Gymbesök del 1



Här ser ni familjen flitigaste gymbesökare!

Snart har hon besökt gymmet fler gånger än mamman och pappan tilsammans.

Gymbesök del 2



Nej, Lykke får inte ha sitt babygym ifred!

På tal om Lykke och hennes relation med katterna så ligger hon ofta nära Findus men Pettson är fortfarande skeptisk. I morse tog jag Lykkes han så hon fick klappa Findus för första gången. Findus reagerade inte alls men lillmatte log stort och såg så nögd ut.

Lykke 3 månader



Idag är skatten 3 månader gammal:)
Igår fick Lykke boken "Barnens första bok" i present av mormor, och idag har Lykke fått en bok om en höna och en Alfonsbok av mamma och pappa. Familjen tog med sig Caroline på bytesmarknad och fyndade en hel del kläder och det vi inte hittade på bytesmarknaden kompletterade vi med på Birsta. Där hann vi även med en bemärkelsedags fika, Lykke själv var dock inte fikasugen utan sov gott i vagnen.

Strax efter två månaders dagen vände Lykke från mage till rygg 2 gånger, varken mamma eller pappa har sett henne göra det, första gången pulade mamman med torkning av svamp och andra gången hällde hon upp flingor, skit också. De där vändningarna skedde i slutet av september och sedan har det inte blivit fler vändningar.
Lykke jobbar istället med att prata, hon pratar och pratar, helst under morgonmyset med mamma eller på skötbordet. De senaste dagarna har hon börjat fundera på vad läpparna är, hon smakar och smackar och suger in och ut läpparna. På farfars födelsedag upptäckte stumpan sina fötter och tår hon satt länge, länge och sparkade och viftade. Händerna stoppar hon numera i munnen titt som tätt, är inte bara sina egna händer utan andras händer och allt som kommer i gummans väg.

Sedan tidigare är bilen och skötbordet Lykkes favoritplatser (om man bortser från att ligga på mamma eller pappa). Den senaste månaden har det utökats med babysittern och tillslut även med babygymmet.

Lykke sover gott på nätterna, numera somnar hon i sin korg när mamma eller pappa gungar den. Hon somnar oftast mellan 22-23.30 och vaknar endast för att äta. Dagen kan enligt Lykke börja någon gång mellan 08-09.30. När pappa kliver upp för att gå till jobbet får Lykke flytta till mamma och pappas säng så inte mamma ska känna sig så ensam. På dagrana sover gumman några längre pass ofta i vagnen men hon har blivit bättre att somna av sig själv, så även babysittern och babygymmet är sovplatser som fungerar.

Dagarna går fort härhemma, det är promenader och turer hit och dit. Babycafét på onsdagar gillas av både mamma och Lykke, mamman gillar att träffa andra mammor och pappor och att fika förstås, Lykke gillar att titta sig omkring, både på bäbisar och på lampor. Mamman har fått en ny hobby, att sy dregglisar av sina gamla tröjor (jag visste nog att de skulle komma till användning, det är därför jag har mina lådor fulla med tröjor som jag inte använt på flera, flera år).

Lykke har varit på sin första långa resa, till Stockholm med ett kort stopp i Uppsala på hemvägen. Resans syfte var att pappan skulle titta på NHL hockey och som trogna fans till pappan följde mamman och Lykke med. Vi bodde hos Stefan och Camilla och gjorde stan på dagarna, Lykke såg dock inte mycket av fjollträsk, förlåt, av den Kungliga huvudstaden menar jag, hon sov nämligen väldigt gott i vagnen så fort vi lämnade Täby men en liten sväng var hon vaken så hon fick träffa mammas kompis Maria. Mer vaken var Lykke dock när vi hälsade på faster Christine i Uppsala.

Nästa långresa sker i helgen då vi tar med oss farfar (farmor och faster Caroline följer också med) till Vemdalen, han behöver vila lite så han fick en helg i Fjällen i födelsedagspresent.

Det var allt för denna gången, nu väntar kvällsfika för hela familjen Hamrin.



RSS 2.0