Lite suddig men fin ändå


Matte jagade katterna en kväll för att få fina bilder till almanackan på jobbet. Tro't eller ej men Pettson satte sig och poserade. Tyvärr poserade han inte tillräckligt länge för att matte skulle hitta rätt skärpa.

Här hemma hos Pettson och Findus är livet lugnt. För stunden ligger Findus med matte i soffan, väntandes på husse som tar maten ur ugnen. Pettson ligger bredvid mattes snowboard som har premiäråkts idag, troligtvis slickar Pettson upp snön som smält sedan brädan kom in i värmen. Matte kan inte veta säkert eftersom Biffen inte syns från soffan.

I november köpte matte sin nya (läs bättre begagnade) bräda, den är lite längre än den matte hade innan så tanken är att jag ska flyga fram i backarna. Efter premiärturen kan jag konstatera att om jag vill flyga kontrollerat måste brädan arbetas med, stålkanterna ska slipas, undersidan vallas och matte saknar sina gamla bindningar så de ska monteras på. Ett par nya snowboardskor vore också bra att införskaffa, men med tanke på hur lite matte åker kan jag gott fortsätta stabilisera skorna med bitar från glasslådor. Idag fungerade dock inte det gamla tricket, antagligen för att matte inte kontrollerade att glasslådebitarna satt där de skulle, resultatet av det är ett svullet och rött område på hälsenan stort som ett bromsbett, men det var det värt. Att susa ned för backarna gillar matte skarpt, men sidsjöbacken var lite väl kort för att känna fartvinden.

Söndagar är mattes favorit TV dag, nuförtiden, Projekt Runway, I en annan del av Köping och mys programmet nummer ett, Damernas detektivbyrå.
Nu kom Findus för en trampstund så det är bäst att ägna honom lite tid innan det är dags för middag.

Årskrönika 2009

Januari- Matte flyttar till småland, köper TOR och påbörjar sitt nya jobb. Fösta dagen på jobbet ringer chefen i Ånge och undrar om inte matte vill komma på intervju. Husse spelar Post SM i Jönköping.
Februari- Matte flyttar hem och börjar jobba i Ånge. Pettson kastreras.
Mars- Matte och husse fyller 26 år, i present får matte ett mycket efterlängtat badkar.
April- Matte och husse åker till fjällen, till Klövsjö närmare bestämt, med mattes familj. Matte träffar sin nya vapendragare Anna, på ett avloppsmöte i Örnsköldsvik.
Maj- Matte går på 10-års återträff med sin gamla högstdieklass. Husse hoppar över sin.
Juni- Husses syster och mattes kusin tar studenten samma dag, matte och husse flänger emellan och hinner se båda två gå ut på trappan trots att det är fem mil mellan skolorna.
Juli- Katterna går på hälsokontroll hos veterinären och får lov att börja banta. Matte och husse med vänner drar ut på bäversafari, fyra fina exemplar ses. Katterna fyller år Findus blir 2 och Pettson blir 1, ett klösträd som når taket blir deas present.
Augusti- Matte och husse har sin första betalda semester, båtluffar i Stockholmsskärgård och hälsar på i Västerås.
September-Matte och husse och mattes mamma och pappa åker till Kreta och mår gott. Mycket Souvlaki, Tzatziki och Gyros, MUMS.
Oktober- Resultatet av katternas bantning visar sig, Pettson har vuxit ur sin sele. SUCK! Matte möter en Börn i skogen (visseligen sitter jag i bilen men ändå!).
November- Mattes farfar dör och begravs.
December- Årets nöjesresa till Stockholm, Backstreet boys på hovet och besök hos Stefan och Camilla och husses mormor och morfar. Matte och husse förlovar sig och firar jul ihop för första gången. Katterna slukar mängder av skinka. Det nya året firas in med Caroline och Christoffer och en massa sällskapsspel.

Sammanfattar vi det hela har vi haft ett bra år. Under 2010 måste katterna minska i vikt och även matte om hon ska vara snygg i brudklänning i sommar. Hur nu det ska gå till?

RSS 2.0