Love 4 månader

Så här stilig är Love på sin 4-månadersdag, 8065 g gos, alltid redo att fyra av ett skratt eller ett leende.
 
Nu har första skrattet kommit och det var åt mamman han skrattade, det var en viss kamp mellan mamman och pappan om vem som skulle locka fram det första, men som sagt mamman vann!  
Skratten kom den 7 september då mamman blåste prinsekorven på magen:) Efter det har skratten fortsatt att komma, Love skrattar när man kittlar hinom under armmarna, när man blåser honom på magen och när systeryster tokar sig.
 
När första skrattet kom befann familjen sig ute i armsjön, denna månad har varit idel resande för matte-mamman och lilla skatten.
Det började sista helgen i augusti när vi tog med oss Lisa på hennes födelsedagspresentsresa till Norrköping och the Harry Potter exhibition. En mycket sevärd utställning och en trevlig resa, Love sover lika bra som sin syster i bilen och sov hela vägen ned till Norrköping förutom en kort och en längre matpaus, på hemvägen prickade matte-mamman inte in sömnen lika bra, eller rättare sagt Love vägrade vakna när vi stannade för lunch i Uppsala så istället beslutade han sig för att vara missnöjd i baksätet mellan Tönnebro och Sundsvall men det var inte värre än så.
Resan bjöd förutom på trevligt sällskap, fin shopping och härlig utställning även på en hel del god mat, bäst var nog Oxfilén i Uppsala för det suveräna priset av 119 kr, att vi fick hoppa före i matkön för att vi hade Loovster med oss gjorde inte saken sämre så matte-mamman och kalsongfotingen funderade på att stanna till på samma ställe på hemvägen men kalsongfotingen var superförkyld och hade inte kännt smaken på den goda maten så IKEA fick duga då vi ändå behövde lite småsaker.
 
Efter Norrköping kom vi hem till en husse-pappa som skadat knät på jobbet och som efter det var sjukskriven ända fram till Loves fyramånaders dag (och därefter jobbade en vecka innan han blev sjukskriven för samma blodansamlande knä ända till sista oktober). 
 
Helgen efter Norrköping drog vi till Västerås en natt, vi hälsade på i Antons familjs nya hus och var med på Antons namngivning, mycket mysigt att få träffa den gobiten som är 3 månader äldre än Love. Bilresan gick fantastiskt bra på nedvägen, familjen tog rast i Gävle och fick då väcka båda barnen för att ge dem mat, det visade sig även att vi glömt att ta med skor till Lykke så vi åt och köpte skor i Valbo. På lördagen vände vi TOR norrut igen och passade på att stanna I Armsjön på hemvägen och fira gammelmormor och farmor litegrann.
 
Helgen efter det var det dags igen för en ny tripp söderöver, matte-mamman var nu rätt rejält trött på E4:an den enda trösten är att husse-pappan inte har något emot att köra och att båda barnen sover så matte-mamman får läsa valfri bok i flera, flera timmar, det är inte så dumt faktiskt. Denna gång gick färden till Ekskogen/Täby men med ett stopp i Uppsala på nedvägen dels för att köpa badbyxor till Love som skulle börja på babysim efter helgen och dels för att besöka Christine och Erik och se lägenheten där de bor, en mycket mysig liten lägenhet där de såg ut att trivas. Husse-pappan spelade tv-spelsturnering i Täby och matte-mamman och busungarna hängde med Anna. Två trötta barn gjorde att vi packade ihop tidigt på söndagen för att åka hemöver, dagen därpå var det ju dags för babysim.
 
Med Lykke gick vi på babysim i Matfors mest för att ge henne vattenvana eftersom hon hatade att duscha och bada, med Love är anledningen helt tvärt om, Love älskar att bada och duscha och tar gärna duschmunstycket själv och sprutar på sin mage:) Babysim kändes som helt rätt grej för honom och som han älskar det, han skiner upp som en sol när han kommer ned i bassängen och då har han redan fått en härlig stund i duschen innan och efteråt blir han så trött att han sover upp till 4 timmar i sträck.
 
Förutom babysimmet sysselsätter sig matte-mamman och Lovepove då Lykke är på förskolan med att hänga på öppna förskolan eller att promenera med några andra föräldralediga mammor och små prinsar och prinsessor. Matte-mamman saknar babycafét i Timrå och möjligheten till att gå på barnvagnsbio antingen i Söråker eller Sundsvall, men Love är nöjd med utbudet, han gillar att vara ute bland folk och att gona i vagnen.
 
Vi har upptäckt att skatten gärna gosar in sig med en filt när han ska sova och nappen hänger fortfarande med, det är så roligt att han är så olik sin syster som varken fastnat för napp, snuttefilt eller gosedjur.  De är lika till utseendet med små nätta näsor och munnar men mer olika till sättet, med Love får man gosa :) Han sitter/ligger gärna i famnen  och tittar sig omkring, Lykke låg på axeln eller över benen och rörde sig massor lägger vi Love så så kräks han.
 
Loovster är numera så pass stadig att sitter väldigt stadigt i matstolen och snart sitter han även själv känner vi, intresset för plingeliplongen har minskat och istället ser vi ett behov av att uppdatera utbudet av bitleksaker så i 4 månaders present får Love en Sofie Giraff.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Härligt att TOR hänger med än!:)
Ssknar också babycafe och bion, det va tider det:) // Lina

2014-11-03 @ 04:08:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0