Lykke 4 månader

Fyra månader gammal och 7080 g tung, här är hon världens finaste tjej!



Idag har Lykke för första gången ätit ur nappflaska, vid alla försök hittills har det gått som med nappen, två sug och sedan spottas den ut. Men idag åt hon först lite bröstmjölk och sedan lite ersättning, gumman var mer sovande än vaken, men hon åt från en flaska!
Något som dock är typiskt för vår lilla skatt är att hon gör något en eller ett par gånger för att sedan gå vidare till nästa grej.

Stax efter tremånadersdagen drog familjen till fjälls för en helg, vi myste och mådde gott och Lykke tränade på att räcka ut tungan, räckte man ut sin egen tunga så härmade gumman och så höll vi på ett tag. Efter tunguträckningen gick det över till att suga på läpparna. Lykke suger och smakar och ser fundersam ut. Räcker man ut tungan åt henne nu får man ett leende men ingen söt tunga tillbaka.
Gummans första riktiga skratt kom på Willsons födelsedag den fjärde november, Lykke skrattade i flera minuter med ett härligt, klingade, skratt, men efter den kvarten har inga fler skratt kommit. Veckan därefter gick Lykke över till att vända från rygg till mage, gång, på gång, på gång. Lägger man henne på rygg idag, vänds det kanske på sin höjd en gång. Just för stunden är det istället att stoppa händerna i munnen som är det mest intressanta, hon suger och smaskar och är så nöjd så fort en liten hand hittar till munnen. På skötbordet ser vi en annan stil Lykke grabbar tag i fötterna med händerna och kan ligga så länge, länge.

Lykke börjar så smått växa ur kläder i storlek 62, de flesta plaggen passar fortfarande men ett och annat får läggas undan och några i större storlekar får plockas fram. Matte-mamman har fattat tycke för bytesmarknader och Lykke är omgiven av generösa människor så det finns ett helt lager med kläder i diverse storlekar här hemma. Senast var det Lykkes morfar och hans Margareta som köpt kläder, dels i storlek 74 som var nästa storlek att fylla på, de kläderna fick Lykke i tremånaders present och vid farsdagsfirandet fick Lykke även en fin tomteklänning och en tomtepyjamas. En julklänning och en fin mössa kom i ett paket från farmor och farfar och mormor hade även hon fyndat en fin klänning. Lykke skulle kunna ha en egen modeblogg med alla sina kläder, men modebloggandet överlåter vi till Lykkes moster som lånar Lykke för modeblogginlägg på facebook då och då.
När det gäller frisyrer är vi inte lika flashiga här i familjen, Lyke har börjat nöta bort sitt hår bak i nacken och har en mer eller mindre kal fläck strax ovanför hennes hårtätaste ställe . Matte-mammans senaste klippning resulterade i ett helt normalt utseende dagtid men innan matte-mamman kammar till sig, står håret åt alla håll, så husse-pappan får sig flera goda skratt på mornarna. Husse-pappans hår håller måttet och likaså Findus fagra hårman, Pettson däremot är inne i en fällningsperiod och en klappning på honom resulterar i en katt som hoppar iväg och lika mycket katt som ligger kvar i handen.

Matte-mamman och husse-pappan känner nu igen skriken för "jag är hungrig", "jag är trött", "jag är förbannad" och "jag är rädd". Pettson lämnar rummet vid första bästa skrik medan Findus är mer tolerant och lämnar rummet först när skriken är så höga att matte-mammans öron gör ont, som tur är sker det inte allt för ofta.

Vi har under denna månad testat öppna förskolan och där provsatt Lykke en stol, och det gick så bra att familjen raskt fick åka till IKEA och köpa gumman en egen, så nu sitter Lykke med vid bordet, inte jättelånga stunder men ett tag. Lykke är ganska stadig i kroppen och kan med lite balanshjälp stå några minuter. Hon spjärnar emot när man försöker sig på något hon inte gillar, som att bli på eller avklädd. Att ligga på axeln eller över benen är fortfarande favorit ställena för att somna, men i skrivande stund har skatten somnat halvliggandes i soffan. 

Lykke har varit till Ånge två gånger i november först för att hälsa på matte-mammans gamla jobb, då fick Lykke många fina trädjur och matte-mamman fick hälsa på sina gamla kollegor, andra besöket i Ånge var för att se teater, något som Lykke gärna gjorde i 15 av 20 nummer.
Lykke har även varit på sitt första barnkalas, det var Arvid som fyllde ett år och Lykke gav honom ett pussel och en bok.
 
Förutom att äta ur nappflaska har Lykke idag varit på babycafét och så har hon sovit massor. Lykkes rutiner har blivit lite rubbade i veckan eftersom matte-mamman hade en tidig tid på sjukhuset i måndags och i tisdags var det babybio där Lykke och hennes kompisar tittade på fina ljus och matte-mamman och hennes kompisar tittade på Breaking Dawn, gummans sovtider blev lite knasiga men förhoppnigsvis har vi rättat till dem idag. Lykke är ju inte särskillt morgonpigg så idag sparkade vi igång dagen runt 10. I present fick Lykke idag en skallra med en prasslande tiger, en tutande giraff och en bitvänlig grön grej av mamma och pappa (lika bra att uppmuntra sug och bit på annat än handen).




Skrattar bäst som skrattar sist

I fredags skrattade Lykke for forsta gangen. Hon har ett riktigt harligt skratt, tyvarr har vi inte fatt hora mer skratt sedan dess. Men alldeles nyss fick matte-mamman och husse-pappan sig ett gott skratt nar matte-mamman fragar husse-pappan som vaggar Lykke i korgen om gumman sover, Ja far jag till svar, sekunden efterat vander sig Lykke i korgen oppnar ogonen och ger oss ett gigantidkt leende:) Nu sover gumman och det ar dags for hennes foraldrar att gora detsamma.
Undrar ni varfor aao saknas, sa ar ni inte ensamma om det...

RSS 2.0