Vecka 12 2010



Vilken vecka!
Matte har fyllt år, tack för alla presenter, pengar och fina kort.

Katterna har vaccinerats, veterinären sade att Findus var så tjusig (som om matte inte redan visste det) sedan sade veterinären att även Pettsons tänder ska borstas. Ja ja vad gör man inte för att undvika tandsten. Som vanligt var det ett gnyende i bilen, men denna gång var det Findus som lät mest, men han har gnällt hela veckan så det var ju inte så konstigt.
Matte var mycket taktisk inför avfärden till veterinären, de som känner skruttarna väl, vet att Findus självmant går in i en av burarna om man tar fram dem och att Pettson försvinner mystiskt när burarna kommer fram, så denna gång tog matte en intet ont anande Pettson och stoppade honom i sin bur innan jag tog fram buren till Findus. Genisliskt eller hur, konstigt att matte inte tänkt på det tidigare. Väl hos veterinären ville däremot Pettson inte kliva ur buren, så vi öppnade bara toppen så skrutten fick ligga kvar och veterinärn fick ge sprutan till honom fast han låg kvar.

Efter vacccineringen var det dags för mattes mormors begravning i Borgsjö. Det var  en fin begravning med en trevlig middag på Torpshammars herrgård efteråt.
"Saknar dig mormor men vi ses såsmåningom igen."

Matte och husse har dessutom hunnit med en dag på paradisbadet, mest låg vi i bubbelpoolen på relaxen och njöt, men vi hann även med lite åkattraktioner. Dagen avslutades med middag på hotel höga kusten och mat kan inte bli så mycket godare än så.

I går sprang matte runt med mamma på birsta för att leta bröllopskläder, det gick så där, mattes mamma hittade bara saker hon ville ha någon annan gång än på bröllopet och köpte endast te. Matte däremot kom hem med två klänningar ett bälte och ett par leggings och jag som bara var sällskapsdam ooops.

Därefter hamnade vi i soffan, husse och jag, earth hour uppmärksammades, matte låg i badet och läste med endast en ficklampa till hjälp. (Men varför använde hon inte levade ljus tänker ni nu. På det svarar matte att ibland balanserar en katt eller två på badkarskanten, så det känndes då säkrare med en ficklampa). Husse satt framför tv-spelet, men glömde bort att lamporna skulle vara släkta när han gick på toaletten, ja se husse:)

Men nu känns det att det varit full fart i veckan, inte ens på jobbet har det varit lugnt.
Planen för idag var att påskpynta, men lusten har försvunnit, matte har bakat muffins till påsk, de står just nu och svalnar, en måste provsmakas för att se att det inte är en total katastrof, men det kan vänta till husse kommer hem. Det blir till att ta det lugnt, en bra bok känns som dagens tidsfördriv. Sätter jag mig i soffan kan jag nog locka dit en katt eller två.



Nu är OS slut

Vet ni hur jag vet det?

Jo matte fick just en rapport om att Findus håller på att äta upp OS guiden och husse lät inte helt förfärad över saken.

På tal om Findus så lärde han sig i morse att slå på och av matte och husses nya sänglampor, de har nämligen snören som tänder och släcker. Sikken katt, sikken härlig goskatt.

RSS 2.0