Lykke 1 år



Ett år har gått sedan hjärtat kom till världen med rasande fart. Då en liten skrikig plutt. Nu en stor (eller ja ganska liten), go och lycklig tjej, som vet vad hon vill. Munnen pryds av 8 tänder, längden uppskattar vi till ca 72 cm och vikten kanske 11 kilo.

Farten har hon behållit, nu går hon och viljan att springa finns, men balansen sätter stopp. Tur är väl det, tycker matte-mamman och husse-pappan som redan nu jagar en Lykke på rymmen vart vi än är. Att få se hennes nyfikenhet och vilja att ständigt se och lära sig nya saker är fascinerande.
Vi märker dock mer och mer att det finns en lite lugnare sida av vår dotter, Lykke sitter numera gärna i knät och gonar en stund när hon är trött, hon kramas härligt när man lyfter upp henne och hon kramar våra ben när hon söker uppmärksamhet.

När hjärtat var nyfödd, var det svårt med namnet, det var inte helt självklart att det skulle bli en Lykke, men om man kan avgöra om ett namn blev rätt efter bara ett år, så kan vi konstatera att namnet blev klockrent, en lyckligare unge får man leta efter. Lykke är alltid glad om man bortser från då hon är hungrig eller trött, korta perioder med gnäll visar sig också när hjärtat inte får som hon vill, men de tillfällena är lätta att avstyra:) Hon är rätt tuff och tålig, det ska mycket till för att ett fall ska få henne att gråta.

Lykkes ordförråd fortsätter öka, nu hör vi mamma, pappa, Findus, kisse, vovve, tack, titta och det fantastiska ordet Boe som vad vi tror betyder "något som rör sig och som jag tycker om" Boe används till djur och människor kors och tvärs:)

Denna månad har skatten lärt sig att peka på det hon vill ha, mycket praktiskt. Vi slipper nämligen illvrålen från hjärtat när hon vill ha vatten vid maten, nu pekar hon så fint i stället. Runt ettårsdagen började Lykke även att klappa händerna. Det finns få saker som är gulligare än en ett åring med blöja som pinnar på, på stela ben samtidigt som händerna klappas:)

Födelsedagen har i skrivande stund, då Lykke är ett år och en vecka gammal, firats 3 gånger, men fler ska det bli, gammelmorbror och hans familj i Stöde ville visst också fira Lykkes stora dag.
Själva födelsedagen firades med ballonger och paket härhemma, paketen var inte så intressanta i jämförelse med ballongerna, men med hjälp fick Lykke tillslut paketen öppnade och en premiärtur kunde köras på vrålåket här ovan. På eftermiddagen firades Lykke av släkt och vänner i Armsjön soloen sken, fikat var gott Lykke åt melon och vindruvor och smakade lite tårta. Dessutom var presenterna många, klossar, docka, pengar, nalle, sandlåda, vattenkanna, armpuffar, tavla, solskyddsdräckt, böcker och ett presentkort på möbler lämpligt nu när det blir dags för hjärtat att få ett eget rum.

Här hemma är det numera husse-pappan som är föräldraledig, matte-mamman är arbetslös fram till dess att det är dags att börja det nya jobbet i september.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0