Årskrönika 2011

Januari-Vi berättar för släkt och vänner att matte-mamman har en bulle i ugnen. Lisa jublar, vänder sig mot Willson och kläcker ur sig det numera klassiska citatet "Willson vi ska bli moster". Husse-pappan vinner Post-SM i fotboll.
Februari- Husse-pappan förbereder sig för postens stora ändring, brev 2010, en ändring som leder till att arbetsförhållandena försämras drastiskt och att många kollegor säger upp sig.
Mars-Matte-mamman och husse-pappan fyller år. Vi får se Pyret på bild första gången. Matte-mamman kämpar med en huvudvärk som suttit i i månader, stressen från jobbet är orsaken men lösningen är svårare att hitta.
April-Husse-pappan får sin födelsedagspresent, en övernattning på järvzoos varghotell, sällskap får vi i form av Anna och Magnus. Vi drar inte till fjälls som det var tänkt utan till Kemer, Turkiet. Magen är lagomt stor men ischiasen slår till och matte-mamman vågar knappt gå själv.
Maj-Matte-mamman blir sjukskriven 25 % och huvudvärken blir bättre. Husse-pappan hamnar på akuten för sin yrsel men efter att han visat att han har balansen i behåll, skickar de hem honom med orden drick mer. Föräldraträffarna drar igång. 
Juni-Vi åker till Västerås för att hälsa på Maria och Björn, tjuvkikar in i deras hus och äter på alla gamla favoritställen. Matte-mamman sjukskrivs på heltid för den förbaskade huvudvärken.
Juli-Vi åker och hälsar på i Uppsala och i Vallentuna, matte-mamman får köra på varannandagsprincipen en dag i farten och en dag med de svullna fötterna i högläge. Husse-pappan åker på svensexa i stockholm och missar årets största händelse, Lykke föds och morfar får klippa navelsträngen.
Augusti- Hela familjen är hemma och myser på och lär känna varandra. Lykke är glad på dagarna men grinig på kvällarna. Matte-mamman får ett gallstensanfall.
September- Anna och Magnus kommer och hälsar på en helg och vi passar på att utforska sveriges mitt. Lykkes gammelmormor fyller 75 och firas med middag på Löran.
Oktober- Vi åker på första längre trippen med Lykke, en helg i Stockholm. Lykke sover hela bilresan och helgen är uppskattad av hela familjen. Vi bor hos Stefan och Camilla, husse-pappan går på hockey och matte-mamman träffar Maria. Vi firar Bernt med en helg i Vemdalsskalet, bokar in vårens fjällsemester och bestämmer tid för Lykkes dop.
November-Lykke skrattar första gången och det visar sig att hon har världens härligaste skratt. Husse-pappan firas på farsdag med tårta och en United body i Lykkestorlek.
December-Lykkes tremänning Teo döps och Lykke pruttar högt i Kyrkan. Matte-mamman operar bort gallblåsan, så husse-pappan får vara pappaledig i en vecka. Lykke får miljarders julklappar och tankarna på ett nytt boende intensifieras. Lykkes gammelfarmor fyller 80 år. Pettson lär sig att prassel med aluminiumfolie betyder julskinka. Findus lär sig INTE att man inte ska nosa Stina i rumpan.

I fjol önskade vi oss att 2011 skulle bli något lugnare än 2010 och så blev det.
Efter en vår med konstant huvudvärk vände det och hösten med Lykke lugnade ned matte-mamman så pass att huvudvärk numera är ett sällsynt tillstånd. Visst är det en stor förändring att få barn men Lykke passar bra in i vår familj, till och med katterna verkar tycka att Lykke har hamnat där hon hör hemma. Så förhoppningarna för 2012 är att vi ska fortsätta att må bra, att matte-mamman hittar ett jobb, att husse-pappan börjar trivas på jobbet igen och att vi hittar ett större boende.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0