Stackars Pettson...

Pettson har åkt på, vad veterinären tror är en, ögoninflammation, har han otur är det kattpest (trots vaccination).

Efter en veckas behandling med två omgångar ögondroppar och två omgångar ögonsalva varje dag verkar han dock må bättre. Matte ska rådgöra med veterinären igen imorgon för att se om ögonen behöver behandlas vidare.

Stackars kissen är inte helt lycklig när matte lyfter upp honom nuförtiden, han kniper med ögonen och vet vad som väntar, men just nu mår han gott. Matte hör lillens grymtsnarkningar snett bakom sig och av ljuden att dömma ligger Pettson och sover i kojan på stora klösträdet. Lugn som en filbunke, så matte kan avvakta ett tag innan det är dags för ögondropparna.

Veterinären tyckte också att katterna ska banta igen...suck. Veterinären har nog inte själv någon gnäll Findus i kombination med en glufs Pettson. Tanken är att katterna bara ska få mat på natten, men då inträffar följande scenario varje natt.

1   Husse matar katterna
2   Findus äter 4 kulor
3   Pettson äter en matskål
4   Findus äter 4 kulor till
5   Pettson hör att Findus äter och kommer för att äta resterna av det som finns kvar i den andra matskålen
6   Findus blir hungrig igen
7   Findus upptäcker att det inte finns någon mat
8   Findus gnäller
9   Husse vaknar och kliver upp för att ge katterna mat ytterligare en omgång
10 Matte vaknar av att husse kliver upp men vänder på sig och somnar om

Då kan man ju tycka att matte är den lata i detta drama, men det ska även tilläggas att om mot förmodan Findus inte vaknar, vaknar husse ialla fall och tar en sväng på toaletten och då väcker han Findus som vid dessa tilfällen inte gnäller av hunger utan för att han också är kissnödig och känner att han måste berätta det för matte som i sin tur vaknar, vänder på sig och somnar om.

Behöver jag tillägga att jag tycker om alla mina pojkar, de är charmiga alla tre, nästan jämt:P

Det är lättare om katterna har mat framme hela tiden då är det inte lika påtagligt att Pettson äter som en tjur (därav hans breda tjurnacke=). Man kan även i katternas värld se, att mycket av hur man lägger på sig ligger i arvet. I familjen Hamrin finns en katt som motionerar i sitt koppel varje dag och en katt som om han sätts ut utanför lägenheten i koppel slår sig ner vid första bästa vattenpöl/skuggiga plats (ingen idé att ta ut honom i snön, han skulle vända i dörren) men som ändå inte ser lika tjock ut, stor ja, men mer muskulös ut än tjock. Det är dessutom denna katt som glufsar i sig mat.

Nu är matte trött men eftersom jag inte snarkar som Pettson är det bäst att jag gör lite nytta. Resväskan ska packas. Matte, Husse, Caroline och Christoffer reser till Milano i helgen för att shoppa och se Zlatan spela fotboll (ordningen är bakvänd om man frågar Christoffer eller Christoffer). Ni som vet hur mycket matte brukar kunna packa med sig förstår mattes dilemma när ni hör att endast 10 kg handbagage per person får tas med, bara mattes väska väger dryga 3 kilo!!! Oj oj ser ni någon på skavsta på fredagmorgon iklädd två par jackor, dubbla halsdukar och lager på lager när det gäller skor är det troligtvis jag. (Tur att husse är lättövertalad och klarar sig med några kallingar och t-shirts.)


RSS 2.0