Smask, smask

Idag är det katterna som har haft en bra och framförallt smaskig dag.
När matte kom hem från jobbet låg en portionsförpackning blötmat på hallgolvet, öppnad av kattklor och kattänder. Blötmat köper vi aldrig eftersom Findus blir dålig i magen av allt utom sin specialkost från veterinären. Så för att komma åt maten måste katterna (läs Findus) öppnat garderoben, rotat runt på måfå och hittat ett gratisprov inte ens matte coh husse visste fanns.  När maten väl var ute ur garderoben var det någon av de företagssamma katterna som stängde garderobsdörren igen. Tänk vad de kan när de sätter den sidan till.

Detta påminner matte om en gång när Findus bara var en lite kattunge och bodde Västerås och matte fick lämna honom ensam hela dagen för att hälsa på husse på sjukhuset i Uppsala. När matte kommer tilbaka till lägenheten på kvällen märker hon att badrumsmattan har flyttats från sin vanliga plats framför toaletten till att ligga mitt i duschen. Först tror matte att det är hon som flyttat mattan i sitt förvirrade tillstånd, för inte kan väl en sån liten katt flytta en så stor matta. Men när matte flyttar tillbaka mattan ser hon hur det är någon som lyft upp locket till vattenlåset och således gjort ett hål i duschens golv. Matte förstår då att det är en liten katt som först fått upp locket och sedan försökt dölja hålet genom att lägga en matta över. Han var klurig redan som liten kattunge vår fina Findus=)

Men detta inlägg skulle ju handla om smaskiga saker, så det är lika bra att berätta att när matte gjorde sin matlåda till i morgon fick Pettson korn på en av sina favoritdofter-TONFISK så det var bara för matte att dela med sig. Båda katterna åt nöjt och ligger nu mötta och sover, Pettson i sitt vanliga hörn och Findus i soffan bredvid matte.

För er som undrar över Pettsons övriga favoritdofter kan matte informera att de dofter som alltid får honom att kuta in i köket är, kassler, grillad kyckling, den tidigare nämnda tonfisken och den absoluta favoriten Julskinka. Tänk att Pettson är en sån köttätare medan Findus föredrar de mer vegetariska smaskigheterna, konserverad svamp och passionsfrukt.

Mattes favorit för stunden är glassbåtar, jag arbeter för fullt med att tömma lanthandeln i Kölsillres glassbåtsförråd. Men med tanke på att det fanns rätt många glassbåtar kvar i dag och att matte gör sin sista inventeringsdag i området i morgon, så finns det en chans att få tag i en glassbåt i Kölsillre i helgen, om det är någon annan som känner sig sugen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0