Pettson ska på träningsläger...



... för nu måste han lära sig att komma på inkallning.

När vi ropar Findus kommer oftast en gosig kisse murrandes, om vi istället ropar Pettson springer en röd och vit katt och gömmer sig, gärna under sängen. Anledningen till att han gömmer sig är troligtvis rädsla för att matte och husse ska tvinga ut honom i bilen och Pettson gillar INTE att åka bil.

I helgen var skruttarna på grönbete i Armsjön, när kvällen kom och vi ville växla utemyset mot soffmys, tyckte vi att det var bäst att ta in katterna också, tyvärr visade det sig att Pettson gosat in sig under stugan. Matte försökte få ut honom genom att dra i kopplet, med resultatet att kattkraken slingrade sig ur selen och matte kunde inte nå honom på något sätt.
Hade det var Findus som låg där hade matte väntat en stund och sedan glatt ropat FIINDUUUSS, så hade det kommit en katt utrusande med svansen i vädret, men nu var det Pettson som låg där. Vad gör man då, att locka är meningslöst, så matte kom på idén att spruta vatten på lillskiten. Efter mycket trixande fick svärfar in en fullträffs stråle och en mycket upprörd, blöt och lerig Pettson rusar ut. Matte fångar snabbt upp honom och måste tvinga in honom i duschen, efter det var matte jätteblöt och jättesmutsig. Pettson var mycket förargad, dyngblöt, sandig i pälsen och luktade dessutom blöt jord. När matte släppte sitt järngrepp rusade han in och gömde sig under ena sängen och där låg han kvar till förargelsen utbytts mot hunger.

Så nu börjar ett intensiv träning här hemma, matte satsar på mutor, varje gång jag ropar på Pettson ska han få en kula mat, förhoppningsvis resulterar det i en katt som kommer på inkallning och som inte blir mer rund än han är nu.

När det gäller mattes rundhet pågår försök att springa bort den, hur det går får vi se, än så länge har jag inte brutit någonting....

Mattes gosegris



Findus som gnällt som en tok under nätterna i mars och april har nu i maj lungnat sig lite. Istället för att väckas på nätterna av kattgnäll har matte vaknat av en gosig liten en som kommer för att trampa en liten stund och sedan lägger sig tätt, tätt intill. Oj så mysigt.

Nu väntar en tur till gnarp för att jaga tyg.
I morgon blir det en tripp till lägergården för att rekognisera inför sommaren, från Aspnäs går sedan färden mot Nordingrå för att spana in Elsa, katternas nya fjälla.

RSS 2.0