Lykke 6 månader


Nu sitter hon gumman vår, korta stunder visserligen men de stunderna blir längre för var dag.
Det har gått ett halvår sedan Lykke gjorde entré, grymtandes (något hon nu slutat med, tyvärr) och det är härligt och häftigt att se hur hon lär sig och hur hon utvecklas från dag till dag. Det är hisnande att fundera över vad som händer i Lykkes liv om ytterligare ett halvår, går hon? pratar hon? det ska bli spännande att se!

Men nu som sagt sitter Lykke själv, att sitta är dock inte prio ett, Lykke vill nämligen allra helst åla runt på golvet. Hon tar sig snabbt bakåt, och när hon ska frammåt har hon en teknik som går ut på att rulla tillbaka för att sedan rulla fram igen. Vi ser att det inte är långt kvar tills att hon kryper hon drar nämligen in sina knän under kroppen och försöker trycka sig frammåt.
Det var i mellandagarna hon satte igång med att röra sig mer, helt plötsligt låg hon inte kvar där man lade ner henne. Numera återfinns gumman där det har tagit stopp, oftast under någon möbel eller under vagnen.  
Lykke har börjat försöka dra sig upp med hjälp av saker som kommer i hennes väg. Magmusklerna hennes tränas konstant och det är bara en tidsfråga tills hon kan sätta sig upp själv.
Allt som kommer i Lykkes väg dras ned och matte-mamman har ett sjå med att se till så att inget olämpligt kommer i hennes väg. 

När hon inte tränar på att röra sig än hit än dit, är storsta nöjet Pettson och Findus, ja främst Findus eftersom Pettson håller sitt avstånd. Så fort någon av katterna kommer förbi får Lykke stora, stora ögon, följer dem med blicken och allt som oftast skrattas det lite grann. När hon får chansen att klappa dem har vi lite problem hon tar nämligen ett rejält tag i pälsen och ser så lycklig ut så, Findus (som oftast utsätts för nävarna) ser inte lika lycklig ut så matte-mamman har startat klappa-fint-träningen här hemma.
Just för stunden är även "koka kaffe" väldigt populärt och Lykke tar i med hela kroppen och låter och låter tills luften tar slut och sedan drar hon efter andan och börjar om i gen. Måsungeljuden är fortfarande kvar och några små läten som hängt med länge. Annat populärt nuförtiden är att stoppa in pekfingret i munnen och tugga lite.

Julen gick fint, julafton firades med grötfrukost med morfar, moster och morbror. Sedan bar det av till Härnösand för fortsatt firande med morbror och moster men nu även med mormor. Lykke fick ett berg av julklappar, som delades ut av den fulaste tomten vi någon sin sett. På Juldagen fyllde Lykkes gammelfarmor 80 år så hon firades på dagen innan vi for vidare till morfar för middag och sällskapspel på kvällen. På annandagen var det dags för julfiranden igen den, denna gång med farmor,farfar, fastrarna och Jens, även nu blev var Lykkes julklappsberg större än störst och trot eller ej, de levererades av den fulaste tomten vi någonsin sett.
Det nya året firades in med Arvid och hans familj, perfekt var det. Barnen i fokus, god mat och TP spelande.

Vi har börjat med smakportioner och Lykke har hittills provat potatis, broccoli och morot. Morot är bäst, potatis går an men den där broccolin är ingen hit (fullt förståeligt tycker matte-mamman). Lykke äter med god aptit, öppnar munnen stort (ja så stort det går med den lilla munnen) och ser ut att be om mer. Efter lite träning ser det nu även ut som om det mesta hamnar i magen och inte på haklappen.

Från det att Lykke var ca en månad fram till jul, har vi haft sköna nätter härhemma Lykke har vaknat för mat någon gång mellan kl 3-4 och klockan 6-7 sedan sovit hela natten. Nu har vi det inte lika bra, nu vaknar gumman och vill ha mat (eller att ge mat garanterar att hon somnar om och är en snabblösning) en gång i timmen fram till klockan 2 och därefter vid 5. Matte-mamman och husse-pappan börjar bli rejält trötta. Det börjar bli dags att försöka skapa riktiga rutiner och ikväll kommer spjälsängen att göra entré, korgen Lykke har sovit i tills nu känns inte helt tillförlitlig nu då gumman snart sätter sig upp själv.

Helgen som var fick matte-mamman, Lykkegumman  och pälsbrorsorna klara sig själva en hel helg eftersom husse-pappan for till Jönköping för att försvara Posst-sm guldet. Husse-pappan återvände hösgst efterlängtat av hela familjen med ett brons i bagaget.  Helgen gick bra, under lördagen stod Birsta stod för underhållningen och farmor och farfar bjöd på middag och söndagen spenderades i Härnösand hos mormor. Men matte-mamman är djupt imponerad av alla ensamstående föräldrar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0