Findus, Lykke och matte-mamman



Ni är många som undrar hur det går med katterna, här kommer bildbevis på hur gosigt vi har det.
Enda problemet är att sängen (120 cm) börjar bli lite trång när vi ligger som vi brukar, Lykke innerst, sedan matte-mamman, husse-pappan och ytterst Findus.
Pettson kommer och går men blir det trångt flyr han fältet.

På bilden ser man att Findus är större än Lykke men trot eller ej, lillmatte väger mer än storkatterna:)

Dags för städning av kök, frukost, påklädning och sedan babycafé.

Nöjda



Lykke sover, Pettson äter, Findus spanar på mannen som trimmar slänten utanför fönstret och mattemamman fick färsk annanas till frukost. Vi kan bara hoppas att hussepappan har det bra på jobbet också.

Lykke 2 månader


 
Idag är Lykke 2 månader, dagen har spenderats på Birsta men nu sitter gumman i faster Carolines knä och mår gott. Av Caroline har Lykke idag fått ett par randiga strumpor med en råtta på och av sin mor och far fick hon en mysig fårskinnsfäll som genast blev en favorit då Lykke somnade av sig själv på golvet.

Att Lykke somnar av sig själv händer inte ofta men ibland. Somnar gör Lykke fortfarande helst på mamman eller pappan antingen på deras bröst, över deras ben eller över axeln. Att lägga Lykke över axeln är ett sakert kort, då blir hon alltid lugn (ja om inte problemet är hunger förstås). Mamman har fått höra folk som tror att det är en docka hon har slängd över axeln och ja faktiskt någon som trodde att Lykke var en trasa:)

Mycket har hänt denna månad för Lykkes del, största intresset just nu är att titta, helst på mobilen ovanför skötbordet, men även på människor och hemskt gärna på lampor. Mer saker gumman gillar är när man sjunger för henne, att träffa folk och när mamman lyfter Lykke rätt upp i luften.
Däremot gillar Lykke inta alls att ha mössa på sig, en huva går bra men när man tar på gumman en mössa skriker hon tills man tar av den.
Lykkes nacke har bivit mycket stabilare och mamman och pappan behöver inte alls vara så försiktiga med den längre. Styrkan har även medfört att vi ser att snart, snart kommer hon att klara av att vända sig från mage till rygg.
Lykke blir fortfarande riktigt lugn av att åka bil eller att lyssna på dammsugaren.
Kläder i storlek 50 och 50/56 passar inte längre och Lykke börjar så smått passa i storlek 62, gumman växer fortfarande så det knakar vikten ökar med drygt 300 g i veckan och längden ökar med ca 1 cm i veckan.
Spännande saker som hänt denna månad är Lykkes 2 första besök på en riktig restaurang först när gammel mormor fylklde 75 och firades på Löran och sedan tog Lykke med sig Arvid och hans familj och drog på 7 kryddor, båda gångerna gick superbra trots att besöken skedde kvällstid. Kvällarna är fortfarande Lykkes gnällperiod men det börjar bli bättre och bättre.
Lykke har varit två gånger på babycafé och en gång på barnvagnsbio, och verkar gilla att komma ut och se något nytt.
Senaste månaden har Lykkegumman även börjat att dregla, inte så ofta på sig själv utan på de som håller i henne.

Och avslutningsvis kan det vara av intresse att veta att rätt barnvagn äntligen har kommit!


Första dagen hemma utan husse-pappan

I morse vaknade Lykke för en omgång mat 07.19 perfekt tajmat för 07.20 var det dags för husse-pappan att kliva upp. Husse-pappan kom upp och iväg och Findus somnade om utan den morgonpromenad han njutit av i de 6 veckor då husse-pappan varit ledig. Lykke fick sin mat och efter det somnade både Lykke och matte-mamman om, vi tycker nämligen att dagen börjar först vid 9:30.
Nu har vi avklarat ett par timmar av den första av många dagar utan husse-pappans sällskap. Visst är husse-pappan saknad men vi tror att vi ska klara oss. Hittills har dagen inneburit Lykkegnäll i tre timmar, men nu sover lillgumman nöjt på matte-mamman, familjens gosiga kissar ligger även de och sover. Hela familjen är lite trötta efter att ha haft finfrämmande från Vallentuna hela helgen, till och med katterna fick fint besök av tjusiga och mysiga Elsa som spenderat största delen av helgen liggandes på näst översta platån i klösträdet. Ja när hon inte jagat storen och lillen runt lägenheten förstås.
I eftermiddag ska familjens tvåbeningar besöka en fotograf som ska se till att tvåbeningarna hamnar i tidningen så släkt och vänner blir nöjda. Men innan dess ska Findus och barnvagnen rastas. Så det kanske är bäst att börja med det nu, det tar nämligen lite längre tid att få saker och ting gjorda nuförtiden.

I

RSS 2.0