Lykke 11 månader

Vilken månad....

26 maj var Lykke på sitt första bröllop Maria och Björn gifte sig i Skerike Kyrka medan Lykke satt i kyrkbänken och knaprade kex. Bröllopsfesten gick galant, stundtals var det bara Lykke som röjde på dansgolvet, dock belv det en tidig kväll eftersom hjärtat inte kom till ro och bara slumrade korta stunder. Men eftersom vi lämnade festen ganska tidigt, hann vi se Loréen vinna eurovisions schlagern:)

2 juni döptes Lykke Karin Ellenor på Aspnäs lägergård där matte-mamman och husse-pappan gifte sig 2010, tyvärr gjorde regnet så att vi fick hålla till inomhus men det gick fint ändå. Inget skrik när prästen blötte hennes huvud, ja inget skrik från Lykke ialla fall matte-mamman skrek däremot till eftersom hjärtat samtidigt passade på att stoppa sin ena hand i en ljuslåga. Lykke sjöng och dansadet till psalmerna och var glad och pigg tills det var dags för städning, då slumrade hjärtat i Willsons famm. Många fina presenter fick skatten och de tackar hela familjen för, vi passar också på att tacka för all hjälp vi fick i samband med dopet.

3 juni bestämmer sig Lykke för att börja prata, bababa var det som kom först, tätt följt av dadada och vavava. Nu säger hjärtat mamma och menar vad hon säger även om det ibland bara blir mamamama, pappa är fortfarade lite svårare, hon får till det men vi vet inte om hon faktiskt vet att det är pappa hon säger. Titta och tittut låter det som om hjärtat får till ibland och veckan innan midsommar började skatten att viska det låter som en blandning mellan en viskning och en vissling och är ett av de nya favoritljuden. I bland tror vi att hon kan säga Findus och en dag trodde vi att hon sa bäbis men det är nog bara som vi tror, fortsättning följer nästa månad:)

8 juni tar Lykke sina första steg, tre på raken fram till faster Caroline och en stund senare tar hon ytterligare fem steg fram till moster Lisa. Hon staplar numera några steg om dagen men tycker det är bättre att ha något att hålla sig i och ska skatten fram till sin mamma är det krypning som gäller för det går alldeles för långsamt att gå när man har bråttom.

8 juni var också dagen då det blev klart (nästan, det saknas fortfarande ett drogtest och ett formellt beslut) att matte-mamman får nytt jobb och att familjen kommer att flytta till Härnösand så snart ett lämpligt boende dyker upp.

22 juni var det Lykkes första midsommarafton, den firades på Murberget och sedan ute i morfars stuga. Att vara mitt i smeten gillar hjärtat verkligen och att få titta på folk på murberget, träffa Arvid, slumra en stund i bilen och sedan sitta i vagnen och titta på när alla vuxna lekte på kvällen gillade hjärtat skarpt. Någon dans runt stången blev det dock inte, vi väntar med det tills hjärtat kan gå ialla fall ett varv runt stången själv, men när musiken spelades för de som dansade runt stången dansade Lykke på picknick filten:)

Övriga händelser denna månad är att Lykke börjat sällskapsskratta dvs hjärtat skrattar när hon hör andra skratta, det hörs tydligt att skrattet inte kommer spontant utan att det är tillgjort men härligt är det ändå:) 

Det har också visat sig denna månad att dagarna då man kunde ge Lykke mat och samtidigt äta något annat själv är förbi, ja i alla fall om det där andra är något som även hjärtat gillar. Sitter matte-mamman och äter vattenmelon och hjärtat äter mat så blir det idel gråt tills även gumman får melon. Hon känner även igen bananer, jordgubbar och vindruvor så numera får man dela med sig när man äter frukt:)

Bäst just nu i Lykkes liv är fortfarande att plocka ur alla dvdskivor och tv-spel ur korgarna under tv:n. Ja att packa upp eller dra fram saker över huvudtaget är inte dumt, skötväskan, skohyllan, husse-pappans underklädeslåda, present-papperslådan och tidningarna under vardagsrumsbordet är heta objekt. Att få gå till lekparken och gunga tycker gumman inte heller är så dumt eller att få sitta och äta små grejer, vindruvor, majskorn, kexbitar osv. Ja och som vanligt är katterna favoriter, idel tjut och glada tillrop när katterna är i närheten och ja hjärtat äter kattmat och föredrar katternas leksaker framför sina egna. Men har man två kattbrorsor så är det väl så det ska vara. Katterna börjar gilla Lykke mer och mer de också, när vi kom hem från Stockholm skulle Findus inte bara gosa med matte och husse utan med sin lillmatte också, och idag 11 månader och fem dagar gammal fick hjärtat för första gången leka med Findus för när Lykke satt och lekte med katternas uppdragbara igelkott smög sig Findus fram, lade sig bredvid Lykke och började krafsa på igelkotten:) 





Sommar, sommar, sommar


Nu borde det ju komma ett inlägg om att hjärtat idag blir 11 månader, men i väntan på att sladden till kameran ska dyka upp bjuder jag på en bild av Lykke på Skansen taget i maj. Visserligen kom det glädtjut när vi tittade på vildsvinen men i övrigt var det sovläge på gumman:)

Idag, dagen efter midsommaraftonen 2012, känns det som om om matte-mamman och husse-pappan skulle vilja gå in i sovläge men unga fröken Hamrin tycker att detta är en dag som alla andra och har ingen förståelse för att familjen klampade in genom dörren klockan två i natt. Tiden där man kunde sova halva dagarna och inte kliva upp förens det blev eftermiddag är förbi, men dagarna då man ständigt hör en liten röst upprepa mamamamam och papapapapa är här och de dagarna är nog de bästa:)


RSS 2.0