Love 3 månader

Här är prinsekorven 3 månader. Love är en glad kille som gillar att gosa, men när han är ledsen gråter han som sin mor, med en massa tårar. (Tittar ni på bilden ser ni att hans högra öga är fullt i tårar). Krokodiltårar existerar inte, antingen är han go och glad med nära till ett leende eller full i tårar och som ni ser på bilden växlar det snabbt, från gråt till ett nyfiket leende, tårarna hinner inte torka däremellan.
 
Love har lyckats vända sig till rygg från mage en gång, men den enda som fick bevittna det hela var storasyster och det var verkligen en oneoff. Men att ligga på mage går bra en stund i alla fall, ofta är storasyster snäll och sällskapar en stund då nacken ska tränas, då ligger syskonen bus sida vid sida och ser ut att njuta av varandras sällskap.
 
Lykke är verkligen en fin storasyster, helgen då vi firade att farmor och farfar varit ett par i 40 år, kom storasyster in till Love och matte-mamman, tittade på sin lillebror och sa "jag älskar dig" då smälte matte-mammas hjärta rejält.
 
Den varma sommaren fortsatte, vi trotsade värmen för att besöka Junsele djurpark en dag, Love hänger glatt med på vad än familjen hittar på och även Lykke var nöjd med besöket, matte-mamman och husse-pappan tyckte dock att det var lite väl varmt och lite väl långt att köra i den värmen. 
Så när det var dags för att plocka bär väntade vi in i det längsta i hopp om en svalare dag men icke, vi fick trotsa värmen igen. Love fick snällt sitta i sitt babyskydd i skuggan med plingeliplongen påslagen och ett myggnät runt. Det gick så bra så, men bärplockningen är efffektivare ju färre barn som är med konstaterade vi snabbt, i fjol 20 liter bär, i år 10, men det räcker bra ändå.
Dagarna innan temånaddersdagen kommer äntligen lite regn, lite tråkigt att det kommer just när vi har besök av Anna och Magnus och deras hundvalp Jassa men skönt ändå.
 
Love fortsätter att växa i snabb takt, tre månader gammal väger han 7125 gram och är 61,5 cm lång, bvc sköterskan beräknar hans kommande längd till 180 cm och i samma veva beräknas att Lykke ska bli 164 cm, det ska bli spännande att se om det stämmer.
I föräldragruppen börjar vi med massage som Love verkar gilla mycket särskillt när rumpan knådas, då skiner grabben upp som en sol:)
 
 
 
 

Love 2 månader

När Love blev två månader var vi mitt inne i en värmebölja, värmen kom den 5 juli och stannade länge, länge. Det visade sig den 5 juli att Love INTE gillar värme. Den 5 juli, skulle matte-mamman, mormor, moster och Love åka till Ångekrokarna för att gå på teater, men det ville minsann inte Love i värmen, Love ville gosa med matte-mamman och inte alls behöva ligga under någon filt för att skyddas mot solen, men vi har lämnat incidenten med en liten grabb som skrek och skrek och skrek bakom oss och kommer hädanefter hänvisa till den 5 juli 2014 som den stora katastrofen.
 
Tur då att matte-mamman inte heller gillar värme, sommaren 2014 kommer alltid att kommas ihåg som sommaren då vi satt inne för det var för varmt ute. Lykke fyllde 3 år, 3 dagar innan Loves 2 månaders dag och främmandet fick snällt sitta på garageuppfarten och fika för i trädgården finns ingen skugga förutom under de stora pilarna. Men med tid kommer råd, dagarna spenderades för det mesta på stranden, i skuggan, i så lite kläder som möjligt oftast en linnebody eller en kortpyjamas. Love drar strl 62 i kläder och är dagen före 2 månaders dagen 59 cm lång och 6175 g tung.
Matte mamman upptäckte rätt tidigt att Love gillade att titta på mobilen ovanför skötbordet och införskaffade plingeliplongen, årets bästa köp, en portabel, snurrande och spelande musikmobil.
Så medan Lykke nakenfisbadar med sina sim-muffins, senare sim-muffar, så sitter Love i sitt babyskydd och tittar och lyssnar på plingeliplongen så nöjd så. Nästan varje dag åker vi till Stallarna eftersom det där är lätt att hitta skugga och eftersom husse-pappan inte gillar sand, oftast har vi sällskap av moster och kusin Hugo. Härliga dagar såhär i efterhand men där och då önskade vi oss en sådär tre dagar regn så vi hann i kapp med de växande gräset i trädgården och de växande tvätthögarna i källaren. Hela familjen får flytta ned till källaren för att komma undan den värsta värmen och en avfuktare införskaffas eftersom luftfuktigheten i källaren är allt annat än behaglig.
 
Förutom plingeliplongen är Loves favoritsysselsättningar, att äta, att bada, att åka bil och att titta efter storasyster som gärna vill vara där Love är.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0