Pettaon har tagit över Mu



Matte är ledsen över de obefintliga blogguppdateringarna, men att vara aktiv med den trasiga datorn är inte lätt och inte hittar matte någon ny likadan dator heller. Vilket i sin tur betyder att jag måse gå genom hela den besvärliga processen med att leta dator igen. Ja ja det löser sig nog.
Tills nästa uppdatering lämnar jag er med Pettson sött sovandes med fåret Mu. Matte kan också meddela att Pettson blivit mycket mer kelig efter kastreringen och det tycker matte om:)
För att uppdatrera er lite på Findus fronten kan jag berätta att han igår natt trängde ned sig mellan matte och husse i sängen. Sedan slickade han oss båda på armarna innan han lade sig till rätta och smekte min arm med sin tass. Mattes hjärta smälte och det gjorde inget att jag inte fick sova längre än till 03.50. Findus kunde ju inte veta att matte skulle kliva up tidigt och därför inte hann somna om efter den mysiga behandlingen.

Katterna ställer till det

Senaste dygnet har katterna varit i farten och ställt till det tre gånger, först välte någon ned den bärbara datorn så 1/3 av skärmen nu visar bara vitt och resten har blivit randig.  Dessutom bajsade någon gissningsvis Findus på hallmattan och i morse kom Pettson på den geniala idén att slicka i sig vatten från vår gulaschsoppe kastrull som stod i blöt, så de vita partierna på Pettson är numera orangea. 

Eftersom den bärbara datorn nu inte fungerar så bra som matte vill kommer heller inte bloggen att uppdateras så frekvent som vanligt.

Men innan jag stänger ned denna stationära segdator, tänkte jag tala om att mattes nya jobb verkar lovande. Hittils trivs jag bra och arbetsuppgifterna känns rätt, miljötillsyn och naturvård är bra mycket mer intressant än livsmedel.
Jag fick reda på i dag att jag i ett av naturvårdsprojekten kommer att arbeta med min handledare till mitt första exjobb. Kul T är en pärla om än en mycket upptagen sådan. 

Nu måste jag rensa mailen det blir heller inte gjort när den bra datorn strejka.

Med plåster på örat



Idag har Pettson blivit kastrerad och tatuerad, veterinären tyckte att han var så go så. 

När lilla transportburen åkte fram i morse, så gick Findus in och lade sig i den. Han vet rutinerna vid det här laget och trodde nog att han skulle åka på en liten resa, sötnosen väran. Jag tror att han kanske ville hälsa på mattes mamma.
Vi bytte katt i buren och begav oss mot bilen. Väl där började Pettson en ordentlig klagosång, jag har aldrig hört något liknande. Men efter att vi lämnat husse på jobbet så byttes klagosången till lite smågnäll. Pettson stannade hos veterinären i tre timmar och under den tiden hann Findus ströva runt i lägenheten och leta sin lillebror. så när Pettson kom hem igen blev Findus så glad.
Man skulle kunna tro att Pettson är trött efter dagens äventyr med nedsövning och allt, men inte då. Som vanligt är det Findus som är den största tröttisen.  Dock fick jag Pettson att ligga i min famn i nästan en timme, mysigt värre:)

Observerat på kattfronten

När man ropar på Pettson, så får man först ett mrr till svar sedan kommer han springandes med svansen i vädret.

Om man istället ropar på Findus, så tittar han upp från det han gör för att checka av vad man vill och sedan återgår han till sin syssla, samtidigt hör man ett mrr och Pettson kommer springandes med svansen i vädret.

Slutsatsen av detta är att katterna vet sina namn men att Pettson tror att han heter både Pettson och Findus. Vilket kan vara ganska praktiskt eftersom man då bara behöver ropa på storen när man behöver dem båda.

Nu råder lugn efter en morgon med mycket bus, Pettson sover sött bakom blomkrukan i sitt favorit fönster, och Findus som nyss låg ingosad i den röda mattan har flyttat till röda goskorgen. Matte ska leta tvättid, för i badrummet finns nu mer tvätt än utrymme.

Bästa sättet att tvätta magen...



... är att ligga på rygg.

Äpplet faller inte långt från päronträdet

Matte och husse (och för den delen även Findus) känner Pettsons mamma Doris rätt väl och det är roligt att se hur lik sin mamma Pettson är.

För några veckor sedan halv skällde husse på Pettson. Husse försökte med ord hindra Pettson som var på väg att riva ned något från fönstret, men inte lyssnade Pettson inte, så huse fick rycka in och flytta saker. Sedan säger husse "Du är likadan som din mamma, ignorant!".
Förutom egenskapen att bara höra det han vill höra, så är Pettson dessutom lika klumpig som mamma Doris. När Doris och Findus busade järnet, så var det Doran som rev ned saker. Och när det rivs ned något här hemma kan man räkna med att det är Pettson som är orsaken.
Snabb är Petson också, precis som mor sin. Findus hade aldrig en chans i kapplöpning mot Doris, han fick köra med metoden att kasta sig på rygg och köra klorna i magen på Doran när han ville få övertaget i jakten. Men om mor och son möttes i ett race blir det nog en jämn kamp. Ocn när Pettson och Findus jagar varandra så får storen övertaget genom list och tyngd INTE snabbhet.
Den roligaste likheten mellan mor och son har visat sig först under de senaste dagarna. Nämligen att när man säger NEJ till Pettson, och han vet att han inte får men ändå väldigt gärna vill, så börjar han gny, precis som sin mamma. 

Riktigt mysigt är det att känna igen kattrackarns egenskaper. Man blir väldigt nyfiken på vem Findus mamma är. Hon måste nämligen vara väldigt go, för matte och tramptass har just avslutat ännu en gosstund i soffan. Åh vad det är skönt att vara tillbaka där man hör hemma.


Man glömmer mycket på en månad

Matte har bott i Småland i nästan en månad och under den tiden lyckats glömma hur mycket bestyr det är med katterna. När husse gick upp i morse klev han i en bajskorv. Efter lite eftertanke kom vi på att det måste ha varit Pettsons (husse sade att den luktade så och jag hävdade att hade det varit Findus hade han försökt krafsa över den och vi hade då vaknat). Men varför bajsar han på golvet? Ingen som vet. Så fort husse kommit in i badrummet lade Pettson dagens andra sats där den skulle vara, i toaletten. Varför inte bara lägga alt där? Läkage?

När matte väl klev upp och skulle äta frukost, så stal Pettson en skiva tjälknöl. Eftersom jag inte såg själva stölden utan kom på honom med att försöka slita isär köttbiten så var det ingen idé att skälla på honom.  Så jag lät honom hållas. Men det skulle jag aldrig gjort, för nu är köttbiten spårlöst försvunnen. Jag hoppas vi hittar den innan den börjar ruttna. 

Nu har jag dessutom fått en tid till kastrering av virvelvinden, kl 08.15 på onsdag. Vilket betyder fasta från tisdagskväll, vilket i sin tur betyder lite sömn för matte och husse som måste stå ut med hunger gnället från två små lejon. (Fastar den ena så får den andra fasta också annars snor lillen mat av den store.)

Dock finns höjdpunkter, det kelas mycket här hemma. Pettson har legat på rygg i mattes famn och tittat på störtlopp, och Findus hoppade upp i soffan med ett bestämt MJAU och ville att matte skulle ta fram älgfilten så han fick trampa. Dessutom kom han hoppandes i natt, landade på mitt bröst och tog sig en liten trampstund då också, mysigt:)

Nu ska matte försöka få ordning på lägenheten, allt är upppackat men allt har inte hittat en plats att förvaras på. Men det löser sig nog, det brukar det ju göra.

Snökaos

Västernorrland har drabbats av snökaos, olyckor både här och där, och vägverket rekomenderade TV-tittande istället för bilåkande.
Bra, för jag satt i bilen tillräckligt i går. Flytten gick bra, vi steg up klockan 6, strax innan 8 var vi på väg och runt 17.30 var matte äntligen hemma. Tack för hjälpen pappa och svärfar.

Idag har det gått trögt för matte, det har blivit en del upppackning men jag är långt ifrån klar. Det har eftermiddag lurats för hela familjen och Findus har hittills trampat på matte 5, jag upprepar FEM gånger i dag. Någon är glad att jag är hemma.

Nu hörs äntligen plogbilen utanför, vi pulsade i snön på väg till ICA igårkväll, sedan dess har det nog kommit två dm till minst. Så vi har som sagt hållit oss inne, (eller ja, Findus fick sin dagliga promenad (läs: han gick ut och vände)) nu bär det strax iväg til ICA igen så vi får någon middag. Men först ska jag gosa med katterna lite till bara för att jag kan:)

På fel sida om Vättern

Just nu är mattes pappa och svärfar på väg ned till matte för att flytta hem mig och delar av möblemanget. De åkte tidigt i morse och var väntade här nere i Småland för ett tag sedan, men så ringer mattes pappa och berättar att de kört en liten omväg, de har hamnat på fel sida om Vättern!

En sak kan man vara säker på, att det alltid tar mycket längre tid än beräknat att köra hit ned. Förra gången blev vi sinkade av soppatorsk händelsen utanför Uppsala och den långa omvägen förbi Oskarshamn.

När det gäller min svärfar, som måste vara en av de bästa (Tusen Tack för att du hjälper pappa och mig med flytten), så finns det inte mycket negativt att säga, men efter att ha åkt med honom till Uppsala från Västerås ett par gånger, så kan jag säg att hans lokalsinne inte är det bästa. Så min gissning är att det var han som satt bakom ratten. Fast det kan lika gärna har varit pappa, en gång gjorde han så hela vår familj och grannfamiljen gick vilse i en skog. Det var en upplevelse vill jag lova:)

Tur att de har varandra iallafall gubbarna, de tycks trivas i varandras sällskap, riktigt söta är de när de har gemensamma bekymmer att lösa. För ganska precis ett år sedan stod de båda herrarna lutade över något, tätt tätt, och talade med låga röster. Man kunde lätt tro att de delade en gemensam hemlighet de såg ut som bästisar med en mycket hemlig grej. Nu var det ingen stor hemlighet utan ett lås de båda ville pilla på för att försöka klura ut vad felet var. Jag tror det löste det till sist, så då borde de kunna hitta hit också.    

Nu hör jag dem i trapphuset, så nu blir det mat.

Hej då Småland

Idag var mattes sista dag på jobbet, i morgon är det flyttpackning och på lördag går flyttlasset hemmåt.

Husse och katterna stå beredda för nu kommer jag hem!


tAKiDA

Som de flesta vet är matte ett hopplöst Backstreet Boys fan, om klockradion slår igång och en BSB låt spelas så tror jag att hela min dag kommer att bli bra. Huruvida den nu blir det vet jag faktiskt inte eftersom jag redan vid frukosten glömt vilken låt som spelades när jag vaknade. När det gäller Backstreet boys har matte ingen särskild låt som får henne att reagera utan alla deras låtar gör mig glad. Även om inte alla låtar är litka bra, men är man ett hopplöst fan så är man, det är ju när deras musik är i en svacka det behöver mig mest så de orkar komma med några låtar till.

Somliga par har låtar som är deras, ofta någon lugn, vacker ballad. När Camilla och Rick gifte sig i sommras hade de valt Brolles "Det är hon" som sin låt till bröllopet, och varje gång jag hör den så tänker jag på dem.Om det någon gång blir ett bröllop för min egen del så tänker jag sno deras låt.
För den låt jag förknippar med husse och mig är Kylie Minogue's "Can't get you out of my head" och den är inte alls särskilt romantiskt.
Att jag förknippar den låten med mig och husse, är för att när vi var på praktik på Madeira i oktober och november 2001 så var såklart alla TV kanaler på portugisiska, det enda vi kunde förstå var Bush's utläggningar efter 11 september och MTV där "Can't get you out of my head" spelades mer än nödvändigt.
Viserligen förstod vi en del av Portugisiska Big Brother också men intrigerna gick ibland förlorade, troligtvis eftersom matte och husses portugisiska ordförråd sträcker sig till paragem=busshållplats, hasa= att flyga, imperial=liten öl ,vilket osökt leder oss till de sista ordet carneca=stor öl.

Nu har matte en egen låt, tAKiDA's "Handlake Village". När den spelas så påminns matte om hur glad jag är över mitt nya jobb (Så pass glad att  jag höjer volymen på jobbet och dansar lite där jag siter framdör datorn). När jag fick jobbet i Småland så var det både till min stora sorg och glädje medan jobbet I Ånge bara gör mig glad. tAKiDA (och mattes mamma) kommer från Ånge, för er som inte visste det, och låten "Handlake Village" handlar om byn Handsjöbyn utanför Ånge. Så den låten passar så fint in i det som ska bli mitt nya liv. Att mamma har nämnt Handsjöbyn som på Ångemål heter "Hannsjöbyn" flera gånger under min uppväxt gör ju bara att det änu mer känns som om låten är gjord till mig och mitt liv nu. Tack för det tAKiDA och tack RixFM för att ni spelar "Handlake Village" för mig ganska många gånger varje dag.

Flyttpackning pågår

Matte fick resultatet av drogtestet i dag, allt var grönt. Strax efter beskedet ringde mattes nya chef och sade att jag var välkommen redan idag, jo tack sade jag men jag hinner nog inte det:).Så vi beslutadet at t jag skulle ringa innan jag dyker upp, smidigt. Nu hoppas matte på att smålandschefen tycker att jag har jobbat tillräckligt, så att jag kan sluta och flytta hem redan denna vecka.

Daniel var snäll och coachade mig i pill med bilsteron över msn i går kväll, så efter jobbet idag var jag så inspirerad att jag gick och pillade lite. Det visade sig att radion bara var att pilla ut och att det inte var fler än två sladdfästen, så imorgon blir det nog en tur till Media Markt för inköp av en CD- spelare och en ljudbok. Och sedan tänker jag installera den själv, och stolt visa upp det för pappsen. Tack Daniel!

On and off internet

Mattes internet har fått fnatt det kopplar ned sig själv efter fem minuter.
Tur att man har annat att göra.
Nu ska nämligen ugnen göras ren. Det är lika bra att börja med lite städning inför flytten, och ugnen var inte ren när jag flyttade in så den behövs verkligen rengöras. 


Första kvällen tillsammans



Husse tar dåligt med bilder och matte har inga katter att fotografera, så här kommer en gammal goding.
Matte och Findus första kvällen tillsammans, 18 oktober 2007.
Visst ser vi ut att trivas ihop! 

TOR och matte och deras gemensamma bekymmer

I går så var ju matte med tor till tvättomaten, tor blev ren men hans antennen höll på stryka med.
Nu tänker alla "men herre gud vet hon inte att man måste ta av antennen". Och till er vill jag bara tillägga att det vet jag visst det. Men vad hjälps det när antennen sitter så hårt att det inte ens hjälper att matte tar i från tårna med en tång. Tillslut var det bara och ge upp, tor fick fara in i tvätten med sin antenn stolt viftandes på taket. Några minuter följde då matte gick igenom en djup ångest. Sedan var tor klar och trot eller ej men han viftade fortfarande stolt på sin antenn. Ibland har man tur.

Dagens bekymmer är att matte vill byta radion i tor till en CD spelare. Snart väntar en hemresa till Timrå (inget datum bestämt än) ca 65 mil ska köras och då vore det bra med en CD-bok.
Att köpa en CD spelare klarar jag nog av, att shoppa brukar inte vara något problem;) 
Så problemet ligger i att radion först ska ut och sedan ska CD:n in. Och för att det ska gå måste man pilla. Att pilla är heller inget problem, men att pilla med el-grejer är inte min grej. 
Mattes pappa har pratat med Tobias som sålde tor till matte och han hävdade att det inte var någon större operation som krävdes. Men det ska lik förbaskat göras. Och mattes pappa verkar räkna med att det inte kommer att gå smärtfritt och därför ta en massa tid. Och när matte ska flyttas hem igen vill mattes pappa hellre lägga tiden på själva flytten än på en uppgradering av tor. Nu är ju jag en rätt klurig en ,så jag kommer nog på något, annars var pappsens förslag att jag skulle sjunga i 65 mil, det skule nog låta bra bra när man kom hem, krax krax.

Tvätt av både kläder och bil...

... tänkte matte hinna med idag.

Att tvätta kläder är inte så komplicerat även om matte saknar tvättstugan i Västerås eller till och med tvätstugan i Timrå. Här i Småland finns ingen torktumlare, jag repeterar INGEN TORKTUMLARE, och torkrummet är till och med sämre än det i Timrå. Tvättiderna är också kassa här nere så enda gången matte kan tvätta är på helgen (visserligen ett bra tidsfördriv då matte just nu lever igenom världens längsta helg).

Att tvätta bilen är lite värre, jag hade hoppats att det skulle finnas en tvättomat här, men det gör det inte, att åka in på en mack och hyra en hall för att tvätta känns inte riktigt som något matte skulle göra i första taget. Tur då att jag hittade en automat i grannsamhället häromdagen. Så nu när tvätten försöker torka så ska jag och tor ta en sväng till automaten det blir nog bra. Och när tor och jag kommer upp till norrland får husse ta över tvättandet matte får göra något snällt för husse som utbyte, kanske laga honom nåot annat än pasta. 

RSS 2.0