Love 7 månader

 
Jag kryper snart, jag kryper snart!
 
Så har Love firat sin första jul, vi firade härhemma, med mormor, farmor och farfar, fastrarna och moster med familj. Morfar med familj kom över på gröt på förmiddagen och hjälpte oss att skotta lite, det kom nämligen massor av snö natten till julafton så mycket att husse-pappan under skottningen såg en man som tog skidorna ned mot stan:)
Vi var lite oroliga för julgranen men Love nöjde sig med att ta en tugga från en av grenarna nu och då, så det gick bra, en massa fina presenter fick hela familjen och Love fick en ny favoritmat nämligen mammas hemgjorda köttbullar med potatismos. 
 
Vid sjumånader så sover Love 2-3 ggr per dag en kortis på morgonen och en långsväng tidig eftermiddag.
Oftast sover prinsekorven ute men de korta svängarna sovs det helst i någons famn.
Att natta Love är en lätt match, när magen är full med gröt och ögonen chippar, är det pyjamas på och sedan bara att lägga honom i sängen så somnar han av sig själv.
 
Under månaden har lillprins bus lärt sig att sätta sig upp själv, så nu växlas sittande läge med att åla hit och dit, strax före jul tyckte Love det var dags att stjälpa ut kattskålarna första gången...matte-mamman såg det som ett farväl till den lugna bebistiden, för när man väl kommit på hur man tar sig till kattskålarna och hur man tömmer dem på innehåll brukar det vara en jättekul grej att upprepa gång, på gång, på gång.
 
Än så länge kryper prinsen inte helt och fullt, han är uppe på alla fyra och kan krypa bakåt men inte frammåt. På bilden ser man hur hans högra fot lixom fastnat framför hans vänstra ben och ofta slutar krypningsförsöken där, han trasslar in sig själv och faller.
 
Numera ammas Love endast på natten, på dagarna har han inte tid han slingrar sig som en ål och äter mycket hellre sittandes på en stol bredvid storasyster. Det mesta i matväg slinker ned men pulvergröt är fortfarande att föredra framför vanlig havregrynsgröt. Love verkar desssutm vara en riktigt törstig kille, han dricker stora klunkar och att vänta med att ta fram vattnet tills han ätit upp går inte.
 
På babysimmet som är Loves favoritaktivitet har det första dyket gjorts och lill gubben kom upp ur vattnet helt obrydd, men så trivs han ju bättre i vatten än på land också. Är Love till synes otröstlig finns två knep, antingen visa Babblarna eller hoppa i badet en sväng, båda alterntiven fungerar med det är ju mysigare att bada:)
 
Love snackar och snackar och vi kan ana oss till ett mamma:) Han vet vad han heter och han vet vem Lykke är frågar man vart Lykke är så tittar han på henne (i alla fall ibland).
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0