Just när man tror att...

... Pettson börjat bli en reko katt, så hittar man honom liggandes på köksbordet helt utan dåligt samvete kl 23 en lördagskväll.

Sikken skrutt katt, sikken lurig, gosig skruttkatt.

Jag hade tänkt att Pettson och Findus skulle vara bra förebilder och lära Stina sig lite hyfs . Istället blev det Stina som lärde grabbarna lite hyss.

SM-Guld!

I dag vann husse sitt första SM guld:)
Det var Post SM i fotboll i Sundsvall idag, matte var där för att se kvarts-, semi- och den stora finalen. Det var mycket, mycket spännande och nu känner matte att det gör lite ont i halsen efter allt skrikande.
Men som de spelade!
Finalen var jämn, husses lag var bättre men hade svårt att få in bollen i mål, finalen slutade med golden goal och det var knappt man vågade titta. Kvartsfinalen var lika spännande den då det var så jämt att det slutade med straffar, och gissa vem som satte den avgörande straffen, jo Pettson och Findus husse. Matte är stolt som en tupp.

Husse är och firar med laget och alla andra lag, medan matte är kvar hemma och har ställt in sig på ett långt bad, det är kallt ute och känns mycket kallt även inne, jag tror det är något fel med termometern för den visar på 23 grader inne men det kan omöjligen stämma.

Pettson och Findus är barnvakter till Stina i helgen. Stina busar med Findus så klorna slirar på parketten men vad gör väl det, de verkar ha roligt. Pettson är inte mycket för att leka men han tar ett varv förbi med jämna mellanrum för att se att leken går rätt till. Pettson har för övrigt legat och sovit i buren i dag något matte uppskattar mycket eftersom buren annars oftast betyder hemsk bilfärd för den lille skrutten. På tal om lillskrutten så har hans päls förbättrats enormt sedan matte innan jul kom på att en borste inte var rätt verktyg utan att det krävdes hårdare tag, en karda och en "stålkamborste" inhandlades och nu ser Pettsons päls ut som den ska i stort sett ialla fall.

Nu känns fingarna stela så det är dags att hoppa i badet, måste bara hitta en bok först, det får bli en gammal goding tror jag. (Tur jag har några på lager)


Årskrönika 2010

Januari-Planeringen för ett bröllop startar på allvar, lägergården bokas och det letas med ljus och lykta efter en känning både i Sundsvall och i Stockholm.
Februari-Klänningsletandet fortsätter nu i Östersund med en rysk kvinna som både klär av och på matte. Bröllopsmässa i Sörberge på alla hjärtans dag.
Mars-
Mattes mormor dör och begravs. Matte hittar sin klänning i Stockholm men beställer den från Östersund i en storlek mindre än den som satt som ett smäck vid provningen. Matte och husse fyller år och tar en dag ledigt för att ligga i relaxen på Paradisbadet.
April-Matte och husse tar med sig mattes föräldrar till Storhogna för några härliga dagar med skidåkning och stugmys.
Maj-Brudbuketten beställs, tur att husse har en florist till kusin, att hitta lila blommor till en bukett var nämligen mycket svårare än väntat.
Juni-Husses svensexa går av stapeln, matte som är svår att övverraska räknar ut att hennes möhippa kommer vara en vecka innan bröllopet.
Juli-Vårt bröllop går av stapeln, därefter väntar några veckors semester med besök i Stockholm. Matte försöker rädda Ljungans flodkräftor under sin semester och katterna fyller 3 och 2 år. Stefan blir 25 år och firas med en mycket regnig fest.
Augusti-Mattes föräldrar skiljs och världen ställs på ända. 
September- Mattes migrän är värre än någonsin, kan det ha att göra med stressen på jobbet, mattes mammas behov av stöttning och besök, kombinerat med stök inför bröllopsresan? (Troligtvis)
Oktober-Vi åker till Kenya och Seyschellerna på bröllopsresa och har det alldeles underbart.
November-Känlan av att vara på safari sitter kvar, husse går runt med ett resemagasin om afrika alternativt digitalkameran med våra egna bilder. Det kontateras att lillskrutten har ögoninflammation veterinären tycker även att Pettson ska banta. Camilla och Rick blir föräldrar till sötnosen Arvid.
December-Vi åker till Milano med Caroline och Christoffer. Caroline och matte har svårt att se ljuspunkter i framtiden, då Caroline inte kommer in på sin utbildning och gör slut med Christoffer i samma veva som matte får förlängning på sitt vikariat, en förlängning som inte betyder du är kvar utan vi velar lite till.

Sammanfattar vi året som gått med ett ord är det första ordet som dyker upp- intensivt.
Först bröllopsplanering därefter en semester där matte hade kräftjour och inte riktigt kunde slappna av och efter det kampen med föräldrar som inte mår bra. Samtidigt har vi haft underbara stunder:)
Men fick vi önska något av 2011 vore det att året blir lite lugnare än 2010.


RSS 2.0