Turkiet



Vi hamnade i Kemer, på Hotel Garden Resort.
Det var värt varje krona. Maten var god, rummet fint, vädret bra, poolen alldeles för kall men ljuvligt nödvändig efter några timmar i solstolen.

Vi gjorde ingenting mer än att ta det lungt, åt, läste, åt, sov middag, åt, promenerade, åt lite till. Det var efterrättsbuffé både till lunch och middag så herr och fru Hamrin levde gott=)

Husse som har lite mindre tålamod än matte när det kommer till att göra ingenting, blev underhållen av hotellets personal, var det inte, boccia, luftgevärsskytte, pingis eller stepaerobics så lyckades matte lura ned honom i poolen i tid för förmiddagarnas vattengympa.

Vi promerade runt i Kemer som är en mycket vacker by/stad omringat av höga berg med flera vackra parker och en härlig strandpromenad. Vi var där i alldeles rätt tid för att känna doften av alla blommande apelsinträd.

Nu sitter matte i soffan och ute regnar det, matte har ett kaos i lägenheten som ska redas ut, helst innan husse kommer hem om en timme, tur då att man kan få drömma sig bort till solen och värmen.

Livet är bra härligt ibland!



Matte passar på och bjuter på en bild av sig själv, njutandes i poolen.

Familjen väntar tillökning

Om ni tyckte att mattes mage var lite rund på bilden i inlägget från Turkiet, så är det för att familjen väntar tillökning, denna gång i form av en liten människa och inte en katt. Ultralhjudet visade dock en bild på en dinosurie (Pyret låg med ryggraden upp) så allt är i och för sig möjligt=)

Så här stor var magen i onsdags när vi gick in i vecka 30. Beräknat datum för kläckning är den 2 augusti, vilket innebär att det är mindre än 10 veckor kvar tills pyret kommer ut i ljuset och ställer livet på ända för alla oss hemma hos Pettson och Findus=)

Findus favoriter

Findus har hittat en ny favoritleksak, kan ni gissa vad?
Jo sugrör:)

I går när matte kom hem från ett besök hos sjukgymnasten frågade hon husse om han rastat storskrutten, "Nä, Findus har lekt själv hela tiden, med ett sugrör som han måste hämtat själv från skafferiet" Fick matte till svar. Sedan kom Findus själv fram till matte stolt bärande på ett sugrör, han vill att vi kastar det så han får springa efter och jaga, precis som med hårsnoddarna han älskat att leka med sedan han var kattunge.
Matte tänkte inte mer på det men så nu för en stund sedan när matte stod i köket med skafferidörren öppen kom det in fin liten katt som stoppade in halva kroppen i skafferiet, rotade lite försiktigt och kom ut stolt som en tupp med ett nytt sugrör i munnen. Nu har han intagit position på vardagrsumsgolvet där han med ena tassen bestämt vakar över sugröret, vem vet kanske Pettson är ute efter det. En sak är då säker efter Findus behandling mister sugrören sin funktion, det är svårt att suga genom rör med bitmärken i.

Övriga favoriter i Findus värld är just nu mattes snug rug = en filt med armar, den älskar findus att trampa på och om matte råkar vara i filten kan det vara så viktigt att få komma fram och trampa på henne och filten att små bekymmer som att en dator finns i vägen inte spelar någon roll, vem har sagt att en laptops tangentbord inte i själva verket är en liggkorg för katter?

Sedan har vi Findus matte som är en av Findus stora favoriter, härom dagen gjorde Findus matte lycklig ända in i själen så jag log hela vägen in till tåget. Husse var hemma och mådde dåligt men ville ha lite luft och tog ut Findus på en vänd-i-dörren vända (det regnade ute och Findus vill promt sondera terängen alla dagar, men sticker bara ut nosen när det regnar). När matte precis ska sätta sig i bilen så ser hon två av sina tjusiga karlar strax utanför dörren, en hängig husse som tålmodogt väntar på att hans katt ska vilja gå in och en söt katt som bekymmrat sitter under taket och tittar på regnet. Matte ropar hej då, men nöjer sig inte med det utan ropar hej då min allra FINaste familj. Ja just det Finaste och Findus låter ganska lika när matte hojtar. Och när matte hojtar ute kommer Findus alltid störtande, så också denna gång. Sötnosen trotsar regnet och springer i full fart över asfalten och upp i grässlänten som är riktigt blöt och otrevlig och så springer han raka vägen fram till matte för att få sig lite kel. I andra änden av kopplet kommer en trött husse hängades. Ooops!
Men det är skönt att vara älskad, och en morgon med både kattkel och husse puss i regnet, är en bra början på en dag.

Husse har slutat vara hängig, vädret är bättre (ganska fantastiskt till och med) och Pettson har intagit sin position bakom gardinen i vardagsrusmfönstret, matte väntar på husse som är på träning och Findus murrar från köket. Det är fridfullt här i Timrå.

RSS 2.0