten hette Pettson och sedan fick det bekräftat. Tevligt att man kan göra någon glad:)

Försökte få en tid till Pettsons vaccination, men det är lite klurigt. Fördelen med att vaccinera honom i Timrå är att veterinären finns inom gångavstånd, nackdelen är att man måste boka tid. Och att boka tid har visat sig vara svårt. Men det löser sig nog. Får jag inte tag i dem i morgon lånar vi bilen och tar en drop-in tid i Sundsvall.

Nu trotsar matte snart regnet för att bege sig till arbetsförmedlingen. Katterna vill nog vänta tills det slutat regna innan de får sin promenad. Så det lär dröja ett tag idag.

Håll tassar och tummar

Jag, Pettson obch Findus matte söker jobb. Nu har jag bokat in två anställnigsintervjuer till veckan. En långt bort och en ännu längre bort. Håll tassar och tummar för att det går bra för mig.

Husse kom hem och berättade att han ska spela POST-SM i fotboll i februari, så då får ni hålla tassar och tummar för honom också.

Nu ligger grabbarna ihopkurade tilllsammans på badrumsgolvet som har golvvärme. Sötisar.  


Gårdagens promenad



Så här fin var min familj igår:)

Glömde berätta...

.. att nu har Pettson börjat slicka Findus han också. Findus sov i fönstret och Pettson gick dit och slickade hans öra. Tyvärr inget bildbevis eftersom kameran var urladdad.

Vilka myskissar jag har :)


Härliga söndagar

Vilken härlig promenad i strålande höstväder, halva vägen låg båda kissarna i cykelkorgen, men Findus gick själv tillbaka. Då Findus lämnat korgen tyckte inte Pettson att den var lika kul längre så han hoppade ur korgen flera gånger men ville inte alls gå så till slut kompromissade han genom att stå i korgen med fram tassarrna på kanten det såg ut som om han surfade. Tyvärr dog kamerans batteri efter halva vägen så inget kort på surfar Pettson. En bild kommer dock på dem båda i cykelkorgen men kameran måste ladda klart först.

Efter promenaden blev det lite mys i soffan för hela familjen. Pettson sov sött i min famn, den lilla gosegrisen.

Nu har husse åkt till Birsta för att lämna tillbaka ett spel, Pettson och Findus ligger kurade tätt ihop mellan soffan och soffbordet, själv ska jag börja hacka grönsaker.

Precis så här ska mina söndagar vara:)


Dansande kaniner

Matte och husse har just haft dansturnering med rayman raving rabbids. Först till 10 var vinnaren och matte vann med 10-7.  Nu vätntar söndagspromenad med Pettson och Findus. Gissningsvis får vi bära Pettson mer eller mindre hela vägen och Findus åt ena hållet. Han är snabb när han sätter fart men tycks bara vilja gå hemmåt. Senare kommer husses syster Caroline och hennes kille Christoffer för tacomiddag och tv-spel. De vet inte om att familjen utökats med en kisse till så det ska bli roligt att överraska:) 

Mys och gos



Så här såg det ut set igår kväll:)

Lite mys

Nu är det dags för lite helg mys hemma hos Pettson och Findus. De tycks komma bättre och bättre överens och vid valda tilfällen (när Pettson är nyvaken) får Findus komma och tvätta Pettsons päls lite grann. Men fortfarande fräses det en del.

Nästa stopp, middag och Emmerdale, innan burkpantning och extra handling. Kanske ett paket torsk till grabbbarna:)

To do list

Matte är en planerare och en listskrivare.
Nu är det snart helg och vi väntar främmande två kvällar i rad.

Därför blir det en to do list

Fredag
Bestäm ett ämne att skriva om inför livsmedelskursen
Baka ut pajdegen och laga middag
Ta en långpromenad med Findus
Plocka ihop 
Damma
Sortera tvätten
Baka efterätten som borde räcka till två kvällar:)
Meddela husse den kompletterande handlingslistan
Hitta ett ställe att gömma julklapparna på
Börja mata katterna vid särskilda tillfällen så inte Findus äter all Pettsons mat
Ta ned litterkwitter insatserna i källaren
 

Lördag
Tvätta
Byt svågerns present
Kolla på present till den samma från systeryster 
Hjälpa husse med myglet:)
Laga middag
Hitta något att ta på mig

Det var nog allt
men ska jag hinna är det bäst att sätta fart

Mindre morr och fräs

Nu går det ganska bra.
Båda katterna rör sig runt i lägenheten, och Pettson morrar och fräser mycket mindre. De kan till och med nosa på varandra en stund ibland.

Men kattlådorna SUCK. Husse som tycker att det är mest jobbigt att Findus inte alltid sover hela natten och alltid gnäller då han ska på toaletten, har även han insett att dessa lådor är ett bekymmer, sand överallt och mycket mer städning krävs av oss.

På tal om husse så har han just gjort pajdegen till mogondagens Grekiska paj middag. Jag längtar redan.

Nu är det dags för lite SATC vi kämpar på med säsongerna och är nu i mitten av säsong 3, med lite tur kan vi se flmen snart. Därefter lockar sängen.

Natti natti

Så här nära varandra är de nu:)



Efter ett dygn tilsammans kan de nu ligga nästan intill varandra utan att Pettson morrar och fräser, men han är på sin vakt Findus är ju en stor kisse.

Kattlådor

SUCK... Nu ger jag upp försöken att få Findus på toaletten medan Pettson har en låda. Normalt går Findus på toaletten ca 3 ggr per dygn men sedan lådan kom  för mindre än ett dygn sedan har han gjort sina behov minst 6 gånger. Jag gör inte annat än att göra rent lådan, tänk vad han tycker om att krafsa och skvätta sand omkring sig. Tosletträningen får starta igen då morrandet och fräsandet slutat och då Pettson känner sig hemma.

Hemma hos Petsson


Pettson bor i duschen

Natten var lugn fram till kl 4. Findus sov inne hos oss i sin korg men Pettson har byggt bo i duschen. När jag klev upp tog jag in matskålarna så lillen kunde få i sig lite mat och vatten. Därefter fick jag honom att gå på lådan.  Nu sitter han och trycker i duschen igen och findus vaktar utanför :(

20.30



Lite närmre

15.30



Vart är Pettsons öron?

Morr och fräs

Här hemma morras det och fräses. Findus har visat sig vara en cool kisse som väntar ut Pettson men Pettson morrar så snart Findus kommer för nära och går han ännu närmare är det ett endaste fräsande. Det har lugnat sig under eftermiddagen och blir bättre och bättre. Uppföljning sker då de lyckas komma lite närmare. 

Äntligen en låda!


För er som inte vet, så är Findus på toaletträning (människotoalett)men han är inte så förtjust i faciliteterna utan verkligen älskar att få gå på vanlig låda. Idag kom jag hem med en låda till Pettson och Findus var snabbt där och gjorde vad nu katter gör på lådan, lådan var dock lite liten så jag fick mig ett gott skratt och tog bort honom första gången men hann inte andra gången så då blev det en bild istället:)

Kärlek vid första ögonkastet


Västerås tur och retur

I måndags tog jag mig till Västerås för ett besök hos Maria och hämtning av en viss Pettson. Resan ned gick bra och Maria var snäll och mötte mig innan hon stack vidare till tandläkaren.

Eftermiddagen ägnades åt Mamma Mia och Mario cart (Nä jag vann inte, men kom inte alltid sist). MIddagen åt vi på Kajens fik, deras sallad är värd en lång omväg:)

Sedan var det dags för första mötet med Pettson, han visade sig från sin bästa sida och gosade länge, sedan somnade han i Marias famn sötnosen. Pettsons mamma Doris var dock på krigsstigen och det var idel fräsande. Stackars Sigge gömde sig under byrån och låg där nästan två timmar. Vi kom sent i säng.....

..... och vaknade först kl 09.30 och fick skynda på lite för att hinna med all shopping. Vi han med Västerås nya galleria (en stickad klänning) och saluhallen där vi var mer eller mindre tvugna att gissa vikten på en haj. Vi såg bröstbakelser på systrarna Eriksson och slog till på två till Kvällsfika och en härtformad munk till Björn som inte tål nötter.

Lunchade på Greken med Minna och Helena, underbar mat som vanligt. Tänk att man kan sakna en restaurang så mycket. Sällskapet var det inte heller något fel på, alltid roligt att träfas och höra vad de andra pysslar med nu.

Åsby, Tati (ull kappa), och ÖB hanns med på eftermiddagen innan vi vände hemmåt för carbonara innan vi gick på lägenhetsvisning. Helt ok lägenhet men kanske lite knasig planlösning.

Därefter väntade brösten, Betty och Desperate, knasigt slut på det sistnämnda.

Onsdagsmorgonen var hämta Pettson morgon. Allt gick enligt planerna och vi sa hejdå till matte, mamma och syskon. Stackars matte som nu lämnar bort katter på löpande band, blir nog lite ensamt även om hon behåller Doris och Sixten. 

Pettson gnällde två gånger på väg till bussen och sedan några gånger under bussturen, men mycket mindre än förväntat. Findus gallskrek när vi hämtade hem honom. I Uppsala rastades Pettson på gruset och ville precis som brorsan, när han är där, undersöka alla cyklar. På tåget fick vi sällskap av en stor hund men det var inget bekymmer, inte ett pip kom ur Pettson. Matte fick mycket gos under resan (tröttkissen växlade mellan att ha armar och mage som sovplats). Sista bussresan gick fint den med, Nu ligger en kisse bakom tvätkorgen och en går omkring och gnäller men mer om det och lite bilder kommer senare.


Findus i tvättkorgen


Findus gillar som de flesta katter att krypa in och gömma sig i alla skrymslen och vrår. Allra bäst gömställe är mattes byrålådor och under diskmaskinen men tvättkorgen duger bra den med.

Här råder lugnet före stormen

I morgon bär det av, strax efter 7 går tåget mot Västerås där jag ska hämta upp Pettson.  OJ vad vi längtar.

Tanken är att eftersom Findus känner Pettsons mamma sen tidigare så ska de små liven komma överens, men man vet ju aldrig. I värsta fal blir det ingen Petson kvar i familjen men i bästa fall blir kissarna ett riktigt radarpar.

Jag har snart packat färdigt men blir avbruten då och då av Findus som kommer och vill gosa.  Findus är gosogare än gosigast men det är mest jag som får ta del av goset, husse är inte lika intressant:) 

På onsdag eftermidag sker första mötet mellan de nya familjemedlemmarna håll tummarna för att det går bra!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0