Love 1 månad

 
Livet som tvåbarnsmamma är hektiskt detta inlägg ska minsann handla om Love men matte-mamman måste först förklara ett par grejer.
  • Kameran har slutat fungera därav sämre kvalitet på bilderna som publiceras.
  • Reservkameran fick Lykke i tre-års present därav sämre kvalitet på bilderna som publiceras.
  • Familjen förlitar sig på en dator med Windows 8 därav sämre kvalitet på bilderna som publiceras.
Nog om detta nu börjar vi...
Härovan ser ni Love, på sin enmånaders dag, det ni kan skymta i bakgrunden är en buss som åker sträckan mellan Brottby och Östra Station. Fint ska det vara när man firar och denna dag spenderades på Junibacken, kanske inte mest för Loves skull utan för Lykkes. 
 
Love föddes den 26 maj 2014 kl 07.50 han var 51 cm lång och vägde 3628g. Tre veckor senare hade Lillebror blivit hela 54,5 cm lång och vikten låg på 4520 kilo.
Att beskriva Love utan att jämföra med storasyster kommer att vara omöjligt så det är lika bra att matte-mamman ger upp på en gång. Love vägde ca 500g mer än sin syster och var en cm längre vid födseln. Ingen av dem gick ned i vikt efter födseln (eller jo de gjorde de säkert men vi andra läkarkontrollen som görs fem dagar efter födseln hade båda vänt igen).
 
Att Love skulle heta just Love har matte-mamman vetat sedan hon läste en gul bok när hon var ca 15 år. Matte-mamman läser en massa böcker men kan knappt komma ihåg en endaste titel för att inte prata om författare, vilken färg boken som lästs har, kommer matte-mamman ihåg för det mesta. Så denna boken var gul och en av huvudpersonerna hette Love, döpt efter den där Carl Jonas Love Almqvist som matte mamman har för sig var poet och myntade uttrycket blott sverige svenska krusbär har (huruvida detta är sant har matte-mamman inte kollat upp). Matte-mamman fastnade för namnet Love som en pojknamn men har under åren som gått förstått att det även går att använda på flickor men se nej det funkar inte här hemma. Så när Lykke föddes var det klart att om det var en pojke så var det en Love, Så då stod vi där med en tjej utan namn, matte-mammans krav då var att namnet på flickebarnet skulle passa ihop med Love om nästa barn skulle bli en pojke. Det var inte helt lätt att hitta ett namn men tillslut blev det Lykke, vilket har passat storasyster mycket bra, Alternativet till Lykke var My men matte-mamman lade in sitt veto mot ett så kort namn baserat endast på det enkla faktum att namnskyltar sällan blir bra om man har för få eller för den delen för många bokstäver.
Jaha tänker ni vart leder nu detta långa harang, jo det leder till att vi med gravidamagen nummer två bad att få reda på om det var en pojke eller en flicka i magen, dels för att flicknamn var en stor bristvara men även för att veta om man gör någon skillnad i sitt egna beteende om man vet vilket kön barnet har. Således fick vi januari veta att Lykke skulle få en Lillebror, en Love. Och skillnaden tänker ni nu...mycket större än vad vi trodde, det är genast mer av en person när man kan prata om den med ett namn. Men inte kallades Love för Love särskillt ofta när han låg i magen utan han kallades för Lillebror och när han kom ut fortsatte det av bara farten. Vid en månad kallas han fortfarande mest för lillebror men vi jobbade på att försöka använda hans namn.
 
Att få ett barn till har för mig varit att förvänta mig en Lykke 2 lixom, fast matte-mamman redan tidigt under gravideten märkte att det inte var samma, (så även husse-pappan som var tvärsäker på att vi skulle få en pojke eftersom matte-mamman var så hemskt vresig) Lykke var trevligare att ha i magen, visserligen fick matte-mamman ischias och gik därmed upp 8 kilo mer i vikt än med Love men Love orsakade en massa illamående, inte en stund på morgonen utan hela dagarna och tröttheten, som visserligen var förlamande med Lykke var ännu värre med Lillebror, kanske egentligen främst på grund av att det är s å mycket svårare att vila efter jobbet när man kommer hem om dagarna till en blivande storasyster med allt vad det innebär:)
Så låg han plötsligt på matt-mammans bröst efter en snabb förlossning, snabbare än Lykkes, Husse-pappan han vara med denna gång och allt var frid och fröjd. Matte-mamman hade inte oroat sig för förlossningen utan mer för de första månaderna, vis av erfarenheten är alla bebisar inte nöjda jämt. Lykke hade ont i magen och vi skumpade henne på knäna eller bar henne på axeln och vi såg mest blöjan på henne och det var vad matte-mamman förväntade sig av Love med men icke, den lilla pojken skrek när han föddes medans Lykke grymtade och olikheterna har bara fortsatt.
 
En månad gammal sover Love i sin egen säng på nätterna, han är nöjd för det mesta, vill gärna gosa och ligga nära. Bästa sättet att få honom nöjd när felsökningen inte visat hunger eller full blöja är att lägga honom tätt i famnen trycka in en napp och vagga honom och vips så sover han. Han tycker om att åka bil men allra mest gillar han att bada, han riktigt njuter av det varma vattnet, badbaljan har vi hoppat över denna gång, matte-mamman tyckde den var så jobbig att tömma så Love har hittils badat med husse-pappan i badkaret. Love gillar även rösten av sin storasyster och vänder huvudet dit han hör henne.
 
Vilket osökt leder oss in på förhållandet mellan storasyster och lillebror, här kan man ju som blivande tvåbarnsmamma vara lite orolig för hur det äldre barnet ska reagera på sitt nya syskon, åjo, nog var matte-mamman allt lite orolig, men det var ju helt onödigt. Lykke är världens bästa storasyster, stolt som en tupp och hjälper till med allt från att välja vilken blöja lillebror ska ha till att leta och sätta i nappen.
Hur stolt hon är beskrivs bäst genom att berätta en liten historia från Loves femdagarskontroll, där Lykke träffade en sköterska som frågade vad Lykke heter och hjärtat svarade "Storasyster".
 
Nu fanns inte mer tid att skriva denna gång men snart, kanske redan ikväll? kommer uppdateringen om Love som nu är två månader och tre dagar:)
 

Här händer det grejer...

Ja, nu är det dags att börja skriva igen, familjen har ju utökats med Love, just nu ca 60 cm lång och 6 kilo tung. Lykke blev beskriven här i bloggen från det att hon var en månad upp tills dess att hon var 15 månader och tanken är att Love ska bli bra beskriven han med, lika bra blir det inte för matte-mamman har upptäckt att tiden för egna projekt minskar rätt drastiskt med barn nummer två.
Men familjen har inte bara utökats, Findus bor numera mest hos Lykke och Loves mormor, han går dit själv och vi hämtar honom med bilen när vi vill ha hem honom. Men nu har vi fått sluta att hämta honom eftersom han ändå bara går tillbaka, dock har det visats sig att han faktiskt hittar hem, men väljer att bo hos mormor för det mesta. 
I skrivande stund är det Pettsons 6 års dag och hur gärna vi än vill fira vår skuttkatt med knasig päls och eget sinne, så är det så att han helt enkelt inte synts till på ett par dagar. Precis nu när vi haft en enorm värmebölja:( Förhoppningarna finns om att han letat reda på ett kallt ställe och att han en dag bara kommer att strosa in här igen, men just nu ser det mörkt ut och vi saknar vår katt. Att inte ha en endaste katt att ta hand om var ju nästan sju år sedan, så ni må tro att det är tomt här hemma.
 
 

RSS 2.0