Drömmar

Drömmar är mer än mattes favoritkakor....

Just i detta nu ligger Findus vid mattes sida, goskissen sover djupt och drömmer, han skakar på svansen och det rycker i tassarna så hela katten skakar. Undrar vad han drömmer. Tro om det kan vara om hans första kärlek Doris = Pettsons mamma, eller kanske om en gräsmatta full i humlor, eller om en buske full i fåglar eller om Willsons fötter, vem vet?

Matte drömmer också mycket nuförtiden, normalt är det mattes syster Lisa som kan berätta om sina drömmar, men nu är matte inne i en drömperiod.
Häromveckan rymde Findus i en dröm och matte fick gå ut och ropa, då hittar jag Findus på framsidan till mammas hus, i färd med att smyga på ett rådjur och en "Tootsie" hund (Tänk Edna i Emmerdale). Rådjuret hoppade upp till matte på bron, hunden flydde och Findus hade en skadad tass. När matte vaknade berättade jag för husse genast att skrutten var skadad i tassen. Men eftersom matte har en klok katt så tog det två sekunder innan han kom för att morgongosa och visa upp att han ver hel.
Senaste drömmen jag kommer ihåg var när jag drömde om slamavskiljare efter två dagar på avloppskurs (Tro om man kan räkna det som arbetstid?). På tal om drömmar om jobbet drömde husses brevbärarkollega att han körde sin vanliga runda och delade ut post en natt, så vaknade han, klev upp och körde rundan en gång till. Stackars kille!
När det gäller husses drömmar så kommer han mycket sällan ihåg dem men en natt för många, många år sedan fick matte sig ett knytnävsslag mitt i natten,  tro vad gubben drömde då?

När det gäller dagdrömmar är det ett av mattes expertområden, just nu hägrar drömmen om ett fast jobb och ett hus.

Och idag gick en av mattes drömmar i uppfyllelse, ca 15 år sent men vaddå, händer det så händer det!
Mattes kustin Tobbe gjorde mig medveten om att min all time high, favoritbok från högstadietiden "Imorgon när kriget kom" finns som film, biopremiär 8 april, jag kommer sitta bänkad.

Nu tar jag en annan bra bok och glider ned i badet, kanske blir det blå färg i vattnet och lite dagrömmeri om långa stränder med varmt turkostblått vatten.


Huvudvärk

Det började i onsdags, men matte bet i hop för det var ett intressant möte på jobbet i torsdags. Sedan har det fortsatt fredagen igenom, lördagen igenom, halva söndagen och så idag.

Matte är nu less, huvudvärken är hanterbar om jag ligger eller sitter, den finns där och driver mig smått till vansinne men den är hanterbar. Tills jag rör mig, då dunkar huvudet som om det satt någon med en klubba där inne och försökte göra hål på skallbenet.

Så nu sitter jag här, framför datorn, så stilla jag kan, nöjd med att jag lyckades ta fram frukost till mig själv. Men vad jag är less jag är på min begränsade värld. Det finns så mycket trevligt att göra bara man kan röra på sig...SUCK

Tur man har kattsällskap, Findus ligger och tittar på tv och Pettson tar en lur och matte fortsätter med frukosteringen. (Dett fanns färdiggjord hallon och blåbärssoppa i kylen, tur för mig:) 

RSS 2.0