Love 10 månader

Här är Love och hans vapendragare gåvagnen!
 
Har skrutten inte gåvagnen till hands duger en stol, en pall en stormuffins eller ja vad som helst som han kan putta framåt och gå efter. För Love vill hellre gå än att krypa även om prinsekorven accepterar att krypningen är snabbaste sättet att ta sig från a till b så är det minsann inte roligast längre. Mamman och syrran duger också att hålla i om Lovepove vill ta sig en promenad och något han sjäv kan putta på inte finns i närheten. Love kan stå själv korta stunder men sätter sig kontrollerat ned så fort det finns antydan till vingel.
 
Förutom att träna på att gå så tränar Love på sitt ordförråd soom hittils består av mamma, pappa, nej, hej och tack. Dessutom är han en fena på att låta som en brummande bil:)
 
Strax efter 9 månaders dagen kom det första hejet tillsammans med en vinkning och tacket kom kring 10 månaders dagen. 
 
Vi har varit i fjällen, Love trivdes som en ripa i snön, nedbäddad i skidpulkan, antingen sjäv eller med storasyster bakom sig. Vi hann med att bada i Sveg också lika mysigt det tyckte lillprins bus som aldrig nekar ett bad. Fjällen bjöd på många dagars fin väder men dagen innan hemfärd var det blåsigt så vi åkte hem en dag tidigare och ägnade den extra dagen hemma åt uppackning och tvätt och den extra natten hemma åt att sluta amma, vilket gick oväntat bra, han vaknade ett par gånger ett par nätter. Men är numera oftast nöjd bara nappen petas i och duger inte det får han komma över till vår säng men allt som oftast sover han hela nätterna i sin egen säng.
 
Love äter numera 1,5 vuxenportion havregrynsgröt på morgonen, får han mindre så blir han inte nöjd och gnäller tills han få sig en smakbit från mammas eller systerysters tallrik. Men så är han ingen liten krabat heller, eller ja han är inte särskilt lång med sina 71,2 cm men har mycket gos på kroppen och väger 10765 g. En portion mat, motsvarande en normalstor matburk, är oftast inte heller tillräckligt utan måste nästan jämt kompletteras med extra ärtor, bröd och eller frukt. Han äter allt, ofta och gärna och börjar nu tråna efter vad andra äter, han får numera en egen banan när vi är och handlar annars blir han sur och ska ha syrrans.
 
Busungen vår har hittat nya bus förutom kattmaten, nu ska vitrinskåpet öppnas och helst av allt ska ett av finglasen ryckas ut, än har inget gått i kras men det är bara en tidsfråga. Trappan är ett favoritställe och det är dags för grindar. Vi har ju en trappa som inte gillar grindar så jag tror vi får sätta grind i köket och vardagsrummet istället. Fler av Loves bus är numera att plocka ut grejorna i kökslådorna, att tömma skötbordet och vantlådan. Han är en lurig en, för när man tittar på honom sitter han lugnt och leker med en leksak men då man själv konstaterat att han är nöjd nu kan jag, diska etc så sätter han fart den lille spillevinken.
 
Till matte-mammans stora glädje är han fortfarande en riktig gokille och somnar gärna i matte-mammans eller husse-pappans famn. Tro hur länge vi får ha det så mysigt?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0