Lykke 5 månader

Nu skulle matte-mamman och husse-pappan gärna stanna tiden lite, för vår gumma är så go. Hon hänger med i det vi gör och bekräftar oss med leenden och rörelser. Hon är intresserad av det mesta och fingrar och smakar allt som kommer i hennes väg.

Senaste månaden har skratten kommit mer och mer, när Lykkes mormor fyllde år skrattate gumman åt morbror Willson och gästerna i  rummet intill skrattade åt Lykke så inspelningen av skrattet låter som en sitcom. Efter mormors födelsedag får vi nog ett skratt om dagen, oftast skrattas det åt pappan men även mamman kan roa ibland. När gumman inte skrattar så har hon upptäckt att hon har en röst och hur den låter, så numera är det inte ovanligt att Lykke skriker rätt ut så nöjd så. Det som närmast kan beskriva det oljudet är en skrikande måsunge

När vi lägger gumman på golvet så vrider och vänder hon sig riktigt snabbt nu. Hon cirkulerar dels när hon ligger på rygg eller mage men snurrar även från mage till rygg och tilbaka igen och vise versa. Ligger hon på rygg, håller hon gärna i sina fötter och ligger hon på mage pressar hon i från med armarna och ser ut att göra armhävningar.

På Lucia lussade Lykke hos, mormor, morfar och farmor och farfar, Lykke uppvaktade dem med pepparkakor eller ja kanske mest med att bara vara där.

De senaste dagarna har Lykke fått ha pappa hemma på dagarna matte-mamman opererade bort gallblåsan i måndags och sjukskrev sig så husse-pappan kunde vara hemma och sköta lyften. Eftersom Lykke numera tar nappflaskan så gick det bra och mamman har kunnat varit borta en del på dagarna, dock har det visat sig att Lykke tycker att det är ok med flaskan en gång per dag, sedan är det mamma som gäller.

På tal om mat så börjar det bli dags för små smakportioner, matte-mamman tycker dock att det kan vänta tills efter jul. Dock vände matte-mamman ryggen till häromdagen och hittar två sekunder senare Lykke gumman slickandes på ett päron, Lykkes mormor tyckte nämligen att det var en bra idé, Lykkes mamma muttrade att man ska börja med tråkpotatis men gumman som fick något sött var förstås nöjd. Och eftersom Lykkes mormor är potatisens ambasadör här i världen så får hon väl rycka in om det skiter sig med pärer

Gnällperioderna har minskat betydligt, kvällarna är numera lika lugna som dagarna och när det väl är gnöligt så kör vi igång "Fest hos bagge" då blir gumman lugn, och är hon trött somnar hon.

När det gällker kläder är nu 62 nästan alltid för litet så i femmånaders present i dag fick gumman en fin prickig body som nu är påtagen för det är strax dags för avfärd mot farmor och farfar för lite mys såhär dan före dopparedagen.

God Jul!



Förlåt för mina glänsande ögon..


Min matte utbrast "men vad lätt du är", när hon lyfte mig i går, det måste vara första gången!
Veterinären brukar annars säga åt min matte att jag måste banta... när veterinären säger det brukar matte försöka ett par dagar och sedan ge upp, jag och brorsan har nämligen kommit på några sätt att irritera matte tills hon ger upp och matar oss som vanligt, mjaaaaaaaaaaaaaau.
Men nu skulle jag ju inte berätta om veterinären utan om huruvida jag blivit en flugviktare. Jag tror att matte har fel när hon säger att jag är lätt. Jag känner mig nämligen lika stor och ståtlig som vanligt, så jag tror att det är den där lillmatten som matte släpar runt på som blir större och större. Jag har räknat ut att lillmatte nu väger minst två fulla mjölkpaket mer än mig och kanske har hon ett större omfång också, men det är svårt att veta för hon saknar päls!

Den här helgen/veckan är min matte och husse kattvakter åt odågan Stina, hon har dock uppfört sig betydligt bättre än väntat och hon bråkar mer med brorsan än med mig. Men för säkerhets skull går jag runt matte och husse lite extra så de kan bryta in om hon skulle få för sig att attackera.

Matte och husse monterade ned vårt klösträd i veckan och bar in ett stickigt träd istället, det tycker jag är ganska mysigt för mitt vanliga snarkninghörn blir lite mer skyddat än vanligt.

/Pettson

RSS 2.0