Självmordsbenägen katt!?

Ja se Findus,
häromdagen satt matte på gräsplätten utanför lägenheten, matte roade sig med en spännande bok och Findus som satt fasttjudrad bredvid mig, roade sig med insektsjakt och solning. Han hade sin korta lina så han kunde bara gå 5 meter åt varje håll. Runt gräsplätten är det staket ut till vägen och ned till tvättstugan men på sina ställen är det glest mellan spjälorna.
Findus den gosen trodde att han med kopplet på skulle kunna gå genom spjälorna och hoppa två meter ned till tvättstugan.
Men linan var för kort.
Helt plötsligt upptäcker matte att katten är borta, jag följer linan och hittar en stor gosig sak, hängandes ned efter betongväggen, dinglandes i sin sele. Inte ett ord kom det ur honom. Jag hivade upp kissen och satte mig till rätta, telefonen ringde, så jag lade ifrån mig boken och tittade på skrutten, och trot eller ej, han går dit igen och sticker huvudet mellan spjälorna.
Men eftersom matte var på alerten blev han stoppad innan dinglandet blev verklighet igen.  
Sikken katt.

I dag har matte varit på studiebesök på Blåberget (avfallsstationen) i Sundsvall och sedan varit i Torpshammar på nämndmöte. Ytterligare ett snabbt studiebesök hanns med på eftermiddagen då matte tittade in till husse på jobbet. Det såg inte riktigt ut som jag tänkt mig men känndes trevligt att få se var husse huserar på dagarna.

Nu har matte bara tvätten kvar att röja undan innan lägenheten ser riktigt välstädad ut, så det är väl bäst att jag tar itu med det så det är fint tills husse kommer hem från sin match.

Nyfikna



Så här såg det ut när mattes badkar anlände, katterna kunde inte hålla sig borta.

Dagens nyfikenhet står Findus för, matte pysslar vid datorn och kommer in på en sida som spelar musik i bakgrunden, problemet är att matte inte hittat volymjusteraren så låter det så låter det. Inte bra tyckte Findus som ligger bredvid mig, han försökte nämligen nosa sig in i datorn till ljudet för att se vad det var.

Ja ja sådan matte sådan katte, matte har också en förmåga att vara nyfiken ibland.

Nu sk m atte in på ljudsidan igen, så han får väl nosa vidare, bara han inte går iväg för det är mysigt med sällskap i soffan. Husse har flytt fältet för att måla hus så det är bara matte och katterna hemma.

Lillen's äventyr

Pettson gör mer än att pinka i transportburen, just nu åmar han sig runt matte och ställer sig på tagentbordet för uppmärksamhet, han gnider sig mot datorn och vill ha all mattes uppmärksamhet. Trevligt att det är så ibland, för matte misstänker att Pettson hamnat i tonåringarnas trotsiga värld. När man ropar på skrutten så kommer han nämligen inte längre.

Ute i Armsjön häromdagen, var Pettson försvunnen när vi skulle åka, vi ropade och lockade men inte dök han upp.Till slut lyfte husses mamma på ena sängen och där under låg han i godan ro och visade inga tecken på att vilja flytta på sig.

Sist vi var i Hårsta där mattes föräldrar har stuga, fick katterna ströva fritt en stund innan de blev kopplade, raskt sprang de och gömde sig under grannarnas stuga. Findus kunde man locka ut efter en stund, men Pettson han stannar tills han själv känner att han är nöjd. Snabb är han också, så det är inte helt självklart att man kan fånga honom även om han tillslut kommer ut. Det finns en överhängande risk att han vänder och springer in igen. 

Nä, matte måste hitta något nytt att locka med, godispapper funkar alltid, men det har ju inte matte i fickorna så ofta. Näsduksförpackningar är också oemotståndligt för lillen, men det har ju matte bara på sig när hon är förkyld.  Något nytt lockmedel krävs.
Förslag, någon?!

Pink Pettson

Ibland händer det man försökt undvika.
I torsdags då matte och husse var på väg hem från Armsjön, där katterna hälsat på tjusiga birman Morris och varit på grönbete, så satte vi oss i bilen efter middagen.
Katterna hade haft tillgång till lådan hela dagen, men endast Findus hade nyttjat faciliteterna.
Vägen från Armsjön och hem till oss är endast E4, ungefär halvvägs blir Findus mer eller mindre tokig och försöker gräva sig ur buren, matte anar oråd och vi stannar efter vägen.
Matte släpper ut Findus kopplad men ändå känndes de som han var mitt i trafiken, sedan väntar vi på att han ska pinka men inget händer, matte som känner sin stora kisse rätt bra vid det här laget anar större oråd och tittar in i buren. Där ligger Pettson nöjt i en pink pöl.
Vi tar ur liggdynan, ställer buren på en plastpåse, packar in en pink luktande Pettson i buren igen. Därefter placerar vi en 6 kilos, stadig, gos Findus i knät resten av färden.

Summan av kardemumman är, se till att katterna pinkar innan de placeras i bilen, och ska man ha en 6 kilos katt i knät bör man inte var rädd om sina kläder. Snacka om att en katt kan åma sig hit och dit och skrika när det nya sättet att färdas inte passar.

Väl hemma i Timrå stötte vi på mattes kompis Anna på Köpmangatan, vi tror att hon undrade varför storen satt i mattes knä, hon såg nämligen lite förvånad ut. Tur var att tvättstugan var ledig så att buren kunde tvättas pch pink Pettson blev duschad för andra gången denna dag.


Tisdag och matte har landat i soffan



Matte var till doktorn igår fick kortison, fler allergitabletter och en remiss till hudkliniken. Efter chock kortisonbehandlingen, 12 tabletter i ett svep, verkade allt bli bättre. I morse såg matte nästan normal ut, men det har förvärrats under dagen. Matte är visserligen inte särskillt svullen, men röd och knottrig och KLIIG.

Här hemma har lugntet lagt sigt, Pettson jagade just en förpackning pappersnäsdukar, och Findus jagade Pettson. Men nu har Findus intagit klätterträdet och Pettson ligger i husses garderob. Husse själv är på fotbolls träning och matte tittar på Betty och så småningom på Desperate.

I morgon vänar en kort dag på jobbet, visserligen kunde jag jobba hemifrån, men jag behöver boka in ett telefonmöte och mannen som fixar sådat har varit i Sollefteå i dag. Så det är lika bra att åka in till Ånge en sväng.

Nu är det paus i Betty och tar jag en racer dusch, borde jag hinna tillbaka innan reklamen är slut

Ett glatt och ett sorgset meddelande

Vi börjar med det glada meddelandet:

Mattes kompis Maria har fått ett jobb. Jättekul,  tycker vi här hemma och rätt skönt eftersom vi alla hållit våra tassar och tummar ett bra tag nu:)
Maria ska börja som miljö- och hälsoskyddsinspektör i Malung och vi hoppas alla att hon ska trivas. Men eftersom matte vet att hon är rätt sällskapssjuk av sig så kommer hon nog få en hel del hemlängtan. Men det löser sig nog, om inte annat så får matte hälsa på ofta och peppa henne.
Grattis Maria! Jag kommer snart och hälsar på, trevligt med ett nytt utflyktsmål. Om du jobbar kvar när backarna öppnar så ring genast, så kommer jag med brädan i högsta hugg.

Den sorgsna nyheten är att Pettsons pappa dött. Han blev påkörd i april. ( Och därmed  försvann mattes alla tankar på att någon av katterna någonsin ska få bli utekatt.) 
Pettson tog nyheten bra, han vände tvärt och vandrade i väg till matskålen. Himla tur att det inte var Pettsons mamma som dog (om man nu får säga så), för Doris som hon heter, har en särskild plats i hela familjens hjärtan.
Vila i frid Morris och tack för Pettson.

Kli, hetta och svullnad...

... har drabbat mattes ansikte igen. Suck
Sist det hände var sommaren 2007, matte trodde att hon skulle slippa denna konstiga åkomma, men icke. Just nu knaprar jag allergitabletterna som annars Hoffe knaprar då han hälsar på kissarna våra, en magnecyl har också slunkit ned. Men tyvärr ser matte ingen förbättring i sikte.

Tur att matte har en go husse, som nu lagat LCHF pizza, mums. Själv sitter jag i soffan med en strykningshög större än Kilemanjaro.

Undrar om man törs gå till jobbet, eller om man ska satsa på ett besök på vårdecentralen, där de givitvis kommer att säga
"är du allergisk mot något"  varpå mitt svar blir:
"nej, det har redan testats"
"ja ha, men då måste du vara överkänslig mot något, har du ätit något konstigt, eller använt någon ny hudkräm "
"nej"
 "nähä, prova med allergi tabletter, så går det säkert över ska du se"

Tänk att den enda som tagit prblemet på allvar var en läkare på vårdcentralen i viksäng, visserligen var han också den enda (bortsett från husse) som såg mig när det var som värst. Men eftersom jag tillhörde landstinget I Härnösand så lät han dem göra vidare tester. Och när jag varit i Härnösandhos dem med samma åkomma har jag ju sett symptomen i god tid och därmed sökt vård tidigare, och alltså inte sett ut som en badboll vid mina besök. Ja ja, blir det inte bättre får jag masa mig till vårdcentralen i Timrå, här kanske det finns någon som inser problematiken. Man kan ju alltid hoppas ialla fall. 

Nu ska pizzan ned i magen.

Full fart...



Idag var tanken att matte och husse skulle hinna pula med rengöring av duschen, flytt av vinterkläder till källaren, strykning och ugnsrengöring, innan matiné föreställningen av Änglar och demoner kl 15.

Men vi behövde ta oss in till stan också eftersom husse har en viss brist på T-shirtar och mattes nagelsax har försvunnit och är djupt saknad.  Och efterom vi redan letat T-shirtar på Birsta så var det till centrum vi behövde ta oss.
Inget omöjligt mission tänker man då.

Men så ringer mattes pappa " ska ni ut och shoppa något idag" löd hans fråga, "nä inte mer än en nagelsax" svarade jag. För en nagelsax stod som sagt överst på min shoppinglista. Men så säger pappa att det är 20 % på hela sortimentet på Media Markt.

Jaha då fick vi tänka om, vi behöver ju nämligen en bilstereo, och pappa ville att vi skulle titta på en bärbar dator åt honom. Sagt och gjort vi snodde på här hemma och hann med allt utom strykningen.

Så for vi i väg, en snabb sväng in på IKEA  och kom ut med de vi behövde, ett lakan och en klädvårdsrulle. Vidare till Media Markt, snabbt in hittade en dator till pappsen, en bilstereo och twiligt filmen. Ut på motorvägen snabbt in till stan, handlade 4 tröjor til husse, ett linne till matte och en t-shirt till matte som hon kan ha på jobbet. Och ett par skor till husse hann vi köpa också.

Sen skyndade vi vidare till Bio'n, växlade mellan popcornkö och toalettkö och kom in till biosalongen mitt i reklamen. Matte som just läst om boken blev besviken över hur mycket av handlingen som inte stämde överens.  Men har man inte läst boken så är nog filmen värd att se. Men jag blev besviken, de enda sakerna jag kom ihåg från första gången jag läste boken fanns inte med. Typ som när man inte har med Winky i HP4. KATASTROF!
 
Nu hemma i soffan när vi alla känner oss lika trötta som Findus här ovan så slår det mig att jag inte köpte någon nagelsax så ...
 
... ICA here I come. 
  

Pettson och tulpanerna



Normalt hemma hos Pettson och Findus så är det storen som gillar vegetabiler, bland favoriterna finns passionsfrukt, majs och kantareller. Pettson blir sällan till sig när det gäller dessa grejer utan vill hellre ha kött, grilad kyckling får det riktigt att vattnas i munnen på honom. Men så kom mattes och husses födelsedagar i mars och lägenheten pryddes med vackra tulpaner och Pettson hittade sin grönsak. Alla tulpaner (utom de gula) smakar för lillen så som saltlakris smakar för matte=oemotståndligt. Det gick inte att hålla skrutten borta från dem, han hoppade upp på borden och käkade hela blomman men lämnade blad och stjälk. Tillslut fick jag ställa ned vasen på golvet för att han inte skulle lämna halvätna tulpaner på duken. Ja se Pettson, vilken kisse.

Matte har startat ny datorn

Nu rullar vi, visserligen behövs ett nytt antivirusprogram införskaffas under den kommande månaden, men just nu flyter dataanvändandet på....

RSS 2.0