Love 11 månader

Han går!
 
På morfars födelsedag den 24 april, tog Love två steg, men den 25 april, lurade matte-mamman skrutten med ett kex och vips hade han knatat 4 steg, en bedrift som upprepades fler gånger samma dag:)
 
Förutom att träna på promenadfärdigheterna tänar Lovepove också på att kasta frisbee, eller ja att kasta sina mattallrikar som om de vore frisbees. Matte-mamman funderar på om man kan hyra en hund runt lunch och middagstid för när Loovster varit i farten är det mat precis överallt. Matglädjen fortsätter vara på topp men med nya krav, Love accepterar bara att bli matad om maten är ur en burk och om den burken INTE inehåller potatismos. Försöker man lägga maten på en tallrik för att jämna ut temperaturen så ska han äta själv och spottar ut allt mn lyckas pressa in med skeden. Visst är det dags för honom att börja äta själv, men matte-mamman och husse-pappan har ingen erfarenhet av en tallrikskastare så vi är vet inte riktigt hur vi ska få honom att behålla tallriken på bordet. Även om matte-mamman generellt är emot plast så känns det rätt skönt att tallrikarna inte går sönder, för matte-mamman kastade en hel servis alla djupa tallrikar i golvet när hon var liten....jo han är lik mig lillgubben:)
 
Love är duktig på att leka, hittar han något han tycker är extra intressant kan han sitta länge och leka. Totalt tvärt emot storasyster som aldrig lekt särskillt mycket hon har dragit från en sak till en annan och krävt mycker mer delaktighet från sina föräldrar.
 
I och med att lilgubben börjat kämpa med promenadträningen så har språkutveckligen stannat av. Han pratar fortfarande mycket och gärna men han har inte sagt något nytt ord.
 
Grindarna har kommit upp, en mellan köket och hallen och en mellan hallen och vardagsrummet.  Grinden från köket är egentligen en grind för hundar, den har en kattlucka, vilket vi trodde skulle underlätta för Findus och oss alla. Och visst underlättar den för Findus men vårt busfrö kom också på att man kan ta kattluckan när man vill ut på äventyr:)
 
Lykke kallar lillebror för LoovsterPoovster och de har nu verkligen börjat leka med varandra, Lykke jagar Love tills han kiknar av skratt och lillgubben använder sin storasysters kläder som en ledstång då han ska ta sig ett par steg och inget annt finns att hålla i, det ser ut som om de dansar och Lykke skrattar förtjust.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0