Främsta bytet



Findus är en duktig jägare, just nu drömmer han om insektssäsongen så han kan få jaga en och annan humla. Men nu när inga humlor finns tillgängliga så duger hårsnoddar fint. Han jagar dem, springer efter dem i en jäkla fart, attackerar dem och sedan börjar vaktandet av dem, som på bilden här ovan. Matte får garanterat inte ha sina hårsnoddar ifred det händer att jag vaknar på natten av en gosig sak som gnager mig i håret:)

Här hemma hos Pettson och Findus har helgen inneburit en del stök, husse fyller år i veckan så nu har frysen fyllts med kakor och bullar. Gardinerna har bytts eftersom matte har hunnit tröttna på de röda som kom upp efter jul. För att få lite färg i köket och vardagsrummet så har lite smågrejer inhandlats på Birsta i två omgångar.
Men det största stöket stod mattes pappa för, han var här nästan hela lördagen, monterade sovrumslampor, fixade garderobsdörren (Wallholmen problematiken försvann äntligen), monterade en ljuslampett på väggen, vallade husses skidor, bytte bindningar mellan mattes brädor, slipade mattes stålkanter, grundvaxade nya brädan och glidvallade därefter samma bräda. Lite fika hann han också med. TUSEN TACK säger vi.

Nu väntar en intesiv vecka, hockey, Stockholmsbesök med jobbet och husses födelsedag, men innan dess ska vi varva ned med en film, bröllopsfotografen ligger laddad i dvd:n. Hoppas den är bra.

En helt vanlig fredag fast ändå inte

Matte sitter i soffan, Findus går runt och jamar olyckligt av okänd anledning (men en kvalificerad gissning är hunger), Pettson knaprar på reflexen på mattes kappa och husse hämtar mat i köket.
Vad det blir till middag undrar ni kanske då.
Standard fredagsmiddag svarar jag, gulaschsoppa på burk som de flesta fredagar.
Matte och husse har tagit en lur och väntar på Carro och Hoffe som är på ingående, men innan de är här hinner vi med några av veckans "Halv åtta hos mig" avsnitt. Fredagskvällen ser med andra ord som vanligt även om vi inte alltid får fin främmande.
Men det finns en sak som gör att denna fredag skiljer sig från de flesta andra och det är att mattes kompis Maria har fått jobb. Hela familjen har hållit tummar och tassar och nu har det äntligen hjälpt, massor av grattis till henne önskar alla vi som bor hemma hos Pettson och Findus.
När vi ändå håller på med gratulationer får vi här hemma passa på att skicka ett grattis, till fjollträsk eller ja till den kungliga huvudstaden, husses morfar fyllde 75 år i onsdags och det är värt sina gratulationer det med.

I helgen ska Magnus firas med tårta och paket (många grattis blir det denna vecka), New Moon ska tittas på på bio (igen) och det ska klippas och klistras i kortverkstaden här hemma. 

Trevlig helg på er alla.

RSS 2.0