Lykke 14 månader

Ordningen återställd, matte-mamman bloggar på rätt dag...
 
Här hemma rinner snuviga näsor. Lykke är värst drabbad och får näsdroppar för att kunna sova, i skrivande stund hör matte-mamman hur hjärtat hostar från sin säng. Husse-pappan har förutom sin snuviga näsa även ont i halsen, men det är lika bra vi får bort förkyklningen nu för om två veckor ligger vi på en strand och solar, eller ja kanske inte ligger direkt utan mer jagar busfrö i sanden. Lykkes farfar fyller 60 år och det ska firas i Side.
 
Sista dagarna i augusti och första dagarna i september, spenderade familjen (minus kissarna) i Vemdalen, de var sista dagarna innan matte-mamman började jobba igen efter mer än ett års ledighet. Vi hade tänkt oss några dagar med härlig fjällvandring, men det blir inte alltid som man tänkt sig. Första kvällen i stugan visade det sig att Lykke hade feber, den satt även i dagen efter, så istället för att packa ryggsäcken full med fika, spenderade vi dagen med varsin bok i solen på altanen. Lykke satt i sin vagn och var nöjd med att bara sitta still, något som mycket sällan händer. Men efter ett drygt dygn med feber piggade hjärtat på sig och förde över förkylningen på matte-mamman som blev nästintill sängliggandes med diverse förkylningssymptom en dag. Därefter trotsade vi alla krämpor och kom faktiskt ut på två kortare dagsturer, ena dagen upp till vargransstugan där vi fikade och njöt av utsikten och andra dagen då vi tog oss till Fallmoran, där sken solen och vi fick oss en mysig fikastund innan vi vände tillbaka. Som vanligt när vi är i Vemdalen, måste Kullens gårdsmejeri i Klövsjö besökas, denna gång fanns tre söta kalvar att titta på och som vanligt var fikat väldans gott.
 
Vi kom hem från fjällen och dagen efter var det dags för matte-mamman att börja sitt nya jobb, medan husse-pappan stannade hemma med Lykke. När matte-mamman skulle gå till jobbet första dagen så tittade hon in fönstret på väg till bilen och ser hur Lykke simmar på vardagsrumsbordet medans husse-pappan i godan ro poar på i köket. Men det har gått bra, Lykke är inte mer blåslagen än vanligt och matte-mamman har fått fina arbetskamrater, ett kontor med fantastisk utsikt och ja arbetsuppgifterna trillar väl in såsmåningom.
 
Än så länge busspendlar matte-mamman till jobbet i Härnösand, dagarna blir långa och nu till veckan ännu längre eftersom kontoret börjar sin vintertid. Men om allt går som det ska på besiktningen den 1/10 flyttar vi in i ett hus, mindre än 15 minuters promenad från matte-mammans jobb, den 1/11. Håll tummarna för att inte några otrevligheter dyker upp.
 
På Lykkefronten, märker vi att Lykke numera har rätt bra koll på vad vi gör, nuförtiden när hjärtat river upp våtservetter ur förpackningen så stannar hon ibland till med en våtservett och tvättar sig lite på kinden. När skatten får tag i matte-mammans hårborste så stryks borsten ett tag genom håret. Solgalsögonen hamnar på näsan (men oftast upp och ned), kläder läggs på huvudet och mobiltelefonen höjs och intentionen är att den ska hållas mot örat men oftast blir det mot nacken medan det snackas frenetiskt rätt ut i luften.
 
Månaden har inte bjudit på några nya ord, men de vanliga surrar om och om och om igen. Husse-pappan brukar ta med hjärtat på öppna förskolan och där tycker visst mammorna att Lykkes Titta! med tillhörande pekning är väldigt gulligt och visst är det det. Hon är söt som socker vår lilla goding.
 
Det har ploppat upp nya tänder, numera stoltserar hjärtat med 12 stycken gaddar, häromdagen var två stycken på väg upp samtidigt och dessutom var det första dagen av förkylningen. Så hjärtat var lite gnällig men så blev vi bortbjudna på middag till Arvid med familj och i Arvids sällskap glömdes gnällandet bort.
 
Nu har Lykke somnat och snart ska matte-mamman, husse-pappan, Pettson, Findus och Stina (som vi vaktar eftersom Lykkes mormor är och provtestar hotellet vi ska bo på i Side), hoppa i säng men först ska matte-mamman försöka lägga ut lägenheten på blocket, håll tummarna för att den blir såld snabbt.
 
n bloggar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0