Nu

Det pågår en brottningsmatch på hallmattan, storen har baktassar i ansiktet och tänder i örat.  Matte och husse ska hämta mat från huset ovanför för att fira sin årsdag samtidigt som matte klurar över tentafrågor.

Matte har försökt att julpynta i flera dagar men det blir aldrig av, och inte blir snuvan bättre heller. (Dagens gnällportion)

För att motverka gnället kommer här en historia ur vardagen med två katter.

Matte har jobbat natt i natt och sovit mindre bra, så nu på eftermiddagen  var det dags för en liten eftermiddagslur.  Så fort huvudet når kudden börjar Findus gnälla, det är dags för att göra nummer två  på toaletten.
Matte ignorerar gnället, tills krafsande hörs på golvet, detta är ett säkert tips på att nu är det nära, sedan följer krafs på litter kwittern och en paus och sedan ett mycket intensivt krafsande återigen på litter kwittern, det sista en signal på att Findus gjort det han skulle.
Matte kliver upp ur sängen för att se om hon måste sanera litter kwittern eller om Findus prickat hålet. Det hade han inte. Väl tillbaka i sängen kommer Pettson han tuggar en stund på mattes hår och tar en lov runt mitt huvud som avslutas med ett plirande rakt mot mina halvöppna ögon. Dörefter hoppar han upp på byråerna bredvid sängen och på någotvis river han ned korgen som hamnar som en hjälm över mattes huvud. Matte låter korgen stå kvar i sängen och slumrar några minuter tills det är dags att kliva upp igen. Under luren har Findus myst i soffan men när matte är uppe igen så kommer båda katterna för att kolla läget och gosa en stund.

Det är mysigt att ha två katter, två katter betyder dubbla bekymmer men även dubbel lycka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0