Love 6 månader

Oh vips så har det gått sex månader sedan Love gjorde entré,matte-mamman häpnas fortfarande av hur go och glad familjens yngste medlem är, det är inte ens svårt att få fina bilder på pojken, han skiner som en sol mest hela dagarna:)
 
 
Nu har mycket hänt i Loves liv, han har börjat långsova i vagnen ute, gärna flera timmar per dag. På nätterna sover han sedan ett par dagar i eget rum i spjälsängen eftersom korgen känns direkt farlig när Love intar sälposition. Att sova i eget rum är visst bra tycker gubben som vaknar en gång på natten istället för mellan 2-4 som var det vanliga innan. I samma veva som Love intog spjälsängen återintog Lykke sin säng så nu känner sig matte-mamman lite ensam i dubbelsängen när husse-pappan går på jobbet. 
 
Förutom att sömnen har ändrats har även maten ändrats, Love äter numera mer mat än mjölk. Matte-mamman hade som mål att kunna se Hungerspelen del 3 på bio under premiärveckan och kunna lämna Love till barnvakt under tiden. Så vi har kämpat på med gröt som Love tycker är smaskens så länge den är i pulverform och inte gjord på riktiga havregryn som prinsekorven än så länge inte gillar konsistensen på. Vi har gått i genom potatis och broccoli, fortsatt med spagetti och kötfärssås och en massa banan förstås. Majskrokar har det kladdats med och om Love får bitar av smörgåsrån gapar han som aldrig förr, att få dricka vatten är också gott. Snart blir det nog bara amining kring natten för gubben har inte riktigt ro att ligga still.
 
Love är ju ingen liten krabat, så vi har måst byta babyskyddet till en riktig bilbarnstol, 5 november vägde grabben 9025 g och vid 10 kilo funkar inte babyskyddet vårt längre, så ett tag hade matte-mamman lite smått panik över det hela, men ett besök på babyproffsen löste situationen så nu sitter både Lykke och Love balvända så fint bredvid varandra och inte behövde vi byta bil heller, det trodde vi inte skulle gå i lilla TOR men han levererar, syskonvagnen går in den med:)
 
Det kom två hörntänder strax efter att Love fyllt 5 månader, alla tecken skrek tänder, men vi hittade inga, vi hade känt en kindtand och en framtand bukta men icke, vår vanliga gofis till gubbe var inte riktigt sig själv, go och glad ja visst, men med inslag av gnäll men så en dag tog matte-mamman tag i saken och gjorde en ordentlig undersökning av munnen och hittade som sagt två hörntänder på vänster sida, bara som små korn och inte tandspetsen utan mitt på lixom, men sedan några dagar har de små tänderna gått och gömt sig igen, vilket känns lite märkligt de var ändå framme ett par veckor.
 
Men den förändring matte-mamman gillar bäst måste vara att när man numera lyfter upp gosekorven så kramas han och det är så mysigt ända tills de små nävarna rycker tag i håret, matte-mamman har insett att en klippning av håret inte är riktigt rätt just nu, det är bättre att sätta upp det.
 
Lykke är fortfarande största glädjekällan och nu börjar storasyster leka med lillebror igår åkte de buss på hallmattan:)
En annan favorit är Findus som trots att Love biter och sliter i svansen ändå kommer och lägger sig tätt tätt för att gosa med lillgubben. Love blir så lugn när Findus ligger tätt intill han kör in händerna i pälsen och klämmer långsamt flera gånger nästan så som Findus gör på matte-mamman.
 
Love kommer numera efter lite kämpande upp på alla fyra, det sker flera gånger om dagen men väl med knäna indragna under sig vet gubben inte riktigt vad han ska ta sig för. Men så länge han inte kryper är livet lite enklare för matte-mamman så grabben får gärna vara lite rådvill i knäposition ett tag till:)
 
 
 
 

Love 5 månader

 
Nu sitter jag själv minsann!
 
Strax efter fyramånaders dagen, så började prinsekorven sitta själv, ofta parerar han upp sig när han är på väg att trilla omkull men ibland faller han handlöst. Lykke satt inte utan uppallning vid fem månader så han har ett litet övertag och matte-mamman som hela tiden trott att Lykke skulle vara tidigare med alla fysiska grejer. Framförallt eftersom storasyster inte var stilla på samma sätt, Love kan nämligen sitta i famnen och titta och ta in världen eller för den delen bara gosa in sig och njuta en stund. Men när det gäller sittandet så nog har Love en fördel av att hans kilon ligger på magen och blir ett bra stöd när han sitter, Lykke förvarade sina kilon på kinderna istället:)
 
Vi märker att vi har en stor grabb, Love måste snart börja med byxor i storlek 74 eftersom storlek 68 är så tighta i låren, storasyster började så smått att anväda kläder i strl 68 vid samma ålder. Grabbarna i föräldragruppen är alla äldre än Love, somliga nästan 2 månader äldre, men tittar man på dem så syns inte det, prinsekorven är lika stor:)
 
Love vänder sig numera både från mage till rygg och från rygg till mage, och vi kan inte räkna med att han ligger kvar där vi lämnade honom på golvet, grabben backar sig genom världen och är dessutom en fena på att snurra på stället och byta riktning. När det tar stopp kommer storasyster och drar fram honom. Det är inte så dumt med en storastyster som kan hjälpa till med både det ena och det andra:)
 
De rutiner Love haft i princip från när han föddes har så smått börjat ändras eller snarare tidigareläggas, kvällarnas försovning vid 7 har hamnat kring 6 snåret och det är ofta läggdags kring 8 snåret istället för vid 9. Hur Loovster sover på dagen är helt beroende av aktiviteterna som sker runt om kring honom, han sover längsta stunden på eftermiddager förutom då han barit på babysim för då sover han som en stock redan på förmiddagen.
 
Vi har börjat att introducera gluten så smått och vi märker att de små yttepyttebitarna han får har gett ett ökat intresse för vad som hamnar på tallriken hos alla andra, det är snart dags att börja med smakportioner och det ser ut som om skatten kommer att börja äta med god aptit, kanske kan han inspirera storasyster som mest bara vill äta makamooner och deschup. 
 
I övrigt är Love med på det mesta, han gillar när vi sjunger och gör rörelseramsor, han kiknar av skratt när man kittlar honom, han följer oss med blicken, spanar på vad vi gör och vill testa sin egen röst nu och då. Vi misstänker att tänderna är på väg eftersom det dregglas som bara den hela dagarna, vi kan också ibland märka av en viss gnällighet och ett intensivt ätande på händerna, tur han fick sig en Giraffen Sofie för den kan han sitta med långa stunder och gnugga mot tänderna. Finns inte Sofie i närheten fungerar även lilla gubben bra, tur att storasyster fortfarande är snäll och lånar ut sina leksaker även om de numera kommer tillbaka i ett mer blött och gnagt skick:)
 
 

RSS 2.0